Warmtepomp Wilnis

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Wilnis? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Hij haalt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Erg populair, want het is een voordelige en duurzame manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €285,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? In zo’n geval krijg je een subsidie oplopend tot €2.100. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door diverse factoren. Hierna bekijk jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Wilnis.
warmtepomp-installateur-3648

 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Snel terugverdiend

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcode3648
Netnummer0297 (+31297)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomgebruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Wilnis

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een hele klus. Tegenwoordig kun je kiezen uit flink wat systemen. De vraag is; wat is de beste? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wilnis kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakman of loodgieter bekijkt de woning / bedrijfspand en kan een plan opstellen. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energieconsumptie zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is het rendement?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Wilnis? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door onze tool doorzoek je vandaag nog installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Zet alle offertes op een rijtje. Op die manier worden de kosten een stuk lager. Hoe werkt dit?

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (3648).
 2. Omschrijf de woning. Zoals categorie woning, de manier van isoleren, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoe kijk je prijstechnisch? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien de aanvraag in. In 3-4 dagen volgt er een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De pomp onttrekt energie uit bodem of buitenlucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming in de woning. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel schakelt in zodra de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke installatie is geschikt voor elke situatie. Een belangrijk aspect is leeftijd woning, isolatiewaarden. In de volgende paragraaf tref je bruikbare info die gaan over de type warmtepompenen wat strookt met jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Wilnis kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. Het is een vervangen voor de HR-ketel: het huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken op een bewuste manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €225,00, elk jaar opnieuw. Dit werkt volledig op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.200 en €21.400. We noemen hieronder 4 verschillende type systemen. Het noemenswaardige verschil valt samen met de bron. Elke pomp heeft zijn eigen voordelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant benut energie uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant gebruikt de energie uit de omgevingslucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie neemt de energie uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt slim samen met jouw reguliere gasketel. Een betaalbare manier om direct te bezuinigen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Vaak gaat dit vaak over een mix van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.550 en €6.175 bij een verwarmingsmonteur uit Wilnis (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wilnis

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juni 2024) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is in het begin een flinke kostenpost. Gelukkig, het draait uit op veel minder stookkosten. Aan de hand van een zeer aantrekkelijke subsidie behaal je een goede terugverdientijd. Een full-electric oplossing laat je al plaatsen voor €7600. Een hybride variant is beschikbaar vanaf €2400. De uiteindelijke kostprijs wordt gebudgetteerd middels specifieke onderdelen als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13800 – €23500Veel besparen, erg duur
Water-water€14200 – €23200Koelende functie
Lucht-lucht€5050 – €6200Buiten- en binnenunit
Lucht-water€4150 – €6000Goedkoop, buitenunit in zicht
Hybride€2625 – €6350Goede tussenoplossing

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huis met CV-ketel in Wilnis gebruikt circa 1490 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een maatschappij als Greenchoice of Powerpeers. Dit verbruikt wel veel stroom. De potentiële besparing varieert van €245 tot €310. Bij een hybride installatie gaat het gasverbruik niet naar 0. Al met al bespaar je nog steeds, zo’n €135 (jaarlijks). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met data van een uitstekend geïsoleerde woning:

Type systeemEnergiebehoefteOnkostenBesparing
HR-ketel1125m3€718
Buitenlucht2400kWh€503€215
Bodemwarmte1825kWh€359€359
Hybride1300 kWh + 525 M3€539€180

Vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verschillende bronnen als de buitenlucht of aarde. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan afgiftesysteem in de woning. De energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor heet tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Wilnis?

Helaas, niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met meerdere eisen: een top-isolatie (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je beschikt over vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride variant is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit product gebruikt de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en ga je veel minder betalen voor energie. Het apparaat werkt feitelijk samen met jouw moderne CV-ketel op gas, en is een vervanger voor de normale ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente De Ronde Venen?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In dat geval kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening van je gemeente De Ronde Venen. Het betreft een aantrekkelijke lening met beperkte rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Ga ook naar www.derondevenen.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, gewoonlijk is er de ISDE-subsidie Wilnis. De hoogte van de tegemoetkoming heeft te maken met model en vermogen van de installatie. De hoogte van de subsidies starten bij €500 tot plusminus €2150. Interesse naar de huidige subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Wilnis (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel zijn er een aantal randvoorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het is volledig geïnstalleerd en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 – 5 kW) krijg je plusminus €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit heb je recht op ong. €1650.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen lopen de bedragen op vanaf plusminus €2100.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je nog eens extra terug (€125, bij het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
AT-TECLWP2-12 Split9 KW€2200,-
MAXA AdvantixCalido-S 3000 KW€1100,-
Alpha InnotecSWC 102K311 KW€2900,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? In een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je een comfortabel wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Hierbij kan je aan de slag met een handig stappenplan van de warmteservice Wilnis aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Op die manier vermijd je dat warme lucht binnenshuis blijft. Een solide isolatie vormt de basis van een woning met 0 op de meter. Je kunt denken aan isolatie van de bodem en gevelisolatie.

 2. Ventileren

  Wanneer de woning goed is geïsoleerd, is het van belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Een juiste ventilatie is belangrijk voor een prettig klimaat in huis zonder verspilling van warmte. Populaire vormen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Duurzaam verwarmen

  Om en nabij de 75% van het gas en stroom dat we gebruiken vloeit voort uit de verwarming en warm water om te koken en douchen. Een verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is populair, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of biomassaketel werken (grotendeels) zonder gas maar worden gevoed door elektriciteit. Dit stukje elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Mijdrecht, Gebied bij Uithoorn, Vinkeveen, Wilnis, Abcoude.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!