Warmtepomp Abcoude

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Abcoude? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Hij haalt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een voordelige en milieuvriendelijke wijze om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €205,00, ieder jaar weer. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In zo’n geval profiteer je van een royale subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Hieraan ten grondslag liggen verschillende facetten. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Abcoude.
warmtepomp-installateur-1391

 • Profiteer van de warmte uit de omgeving
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Een keuze voor de toekomst
 • Weinig storingen
 • Lagere energierekening

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcode-regio1391
Netnummer0294 (+31294)
Gasgebruik M31490 M3
Stroom-verbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energiekosten€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Abcoude

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet iets wat je zomaar even doet. Je vindt fors wat oplossingen. Wat past bij mijn situatie? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Abcoude kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter analyseert de woning / bedrijfspand en brengt een warmteplan in kaart. De staat van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij dilemma’s als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Geïnteresseerd in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Abcoude? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Dankzij deze website vergelijk jij in korte tijd erkende installateurs in je woonplaats. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Handig, want zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (1391).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Denk aan categorie woning, wat er aan isolatie gedaan is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. En hoe dit het met de kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Klik op verzenden. Binnen 3-4 dagen volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het apparaat gebruikt energie uit buitenlucht, grond of water wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De gasketel werkt alleen op momenten dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk soort installatie kan altijd worden ingezet. Dat probleem ontstaat vaak door bouwjaar en isolatie. Verderop ontdek je waardevolle toelichtingen met betrekking tot populaire warmtepompen en wat past bij jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Abcoude heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je het helemaal af zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warm huis en water water leveren op een bewuste manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 55% en de besparing loopt op tot €215,00, ieder jaar weer. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.300 en €11.400. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten installaties. Het onderscheid zit hem in de bron. Elk type heeft weer individuele voordelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem haalt warmte uit het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant maakt slim gebruik van energie uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van warmte uit de buitenlucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem gebruikt de energie uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt slim samen met jouw normale gasgestookte HR-ketel. Een prima oplossing om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de basis slaat dit op zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.750 en €4.350 bij een verwarmingsmonteur uit Abcoude (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-abcoude

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is in het begin een forse investering. Gelukkig, het draait uit op een significant lagere energierekening. Geholpen door een hoge subsidie haal jij een goede terugverdientijd. Een full-electric pomp laat je al plaatsen voor €7000. Een hybride variant kan je aanschaffen vanaf €2700. De factuur hangt af van specifieke variabelen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14200 – €25500Passief koelen, relatief duur
Water-water€13500 – €21400Ook koelende functie
Lucht-lucht€3750 – €6400Relatief voordelig
Lucht-water€5250 – €7500Aansluitbaar op CV, verbruikt veel stroom
Hybride€2800 – €6350Goede tussenoplossing

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Abcoude gebruikt circa 1490 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de nota van een aanbieder van gas en stroom als Greenchoice of Pure Energie. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De besparing per jaar schatten we op €230 tot €350. Bij hybride systemen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt dus iets lager, gemiddeld €150 op jaarbasis. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd baserend op een degelijk geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergieverbruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1000m3€672
Buitenlucht2650kWh€464€208
Bodemwarmte1650kWh€329€343
Hybride1425 kWh + 400 M3€497€175

Interessante vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verschillende bronnen als lucht van buiten of grondwater. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Abcoude?

Niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele zaken: het huis moet goed geïsoleerd zijn (of bereid tot verbouwen), de woning wordt verwarmd met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. In het geval van een hybride type is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het gebruikt de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit beperkt het verbruik van energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie werkt samen met jouw moderne gasgestookte CV-ketel, en vervangt zodoende de simpele ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente De Ronde Venen?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan kan jij gebruik maken van de unieke groene lening in de gemeente De Ronde Venen. We hebben het over een een speciaal soort lening met beperkte rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Ga ook naar www.derondevenen.nl. Je kunt ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een grote investering. Echter, in algemene zin heb je recht op de ISDE-subsidie Abcoude. De omvang van de subsidie wordt berekend a.d.h.v. het soort apparaat en vermogen van het gekozen model. De subsidies beginnen bij circa €1000 tot doorgaans €1500. Nieuwsgierig naar de juli 2024 subsidie voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Abcoude (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er zijn een aantal randvoorwaarden: de installatie is nieuw, hij is actief en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergeven ze ong. €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit krijg je grofweg €1700.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen lopen de bedragen op vanaf circa €2350.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets meer terug (€100, bij het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
AermecANL080H16 KW€2750,-
IBK / CLINTCWW/K/WP 3112 KW€3000,-
Western AirconditioningCORE 1115 KW€3300,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, ben je een stuk energiezuiniger en krijg je een comfortabel leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Verderop kan je aan de slag met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Abcoude aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Belangrijk, want zo weet je zeker dat de warmte in de woning de woning ontglipt. Goed toegepaste isolatie legt de basis voor een nul-op-de-meterwoning. Populaire vormen zijn isolatie van de vloer en gevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Indien goede isolatie aanwezig is, is het nodig dat de woning constant geventileerd wordt. Continu ventileren betekent een comfortabel binnenklimaat zonder verspilling van energie. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van het gas en stroom dat we gebruiken wordt teweeggebracht door de verwarming en warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen of amper gas, maar werken met stroom. De benodigde stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Mijdrecht, Gebied bij Uithoorn, Vinkeveen, Wilnis, Abcoude.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!