Warmtepomp de Hoef

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in de Hoef? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het systeem neemt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Erg populair, want het is een efficiënte en duurzame aanpak om uw woning te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €290,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dat geval kan je het laten plaatsen met een subsidie oplopend tot €2.100. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit hangt af van verschillende facetten. Op deze pagina check jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in de Hoef.
warmtepomp-installateur-1426

 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Kan ook werken als airco
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Veilige en regelbare warmte
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcode-regio1426
Netnummer0297 (+31297)
Gasgebruik M31490 M3
Stroomgebruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energiekosten€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in de Hoef

Het laten installeren van een warmtepomp is een hele klus. We onderscheiden verscheidene onderdelen. Wat past bij mijn situatie? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in de Hoef kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter bekijkt jouw huis of kantoor en biedt advies op maat. De mate van isolatie en de omvang van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor dilemma’s als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Zoek jij een professionele goedkope warmtepomp in de Hoef? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Via deze website vergelijk jij vandaag nog warmtepomp installateurs in jouw omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (1426).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zoals type en leeftijd huis, aangebrachte isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? En hoe dit het met de kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend het formulier. Na een paar dagen volgt er een transparante offerte.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De installatie maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het verwarmingssysteem in je huis. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel gaat alleen aan in het geval dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk systeem kan altijd worden ingezet. Een belangrijk aspect is hoe je woning geïsoleerd is. Bijgaand tref je praktische raadgeving met betrekking tot alle verschillende warmtepompen en wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in de Hoef kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem heb je geen gas meer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: een aangenaam warm huis en warm sanitair water met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €275,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De prijs ligt tussen de €4.500 en €15.600. We gaan verder in op 4 verschillende soorten modellen. Het voornaamste verschil is de energiebron. Elke merk heeft weer individuele voor- en nadelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp profiteert van energie uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant neemt de warmte uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie gebruikt de warmte uit de omgevingslucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie profiteert van warmte uit de lucht van binnen en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is een aanvulling op jouw normale gasketel. Een voordelige manier om de energiekosten terug te dringen met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Gemiddeld gaat dit vaak over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.700 en €6.075 bij een verwarmingsmonteur uit de Hoef (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-de-hoef

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in mei 2024?

De warmtepomp is initieel een forse investering. Maar, je krijgt te maken met een significant lagere energierekening. Aan de hand van een royale subsidie krijg jij een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is er vanaf €7500. Een hybride systeem is al op de markt vanaf €2000. De eindfactuur kan men berekenen met meerdere variabelen zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13300 – €25400Hoog rendement, prijzig
Water-water€17800 – €24200Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4250 – €7500Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€3500 – €6375Hoge subsidie, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2625 – €5800Geschikt voor bestaande bouw

Wat is de hoogte van het rendement?
Een familie met CV-ketel in de Hoef verbruikt pakweg 1490 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een maatschappij als Energiedirect of Nuon. Je verbruikt wel meer stroom. De maximale besparing varieert van €210 tot €300. Met een hybride product gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt dus iets lager, ga uit van €195 (per jaar). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als fundament een hoge isolatiewaarde:

Type systeemEnergiegebruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1225m3€681
Buitenlucht2300kWh€449€232
Bodemwarmte1700kWh€313€368
Hybride1575 kWh + 425 M3€484€197

Actuele vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht of grondwater. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in de Hoef?

Helaas, niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele eisen: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), je beschikt over radiatoren (LTV) of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Zodra je gaat voor een hybride opstelling is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en reken je af met de hoge energierekening. De installatie is een aanvulling op jouw bestaande gasgestookte HR-ketel, en komt dus in plaats van de reguliere ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente De Ronde Venen?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In dit scenario kan jij gebruik maken van een speciale groene lening bij gemeente De Ronde Venen. We hebben het over een een interessante lening met een betaalbare rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Ga ook naar www.derondevenen.nl. Je kunt ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, in de regel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie de Hoef. Hoe hoog dat bedrag is hangt af van de energieprestatie en vermogen van het gekozen model. De subsidies variëren van €725 en lopen op tot wel €3600. Benieuwd naar de huidige subsidie in mei 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming de Hoef (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel zijn er een aantal voorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) krijg je circa €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergoeden ze plusminus €1975.
 • Bij de grotere bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal om en nabij €2300.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets extra (€200, bij een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
AermecANL290H39 KW€5050,-
iDMTERRA ILM 7-13; 81030712 KW€2500,-
Western AirconditioningTETRIS W REV HP 3.246 KW€6400,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en krijg je een prettig wooncomfort. Hoe bereik ik dit? In het volgende stukje bieden we een waardevol stappenplan van de warmteservice de Hoef aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Zo voorkom je dat de gerealiseerde warmte naar buiten gaat. Goed toegepaste isolatie is het startpunt voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Wat veel toegepast wordt is HR++ glas en isolatie van buitengevel.

 2. Slim ventileren

  Zodra de isolatie gedaan is, is het van wezenlijk belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Een juiste ventilatie leidt tot een comfortabel binnenklimaat zonder verlies van warmte. Voorbeelden zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Om en nabij de 75% van ons energieverbruik wordt teweeggebracht door de verwarming van ons huis en het genereren van warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of pelletkachel werken (grotendeels) zonder gas maar worden gevoed door stroom. De benodigde stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Mijdrecht, Gebied bij Uithoorn, Vinkeveen, Wilnis, Abcoude.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!