Warmtepomp Baambrugge

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Baambrugge? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Dit systeem neemt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een economische en duurzame benadering uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €320,00, elk jaar opnieuw. Doe je nu deze investering? In dat geval kan je een aankoop doen met een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn woning geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Hieraan ten grondslag liggen een aantal verschillende elementen. Als je iets verders scrollt bekijk je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Baambrugge.
warmtepomp-installateur-1396

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Verwarmen en koelen
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Veilige manier van verwarmen
 • Royale subsidies

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcodegebied1396
Netnummer0294 (+31294)
Gas-gebruik M31490 M3
Stroom-gebruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energiekosten€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Baambrugge

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is niet altijd eenvoudig. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei versies. Wat past bij mijn situatie? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Baambrugge kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De expert of loodgieter bestudeert jouw huis of kantoor en maakt een indicatie van de wensen. De manier van isoleren en de omvang van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor punten zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Zoek jij een goede en goedkope warmtepomp in Baambrugge? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Gebruikmakend van deze website check jij vandaag nog warmtepomp installateurs uit de omgeving. Maak een goede vergelijking van de offertes. Op die manier kan je fors bezuinigen op de investering. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (1396).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Feiten zoals soort huis, mate van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoeveel wil je uitgeven? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien het formulier in. Binnen 7 dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Hij onttrekt energie uit lucht, bodem of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming in de woning. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel schakelt in in het geval dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk systeem rendeert in jouw woning. Veel hangt af van de manier van isoleren. Verderop ontdek je uitgebreide aanbevelingen die gaan over beschikbare warmtepompen en wat conformeert aan jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Baambrugge kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is gas niet langer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen op een duurzame manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en de besparing loopt op tot €170,00, ieder jaar weer. Het is een volledig elektrische oplossing. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.500 en €24.600. We onderscheiden grofweg vier verschillende type systemen. Het doorslaggevende verschil is de energietoevoer. Elk type heeft relevante kenmerken, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp benut energie uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp neemt de warmte uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type benut energie uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing benut warmte uit de omgevingslucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel. Een prima oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Vaak gaat het om een combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.475 en €5.200 bij een verwarmingsmonteur uit Baambrugge (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-baambrugge

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (april 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is primair een prijzige installatie. Maar, het draait uit op veel lagere gaskosten. Door gebruik te maken van een interessante subsidie profiteer jij van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric variant is al op de markt vanaf €5600. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €2900. De uiteindelijke investering wordt berekend a.d.h.v. verschillende randvoorwaarden als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10300 – €23800Geen buitenunit, dure installatie
Water-water€16600 – €21400Uitstekend rendement
Lucht-lucht€5300 – €7100CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€4100 – €7400goede performance, neemt ruimte buiten in
Hybride€2875 – €6400Snel te plaatsen

Wat is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Baambrugge verbruikt circa 1490 m3 gas p/jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energienota van een aanbieder van gas en stroom als Greenchoice of NLE. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De maximale besparing fluctueert tussen de €235 tot €385. Bij hybride producten gaat het gasverbruik niet naar 0. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, zo’n €185 per jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd op basis van een perfect geïsoleerd huis:

Type systeemEnergiebehoefteEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1050m3€675
Buitenlucht2550kWh€446€230
Bodemwarmte1875kWh€311€365
Hybride1525 kWh + 525 M3€479€196

Interessante vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een natuurlijke bron als de buitenlucht of grondwater. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Baambrugge?

Niet alle soorten woningen zijn even interessant. We noemen een stuk of wat randvoorwaarden: een hoge isolatiewaarde (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je beschikt over speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Als het gaat om een hybride oplossing dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Hij wint warmte terug uit ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit bespaart veel energie en daalt je energierekening. De installatie werkt slim samen met jouw moderne CV-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente De Ronde Venen?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, want dan kan je kiezen voor de duurzame groene lening van je gemeente De Ronde Venen. Kort gezegd een speciale lening met een betaalbare rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. De voorwaarden vind je op www.derondevenen.nl. Mogelijk ook interessant: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, gewoonlijk is er de ISDE-subsidie Baambrugge. De hoogte van dit bedrag hangt af van het max. vermogen en energielabel van het product. De subsidies variëren van €575 tot maar liefst €3350. Onderzoek doen naar de hoogte van de subsidie in april 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Baambrugge (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal regels: het betreft een nieuwe installatie, hij is aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) moet je rekenen op zo’n €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht heb je recht op zo’n €1800.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen kan je uitgaan van minimaal om en nabij €2475.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ontvang je iets meer (€225, bij het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
AermecANL152H26 KW€3900,-
IBK / CLINTCWW/K/WP 6120 KW€3800,-
Western AirconditioningCORE 1927 KW€4500,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Een woning zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je ook nog eens een prettige leefomgeving. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierbij doorloop je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Baambrugge aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De woning grondig isoleren. Daarmee voorkom je dat de warmte in huis niet naar buiten ontsnapt. Degelijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energieneutraal huis. Voorbeelden zijn HR++ glas en buitengevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Slim ventileren mondt uit in een gezond leefklimaat zonder verlies van warmte. Vaak gaat het om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Veruit het belangrijkste deel van de maandelijkse energienota heeft te maken met de CV-installatie en heet water uit de kraan. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is populair, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken op basis van stroom. De benodigde elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Mijdrecht, Gebied bij Uithoorn, Vinkeveen, Wilnis, Abcoude.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!