Warmtepomp Doeveren

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Doeveren? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het systeem gebruikt energie uit buitenlucht, grond of water. Het is een efficiënte en duurzame manier om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €335,00, elk jaar opnieuw. Doe je nu deze investering? In zo’n geval kan je het aanschaffen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen diverse elementen. Op onze website vind jij verdere details over een warmtepomp kopen in Doeveren.
warmtepomp-installateur-5256

 • Geen fossiele brandstoffen
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Weinig onderhoud nodig
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode-regio5256
Netnummer0416 (+31416)
Gasgebruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energiekosten€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Doeveren

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een ingewikkelde bezigheid. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere onderdelen. Wat is nu goed voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Doeveren kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De monteur of loodgieter onderzoekt het verblijf en voorziet je van verdere info. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energievraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor onduidelijkheden als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe duur is het, en wat is het rendement?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Geïnteresseerd in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Doeveren? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door middel van onze vergelijker doorzoek je direct erkende installateurs uit de buurt. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Hiermee kan je fors bezuinigen op de investering. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (5256).
 2. Specificeer de woning. Feiten zoals soort woning, wat er aan isolatie gedaan is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat zijn financiële eisen? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Rond het formulier af. In een week volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Hij profiteert van warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De gasketel werkt alleen zodra als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke installatie kan altijd worden ingezet. Dat probleem ontstaat vaak door wat er aan isolatie gedaan is. Hierna tref je accurate toelichtingen over de soorten warmtepompen en wat schikt naar jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Doeveren kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing ben je vrij van aardgas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan op een bewuste manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 60% en het bespaart flink geld, tot wel €230,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijs ligt tussen de €5.700 en €23.800. We differentiëren 4 verschillende soorten installaties. Het noemenswaardige verschil is waar de energie vandaan komt. Elke pomp heeft weer individuele eigenschappen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem profiteert van energie uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing onttrekt energie uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie profiteert van energie uit de lucht van buiten om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant haalt warmte uit de buitenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt slim samen met jouw reguliere gasgestookte CV-ketel. Een laagdrempelige manier om direct te bezuinigen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de basis spreken we dan over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.550 en €6.575 bij een verwarmingsmonteur uit Doeveren (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-doeveren

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2023?

Een warmtepomp is in het begin best wel prijzig. Dat is niet voor niets, het draait uit op een fors lagere energierekening. Aan de hand van de hoge subsidie heb jij een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is beschikbaar vanaf €8000. De hybride warmtepomp is al op de markt vanaf €2700. De uiteindelijke investering hangt af van allerlei aspecten zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11100 – €23800Passief koelen, dure installatie
Water-water€17400 – €24400Beste rendement
Lucht-lucht€5500 – €6700Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€5200 – €6350Ruimte subsidie, geplaatst met buitenunit
Hybride€2600 – €6950Voor veel woningen interessant

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Doeveren gebruikt ong. 1490 m3 gas per jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een energiemaatschappij als Budget Energie of NLE. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De besparing per jaar komt uit tussen de €230 tot €390. Bij hybride installaties gebruik je deels stroom in plaats van gas. Al met al bespaar je nog steeds, ongeveer €175 per jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een hoge isolatiewaarde:

# SysteemEnergieverbruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1150m3€745
Buitenlucht2725kWh€522€224
Bodemwarmte2100kWh€373€373
Hybride1375 kWh + 550 M3€559€186

Interessante vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verschillende bronnen als de buitenlucht of aardwarmte. De warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming in de woning. Deze energie is ook toe te passen op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Doeveren?

Helaas, niet alle woningen zijn even interessant. Hiervoor gelden enkele van deze eisen: de isolatie mag niets te wensen overlaten (of bereid tot verbouwen), het huis wordt verwarmd op basis van speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride variant dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit systeem is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit bespaart veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. Deze installatie wordt aangesloten op jouw reguliere gasgestookte HR-ketel, en vervangt zodoende de reguliere ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Heusden?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, want dan kan jij gebruik maken van de interessante groene lening via jouw gemeente Heusden. Het is een interessante lening met een lage rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Check ook www.heusden.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, in algemene zin kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Doeveren. De hoogte van dit bedrag heeft te maken met de energiezuinigheid en het vermogen van het gekozen model. De subsidiebedragen schommelen tussen €900 tot maar liefst €1600. Nieuwsgierig naar de subsidie in september 2023 die geldt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Doeveren (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal randvoorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, het systeem is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) vergoeden ze ong. €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) moet je rekenen op zo’n €1600.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen kan je uitgaan van minimaal pakweg €2500.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel wordt het nog iets lucratiever (€125, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
ClimavenetaNX-N /K 0262P46 KW€5750,-
NIBEF1351 KW€1250,-
CIATEREBA 021HT15 KW€2650,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? In een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, daalt de CO2 uitstoot met de helft en profiteer je van een optimaal binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand bieden we een nuttig stappenplan van de warmteservice Doeveren aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De meeste winst haal je met isoleren. Zo voorkom je dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Gedegen isolatie vormt de basis van een NOM (nul op de meter) woning. In de praktijk gaat het vaak om dakisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het noodzakelijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Permanent ventileren betekent een aangenaam binnenklimaat zonder warmteverspilling. In de praktijk gaat het vaak om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Zo’n 75% van de totale energierekening kunnen we herleiden tot de CV-installatie en heet water uit de kraan. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een zonneboiler of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar worden gevoed door elektriciteit. De nodige stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Drunen, Elshout, Haarsteeg, Nieuwkuijk, Vlijmen, Doeveren, Hedikthuizen, Heesbeen, Herpt, Heusden, Oudheusden.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!