Warmtepomp Amstelhoek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Amstelhoek? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het apparaat haalt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een economische en verantwoorde aanpak om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en het bespaart flink geld, tot wel €170,00, elk jaar opnieuw. Kies je nú voor een warmtepomp? In dat geval kan je het laten plaatsen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn woning geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door allerlei elementen. Verderop bekijk je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Amstelhoek.
warmtepomp-installateur-1427

 • Draag bij aan een milieu
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Weinig onderhoud nodig
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcode1427
Netnummer0297 (+31297)
Gasverbruik M31490 M3
Stroom-gebruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energiekosten€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Amstelhoek

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een moeilijke handeling. Het aanbod omslaat meerdere oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Amstelhoek kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakman of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis of kantoor en biedt advies op maat. De staat van isolatie en de energievraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor issues zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Behoefte aan een erkende en goedkope warmtepomp in Amstelhoek? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Door warmtepomprevolutie.nl tref je bruikbare (verwarmings)installateurs uit de buurt. Maak een goede vergelijking van de offertes. Handig, want zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (1427).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Onder andere soort woning, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoe kijk je prijstechnisch? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien de aanvraag in. In 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Dit innovatieve systeem gebruikt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming in de woning. We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je HR-ketel zal aanspringen op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke soort warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dit wordt veroorzaakt door leeftijd woning, isolatiewaarden. Op deze website doorzoek je toepasbare adviezen over de diverse warmtepompen en wat in lijn is met jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Amstelhoek kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing ben je vrij van aardgas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een aangenaam warm huis en heet water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 60% en de potentiële besparing ligt op €270,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.800 en €12.700. We differentiëren 4 verschillende type modellen. Het belangrijkste verschil is de input van energie. Elk type installatie heeft zijn eigen voor- en nadelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant haalt warmte uit het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing profiteert van warmte uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie neemt de energie uit de lucht van buiten voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem neemt de warmte uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant wordt aangesloten op jouw huidige gasgestookte HR-ketel. Een uitstekende manier om te besparen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Vaak gaat het om de combi van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.775 en €5.675 bij een verwarmingsmonteur uit Amstelhoek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-amstelhoek

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is eerst even beslist niet goedkoop. Echter, het mondt uit in lagere maandlasten door een lagere energienota. D.m.v. een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs profiteer je van een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is er vanaf €7300. De zogenaamde hybride pomp laat je al plaatsen voor €3200. De uiteindelijke investering wordt bepaald aan de hand van verscheidene facetten als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11800 – €24900Hoog rendement (COP), niet goedkoop
Water-water€14600 – €21600Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4450 – €7275Werkt ook als een airco
Lucht-water€5300 – €7050Lage installatiekosten, buitenunit in zicht
Hybride€2675 – €6050Interessante prijzen

Wat is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Amstelhoek verbruikt pakweg 1490 m3 gas op jaarbasis. Via een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de nota van een leverancier als Budget Energie of Pure Energie. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De jaarlijkse besparing fluctueert tussen de €205 tot €300. Met een hybride oplossing behoud je jouw gasaansluiting. De gemiddelde besparing is iets minder, rond de €175 per jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type installatieEnergieverbruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1000m3€682
Buitenlucht2650kWh€457€225
Bodemwarmte1975kWh€321€361
Hybride1375 kWh + 475 M3€491€191

Meest gestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht of aardwarmte. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Deze energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Amstelhoek?

Helaas, niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. We hanteren enkele eisen: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het afgiftesysteem is vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je kiest voor een hybride type is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit model maakt gebruik van de warme ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo bespaar je veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie werkt samen met jouw reguliere gasgestookte HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente De Ronde Venen?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In dit scenario kan jij gebruik maken van een speciale groene lening in de gemeente De Ronde Venen. Het is een tijdelijke lening met aanlokkelijke rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Check ook www.derondevenen.nl. Mogelijk ook interessant: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed om te weten, in de regel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Amstelhoek. Hoeveel je krijgt komt tot stand door model en vermogen van de installatie. Subsidiebedragen beginnen bij €825 en lopen op tot wel €2950. Informeren naar de hoogte van de subsidie in juni 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Amstelhoek (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er zijn een aantal eisen: het is een origineel en nieuw model, het systeem is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 – 5 kW) heb je recht op ong. €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht moet je rekenen op grofweg €1750.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product mag jij rekenen op minimaal circa €2275.
 • Voor een zuinige pomp profiteer je van een hoger bedrag (€200, bij het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
AermecANL300H43 KW€5450,-
iDMTERRA AL 17 Twin; 81031015 KW€2800,-
Western AirconditioningTETRIS W REV HP 4.253 KW€7100,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Helemaal van het gas af? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, stoot je significant minder CO2 uit en geniet je van een optimaal binnenklimaat. Hoe werkt dit? Verderop komen we met een actueel stappenplan van de warmteservice Amstelhoek aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Op die manier voorkom je dat de gerealiseerde warmte niet naar buiten ontsnapt. Goed toegepaste isolatie is de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Je kunt denken aan bodemisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het essentieel dat er schone en frisse lucht in huis is. Innovatief ventileren betekent een optimaal leefklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Grote winst valt te behalen met een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Bijna 80% van ons energieverbruik wordt teweeggebracht door de verwarming en warm water om te koken en douchen. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op gas is dan ook zeker aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of biomassaketel werken (grotendeels) zonder gas maar sluit je aan op stroom. De gevraagde stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Mijdrecht, Gebied bij Uithoorn, Vinkeveen, Wilnis, Abcoude.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!