Warmtepomp Haarsteeg

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Haarsteeg? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Hij profiteert van warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het is een voordelige en duurzame manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 60% en het bespaart flink geld, tot wel €170,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dit scenario kan je een aankoop doen met een hoge subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Het antwoord hangt af van verscheidene aspecten. Op ons warmtepomp-portaal vind jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Haarsteeg.
warmtepomp-installateur-5256

 • Beperkte broeikas uitstoot
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcodegebied5256
Netnummer073 (+3173)
Gas-verbruik M31490 M3
Stroom-verbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Haarsteeg

Het laten installeren van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Er bestaan verscheidene versies. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Haarsteeg kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De monteur of loodgieter checkt grondig jouw huis of kantoor en biedt advies op maat. Wat er aan isolatie gedaan is en de leefruimte zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor dilemma’s als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Ben je op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Haarsteeg? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Met behulp van onze website check je binnen enkele minuten installateurs uit de regio. Zet alle offertes op een rijtje. Handig, want zo kan je fors bezuinigen op de investering. Dit werkt als volgt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (5256).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Aspecten als soort huis, hoe je woning geïsoleerd is, en energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat zijn financiële eisen? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen 7 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De pomp benut de warmte uit bodem of buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel gaat alleen aan zodra de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk apparaat is perse interessant voor jou. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatiewaarden. Op deze pagina tref jij waardevolle details m.b.t. populaire warmtepompen en wat overeenstemt met jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Haarsteeg heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: radiatoren / vloerverwarming aansturen en water water leveren met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €315,00 p/jaar. Dit werkt volledig op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.000 en €18.700. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type modellen. Het echte verschil is de input van energie. Elk apparaat heeft zijn eigen eigenschappen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type benut warmte van het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie maakt slim gebruik van energie uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp neemt de warmte uit de lucht van buiten om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type benut warmte uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing wordt aangesloten op jouw normale gasketel. Een goede manier om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de basis gaat het om zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.200 en €6.900 bij een verwarmingsmonteur uit Haarsteeg (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-haarsteeg

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is eerst even best wel prijzig. Echter, het leidt tot veel minder stookkosten. Met behulp van een zeer aantrekkelijke subsidie geniet je van een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric variant kan je laten installeren voor €7000. Het hybride systeem laat je al plaatsen voor €2400. De uiteindelijke investering hangt af van meerdere randvoorwaarden als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13400 – €27000Geen geluid, erg duur
Water-water€14700 – €25000Ook koelende functie
Lucht-lucht€4750 – €6250Werkt ook als een airco
Lucht-water€4350 – €7200Gemakkelijk plaatsen, geleverd met buitenunit
Hybride€2300 – €6850Ook voor bestaande bouw

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Haarsteeg gebruikt plusminus 1490 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een energiemaatschappij als Eneco of Qurrent. Dit verbruikt wel veel stroom. De uiteindelijke besparing vinden we terug tussen de €280 tot €390. Bij hybride oplossingen gebruik je deels stroom in plaats van gas. Al met al bespaar je nog steeds, rond de €125 per 12 maanden. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een perfect geïsoleerd huis:

Type systeemEnergieverbruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1025m3€744
Buitenlucht2575kWh€513€231
Bodemwarmte1625kWh€365€379
Hybride1600 kWh + 550 M3€551€193

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit verscheidene bronnen als o.a. ventilatielucht of aardwarmte. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm sanitair water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Haarsteeg?

Niet alle soorten woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We hanteren een paar eisen: een goed geïsoleerde woning (bestaande woning van na 1980), je beschikt over vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je gaat voor een hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze maakt gebruik van de warme ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo bespaar je veel energie en daalt je energierekening. Een dergelijk systeem werkt slim samen met jouw reguliere CV-ketel op gas, en is een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Heusden?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kan je het nu niet betalen? Wacht niet te lang, want dan hebben we de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente Heusden. Dit is een tijdelijke lening met een betaalbare rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Check ook www.heusden.nl. Je kunt ook kiezen voor huren of leasen van een systeem.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een flinke investering. Gelukkig, dikwijls heb je recht op de ISDE-subsidie Haarsteeg. Hoeveel je hiervoor krijgt heeft te maken met het max. vermogen en energielabel van de installatie. De subsidiebedragen schommelen tussen €975 tot gemiddeld €3950. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in juni 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Haarsteeg (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er gelden een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, het systeem is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4,5 kW) verstrekken ze om en nabij €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergoeden ze grofweg €1750.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product beginnen de bedragen bij ongeveer €2000.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ligt het bedrag nog weer wat hoger (€200, bij een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
ClimavenetaNX-N /LN-CA 0252P46 KW€5750,-
NIBEAMS10-1612 KW€2500,-
CIATEREBA 017HT8 KW€1950,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en geniet je van een comfortabele leefomgeving. Hoe kan ik dit verwezenlijken? In het volgende stukje komen we met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Haarsteeg aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Belangrijk, want zo mag je ervan uitgaan dat warmte uit de woonvertrekken je huis weer verlaat. Degelijke isolatie is de basis van een duurzaam huis. Populaire vormen zijn isolatie van de vloer en buitengevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Zodra de isolatie gedaan is, is het van wezenlijk belang dat er genoeg wordt geventileerd. Ventileren mondt uit in een gezond wooncomfort zonder onnodig warmteverlies. Grote winst valt te behalen met een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Het grootste deel van de energie die we gebruiken kunnen we terugbrengen naar de CV-installatie en warm water om te koken en douchen. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is populair, maar er zijn meer opties zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken niet op basis van gas, maar worden gevoed door elektriciteit. Deze elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Drunen, Elshout, Haarsteeg, Nieuwkuijk, Vlijmen, Doeveren, Hedikthuizen, Heesbeen, Herpt, Heusden, Oudheusden.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!