Warmtepomp Waverveen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Waverveen? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Een dergelijk systeem gebruikt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het is een efficiënte en duurzame wijze om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €335,00, ieder jaar weer. Doe je nu deze investering? Dan kan je het aanschaffen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit heeft te maken met een aantal aspecten. Als je iets verders scrollt check jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Waverveen.
warmtepomp-installateur-3646

 • Een gasloze woning in handbereik
 • Verkoeling in de zomer
 • Ruim aanbod in de regio
 • Hogere woningwaarde
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcode-regio3646
Netnummer0297 (+31297)
Gas-verbruik M31490 M3
Stroom-verbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energiekosten€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Waverveen

Een warmtepomp goed installeren is niet iets wat je zomaar even doet. We hebben te maken met tal van installaties. Wat is voor mij het beste alternatief? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Waverveen kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter checkt grondig de woning / bedrijfspand en maakt een indicatie van de wensen. De manier van isoleren en de omvang van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Zoek jij een goede en goedkope warmtepomp in Waverveen? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door gebruik te maken van de warmtepomp-vergelijker lees jij zonder problemen installateurs in jouw omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zodoende bespaar je fors. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (3646).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Onder andere type en leeftijd huis, wat er aan isolatie gedaan is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Naar welke tarieven kijk je? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Rond het formulier af. Na 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De pomp onttrekt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming in de woning. Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk type warmtepomp kan altijd worden ingezet. Een belangrijk aspect is wat er aan isolatie gedaan is. In het volgende stukje vind jij omvangrijke info aangaande de diverse warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Waverveen kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem ben je vrij van aardgas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: vloerverwarming aansturen en warm sanitair water met een focus op duurzaamheid. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €175,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.000 en €14.100. We werken op dit moment met vier verschillende type installaties. Het duidelijkste verschil valt samen met de bron. Elk type heeft relevante voor- en nadelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant onttrekt energie uit het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp benut warmte uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem benut energie uit de omgevingslucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp gebruikt de warmte uit de omgevingslucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp sluit je aan op jouw “ouderwetse” CV-ketel. Een goede oplossing om de energiekosten terug te dringen met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de basis slaat dit op zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.400 en €7.350 bij een verwarmingsmonteur uit Waverveen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-waverveen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in april 2024?

De warmtepomp is allereerst een kostbaar systeem. Maar, het draait uit op een significant lagere energierekening. Aan de hand van een royale subsidie heb je een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is er vanaf €7700. Het hybride systeem is al op de markt vanaf €2400. De factuur wordt getekend door velerlei variabelen als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10100 – €26700Hoge besparing, hoge investering
Water-water€15000 – €23100Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€3700 – €6825Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€3650 – €6500goede performance, veel elektriciteit nodig
Hybride€2225 – €5200Iedereen kan hier van profiteren

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huishouden met CV-ketel in Waverveen gebruikt circa 1490 m3 gas op jaarbasis. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een maatschappij als Essent of Qurrent. Dit verbruikt wel veel stroom. De uiteindelijke besparing komt uit tussen de €230 tot €315. Bij hybride oplossingen gaat het gasverbruik niet naar 0. De gemiddelde besparing is iets minder, ga uit van €130 jaarlijks. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergiegebruikPrijzenBesparing
HR-ketel1200m3€717
Buitenlucht2300kWh€495€222
Bodemwarmte1675kWh€351€366
Hybride1300 kWh + 400 M3€531€186

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit bronnen uit de directe omgeving als ventilatielucht of warmte in de aarde. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de centrale verwarming. De hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor heet tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Waverveen?

Niet alle gebouwen en huizen renderen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met verschillende vereisten: een isolatieschil om de woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), in het huis zitten vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je gaat voor een hybride type is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Hij profiteert van warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo bespaar je veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie wordt aangesloten op jouw huidige gasgestookte HR-ketel, en komt dus in plaats van de simpele ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente De Ronde Venen?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In zo’n geval is er de interessante groene lening in de gemeente De Ronde Venen. Het is een kortlopende lening met lagere rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Voor meer info zie www.derondevenen.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed om te weten, in de meeste gevallen is er de ISDE-subsidie Waverveen. Hoe hoog dat bedrag is wordt berekend a.d.h.v. het max. vermogen en energielabel van de installatie. De subsidies fluctueren tussen de €925 en kunnen oplopen tot €1650. Informeren naar de huidige subsidie in april 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Waverveen (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel zijn er een aantal condities: het betreft een nieuwe installatie, het is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5,5 kW) verstrekken ze zo’n €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht moet je rekenen op plusminus €1775.
 • Bij de grotere bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf ong. €2175.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ontvang je iets meer (€275, bij het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
AT-TECLWP12-34 Monoblock28 KW€4100,-
MAXA AdvantixCalido 3000 KW€1100,-
Alpha InnotecSWC 82K39 KW€2800,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Helemaal van het gas af? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, reduceer je de uitstoot van CO2 en heb je een gezond leefklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Op warmtepomprevolutie.nl is er een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Waverveen aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Dan mag je ervan uitgaan dat warmte uit de woonvertrekken de woning ontglipt. Degelijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een duurzaam huis. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de vloer en isolatie van de zolder.

 2. Goede ventilatie

  Wanneer goede isolatie aanwezig is, is het cruciaal dat er genoeg wordt geventileerd. Voldoende ventileren betekent een comfortabel klimaat in huis zonder dat je veel warmte verliest. Voorbeelden zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Bijna 80% van het energiegebruik wordt teweeggebracht door de verwarming en het aanmaken van warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of zonneboiler werken niet op basis van gas, maar wel elektriciteit. De nodige stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Mijdrecht, Gebied bij Uithoorn, Vinkeveen, Wilnis, Abcoude.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!