Warmtepomp Vinkeveen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Vinkeveen? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie neemt warmte uit buitenlucht, grond of water. Feitelijk dus een zuinige en ecologische oplossing de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en de besparing loopt op tot €240,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan profiteer je van een hoge subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat ligt aan een aantal randvoorwaarden. Hierna bekijk jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Vinkeveen.
warmtepomp-installateur-3645

 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Onderhoudsarme investering
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcode-regio3645
Netnummer0297 (+31297)
Gas-gebruik M31490 M3
Stroomgebruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energiekosten€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Vinkeveen

Een warmtepomp goed installeren is een hele klus. We hebben te maken met tientallen oplossingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Vinkeveen kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De monteur of loodgieter analyseert jouw woning en bespreekt de details met je. De staat van isolatie en maandelijks energieverbruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kost het, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Ben je op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Vinkeveen? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Op basis van onze tool bekijk je in korte tijd leveranciers en installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zodoende bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit werkt als volgt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (3645).
 2. Specificeer de woning. Zaken als type en leeftijd huis, isolatiewaarden, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat zijn financiële eisen? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Rond het formulier af. In 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem of buitenlucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel springt alleen bij zodra er sprake is van piekbelasting.

Niet elke oplossing kan altijd worden ingezet. Dit hangt af van aspecten als de mate van isolatie. Bijgaand tref je samengestelde toelichtingen aangaande de diverse warmtepompen en wat overeenstemt met jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Vinkeveen kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing heb je geen gas meer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warm huis en heet water uit de kraan op een duurzame manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €320,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De prijs ligt tussen de €6.700 en €11.300. We werken op dit moment met vier verschillende soorten installaties. Het duidelijkste verschil is de input van energie. Elk model wordt gekenmerkt door eigenschappen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem onttrekt energie uit het grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant profiteert van warmte uit de omgevingslucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem onttrekt energie uit de lucht van binnen en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is een aanvulling op jouw normale CV-ketel op gas. Een betaalbare oplossing om de energierekening te reduceren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Standaard beslaat dit de combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.800 en €5.300 bij een verwarmingsmonteur uit Vinkeveen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-vinkeveen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is allereerst een kostbaar systeem. Gelukkig, het mondt uit in een significant lagere energierekening. Geholpen door de hoge subsidie profiteer je van een goede terugverdientijd. Een full-electric variant koop je al vanaf €7900. Een hybride opstelling laat je al plaatsen voor €2000. De totaalprijs wordt bepaald aan de hand van meerdere factoren als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12800 – €25800Hoge subsidie, dure installatie
Water-water€14900 – €20100Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4450 – €7325Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€4500 – €6675Kan ook koelen, buitenunit in zicht
Hybride€2325 – €6350Snelle terugverdientijd

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gezin met CV-ketel in Vinkeveen verbruikt grofweg 1490 m3 gas p/jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de rekening van een leverancier van energie als Energiedirect of Vandebron. Dit verbruikt wel veel stroom. De energiebesparing schatten we op €275 tot €300. Bij een hybride installatie gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt vaak wat lager, ga uit van €150 (per jaar). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een stevig geïsoleerde woning:

Type systeemEnergievraagPrijzenBesparing
HR-ketel1025m3€716
Buitenlucht2575kWh€487€229
Bodemwarmte1900kWh€344€372
Hybride1500 kWh + 375 M3€523€193

Interessante vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verschillende bronnen als omgevingslucht of aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het gesloten CV-circuit. Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Vinkeveen?

Niet alle gebouwen en huizen renderen met een warmtepomp. Er gelden verschillende mitsen en maren: de isolatie mag niets te wensen overlaten (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), er wordt gewerkt met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. In het geval van een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Het systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Hij werkt slim samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente De Ronde Venen?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je geen financiële ruimte? In dit scenario bestaat er tegenwoordig de duurzame groene lening in de gemeente De Ronde Venen. Het is een speciaal soort lening met een betaalbare rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Zie ook www.derondevenen.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed nieuws, meestal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Vinkeveen. Hoeveel deze tegemoetkoming is komt tot stand door de energieprestatie en vermogen van het systeem. De subsidies starten vanaf €925 tot ongeveer €3650. Interesse naar de juni 2024 subsidie voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Vinkeveen (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal condities: je hebt een nieuw model gekocht, het is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) verstrekken ze circa €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit krijg je grofweg €1700.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen start de tegemoetkoming bij zo’n €2025.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem wordt het nog iets lucratiever (€150, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
AT-TECLWP8-29 Monoblock21 KW€3400,-
MAXA AdvantixCalido-D 2000 KW€1100,-
Alpha InnotecSWC 62K37 KW€2800,-

In vier stappen een gasvrij huis

Een woning zonder gas? In een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een aangenaam wooncomfort. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Onderstaand tref je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Vinkeveen aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Op die manier weet je zeker dat de warmte in huis naar buiten gaat. Goed toegepaste isolatie vormt de basis van een woning met 0 op de meter. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van het dak en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren

  Als het huis voldoet aan de isolatienormen, is het nodig dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goede ventilatie betekent een optimaal leefklimaat zonder veel energieverlies. Wat veel toegepast wordt is een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Om en nabij de 75% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we terugbrengen naar het verwarmen van onze woning en warm water om te koken en douchen. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede keuze. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De elektra die hiervoor nodig is kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Mijdrecht, Gebied bij Uithoorn, Vinkeveen, Wilnis, Abcoude.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!