Warmtepomp Eibergen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Eibergen? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Erg populair, want het is een zuinige en milieuvriendelijke manier om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en de besparing loopt op tot €345,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je het laten plaatsen met een royale subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen verscheidene variabelen. In het volgende kopje vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Eibergen.
warmtepomp-installateur-7151

 • CO-2 uitstoot beperken
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode7151
Netnummer0545 (+31545)
Gasgebruik M31610 M3
Stroomgebruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Eibergen

Het plaatsen van de warmtepomp is een moeilijke handeling. Het aanbod omslaat diverse installaties. Wat past bij mijn situatie? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Eibergen kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De expert of loodgieter checkt grondig jouw woning en kan een plan opstellen. Wat er aan isolatie gedaan is en de leefruimte zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij issues zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Zoek jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Eibergen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Gebruikmakend van onze tool vergelijk je zonder moeite leveranciers en installateurs in jouw omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Daarmee kan je fors bezuinigen op de investering. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (7151).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Aspecten als soort huis, hoe je woning geïsoleerd is, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat is het budget? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Rond het formulier af. Na uiterlijk een week ontvang je een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Hij haalt warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk apparaat is perse interessant voor jou. Dit wordt veroorzaakt door hoe je woning geïsoleerd is. In de paragraaf hierna lees je waardevolle toelichtingen met betrekking tot de soorten warmtepompen en wat in lijn is met jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Eibergen heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. De HR ketel heeft geen functie meer: een warme woning en warm tapwater met een focus op duurzaamheid. De CO2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €240,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.600 en €17.300. We noemen hieronder vier verschillende soorten systemen. Het echte verschil is waar de energie vandaan komt. Elke installatie heeft weer individuele eigenschappen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem haalt energie uit het grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant benut energie uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie onttrekt energie uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt slim samen met jouw reguliere CV-ketel op gas. Een prima oplossing om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Vaak spreken we dan over zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.750 en €5.200 bij een verwarmingsmonteur uit Eibergen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-eibergen

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is allereerst een kostbaar systeem. Dat is niet voor niets, het resulteert in lagere maandlasten door een lagere energienota. Geholpen door ISDE subsidie heb jij een interessante terugverdientijd. 0is er vanaf €6500. De zogenaamde hybride pomp laat je al plaatsen voor €3000. De uiteindelijke rekening wordt getekend door verscheidene factoren zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13600 – €26300Veel vermogen, niet goedkoop
Water-water€14400 – €20500Altijd constante temp.
Lucht-lucht€5300 – €7250Niet de duurste oplossing
Lucht-water€4200 – €6475Kan ook koelen, buitenunit in zicht
Hybride€2025 – €5350Voor veel woningen interessant

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Eibergen gebruikt ongeveer 1610 m3 gas p/jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energienota van een maatschappij als Delta of Oxxio. Je stroomverbruik neemt wel toe. De uiteindelijke besparing vinden we terug tussen de €280 tot €345. Met een hybride oplossing behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt dus iets lager, zo’n €170 (jaarlijks). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd op basis van een uitstekend geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergiegebruikKostenBesparing
HR-ketel1175m3€687
Buitenlucht2475kWh€460€227
Bodemwarmte1800kWh€323€364
Hybride1500 kWh + 600 M3€495€192

Populaire vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht of uit de bodem. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming in de woning. De warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Eibergen?

Niet alle soorten woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden een paar voorwaarden: een isolatieschil om de woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je beschikt over vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. In het geval van een hybride variant dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het benut slim de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je de energienota flink reduceren. Deze installatie werkt samen met jouw traditionele CV-ketel op gas, en vervangt op die manier de huidige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Berkelland?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Dan is er de unieke groene lening via de gemeente Berkelland. Het is een interessante lening met beperkte rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bezoek ook www.gemeenteberkelland.nl. Mogelijk ook interessant: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een grote investering. Gelukkig, in de regel kan je profiteren van de ISDE-subsidie Eibergen. De hoogte van dit bedrag wordt gecalculeerd aan de hand van het type en het vermogen van het gekozen model. De subsidies beginnen bij circa €650 tot doorgaans €2650. Informeren naar de subsidie in september 2022 die geldt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Eibergen (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal voorwaarden: de installatie is nieuw, het is netjes aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4,5 kW) heb je recht op grofweg €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit krijg je grofweg €1700.
 • Bij de grotere bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij ong. €2075.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je iets extra (€125, bij het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
DaikinERLQ008(**)V + EHSX08P30(**)6 KW€1900,-
SamsungEco Heating System monobloc 14 kW (monofase)9 KW€2050,-
CTCEcoPart 406 + CTC EcoZenith 2507 KW€2800,-

In vier stappen een gasvrije woning

Geen gas meer verbruiken? In een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je een prettig klimaat in huis. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hieronder tref je een handig stappenplan van de warmteservice Eibergen aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Hiermee verhinder je dat warme lucht naar buiten gaat. Gedegen isolatie is het fundament van een woning met 0 op de meter. Je kunt denken aan dakisolatie en zolderisolatie.

 2. Slim ventileren

  In het geval dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Een juiste ventilatie mondt uit in een optimaal leefklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Grote winst valt te behalen met een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Om en nabij de 75% van ons energieverbruik heeft te maken met de verwarming van ons huis en warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel is dan ook zeker aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Borculo, Eibergen, Beltrum, Neede, Ruurlo.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!