Warmtepomp Mijdrecht

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Mijdrecht? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Deze installatie benut de warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een efficiënte en verantwoorde benadering voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot daalt met 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €240,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Wacht niet te lang, want dan krijg je een flinke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit hangt af van diverse facetten. Als je iets verders scrollt check jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Mijdrecht.
warmtepomp-installateur-3641

 • Beperkte broeikas uitstoot
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Een keuze voor de toekomst
 • Beperkt onderhoud nodig
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcode3641
Netnummer0297 (+31297)
Gas-verbruik M31490 M3
Stroom-gebruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energiekosten€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Mijdrecht

Het plaatsen van de warmtepomp is een moeilijke handeling. Je kan kiezen uit meerdere systemen. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Mijdrecht kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De expert of loodgieter bestudeert de woning en brengt een warmteplan in kaart. Wat er aan isolatie gedaan is en de energievraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij issues zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is het rendement?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Ben je op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Mijdrecht? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Geholpen door onze website ontdek je in korte tijd erkende installateurs in jouw omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Handig, want zo kan je flink geld besparen. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (3641).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zaken als soort woning, aangebrachte isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoeveel wil je uitgeven? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend het formulier. Binnen 3-4 dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De pomp maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het CV-water. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je HR-ketel zal aanspringen zodra het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke oplossing is interessant voor jouw huis. Een belangrijk aspect is leeftijd woning, isolatiewaarden. Op deze website check jij waardevolle details omtrent de type warmtepompenen wat overeenstemt met jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Mijdrecht kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: jullie huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €225,00 p/jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totale investering ligt tussen de €7.000 en €16.300. We werken op dit moment met vier verschillende type modellen. Het onderscheid zit hem in de bron. Elk systeem wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing onttrekt energie uit het grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp profiteert van warmte uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie profiteert van energie uit de lucht van buiten en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt slim samen met jouw normale gasgestookte HR-ketel. Een voordelige oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Standaard beslaat dit de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.475 en €5.000 bij een verwarmingsmonteur uit Mijdrecht (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-mijdrecht

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is in het begin een kostbaar systeem. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het betekent een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Aan de hand van een hoge subsidie geniet je van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrisch model kan je laten installeren voor €7600. De hybride warmtepomp is al op de markt vanaf €3300. De factuur hangt af van meerdere variabelen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11600 – €25200Hoog rendement (COP), niet goedkoop
Water-water€13900 – €25000Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€3750 – €7050Relatief lage investering
Lucht-water€4650 – €6875Totaaloplossing, maakt relatief veel geluid
Hybride€2025 – €6800Ook voor bestaande bouw

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Mijdrecht gebruikt ongeveer 1490 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energienota van een maatschappij als Engie of Pure Energie. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De totale besparing ligt tussen de €275 tot €360. Bij hybride producten gaat het gasverbruik niet naar 0. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, om en nabij de €175 jaarlijks. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een perfect geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergievraagOnkostenBesparingen
HR-ketel1200m3€715
Buitenlucht2800kWh€479€236
Bodemwarmte2025kWh€336€379
Hybride1425 kWh + 525 M3€515€200

Actuele vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een bron als ventilatielucht of bodem. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het koude water uit de cv-installatie. De energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor heet tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Mijdrecht?

Niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Er gelden verschillende randvoorwaarden: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), je beschikt over speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Bij een keuze voor het hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze maakt gebruik van de warme ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo bespaar je veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Het systeem werkt samen met jouw reguliere gasgestookte HR-ketel, en komt dus in plaats van de reguliere ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente De Ronde Venen?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dit scenario is er de unieke groene lening via de gemeente De Ronde Venen. Kort gezegd een interessante lening met een scherpe rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Zie ook www.derondevenen.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Vergeet niet, in de regel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Mijdrecht. De hoogte van dit bedrag hangt af van de energiezuinigheid en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies starten vanaf €575 tot doorgaans €1950. Informeren hoeveel subsidie je in juni 2024 krijgt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Mijdrecht (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal regels: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is in werking en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) vergeven ze circa €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergoeden ze circa €1775.
 • Bij de bodembron installaties beginnen de bedragen bij ongeveer €2400.
 • Voor een zuinige pomp wordt het nog iets lucratiever (€125, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
AT-TECLWP7-24 Monoblock18 KW€3100,-
MAXA AdvantixCalido-S 2000 KW€1100,-
Alpha InnotecSWC 42K36 KW€2800,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? In een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, ben je een stuk energiezuiniger en profiteer je van een comfortabel leefklimaat. Hoe werkt dit? Verderop doorloop je een actueel stappenplan van de warmteservice Mijdrecht aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Hierdoor verhinder je dat warmte uit de woonvertrekken verloren gaat. Degelijke isolatie is het startpunt voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Populaire vormen zijn dakisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Op het moment dat de isolatie gedaan is, is het van wezenlijk belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Permanent ventileren draait uit op een prettig klimaat in huis zonder onnodig warmteverlies. In de praktijk gaat het vaak om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Om en nabij de 75% van de totale energierekening heeft te maken met de verwarming van ons huis en warm water. Een zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar worden gevoed door stroom. Deze elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Mijdrecht, Gebied bij Uithoorn, Vinkeveen, Wilnis, Abcoude.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!