Warmtepomp Ruurlo

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Ruurlo? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het apparaat gebruikt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Feitelijk dus een relatief goedkope en duurzame methode om uw woning te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €245,00, ieder jaar weer. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dat geval profiteer je van een hoge subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met allerlei variabelen. Hierna ontdek jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Ruurlo.
warmtepomp-installateur-7261

 • CO2 uitstoot beperken
 • Ook koelen is mogelijk
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Hogere woningwaarde
 • Lagere energierekening

ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode7261
Netnummer0573 (+31573)
Gasgebruik M31610 M3
Stroom-verbruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Ruurlo

Het inregelen van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van installaties. Maar wat is voor mij geschikt? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ruurlo kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter onderzoekt het verblijf en ontwikkeld een voorstel. De manier van isoleren en het jaarlijkse energiegebruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Behoefte aan een efficiënte en goedkope warmtepomp in Ruurlo? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Op basis van onze vergelijker lees je snel leveranciers en installateurs uit de omgeving. Zet alle offertes op een rijtje. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de kosten. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (7261).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Aspecten als type en leeftijd woning, de staat van isolatie, en energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoe kijk je prijstechnisch? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend de aanvraag. In circa 5 werkdagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De warmtepomp benut de energie uit bijv. de grond of uit de lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het CV-water. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je CV-ketel start met werken op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk apparaat is interessant voor jouw huis. Dat komt vooral door hoe je woning geïsoleerd is. In de paragraaf hierna ontdek jij uitgebreide aanbevelingen omtrent de type warmtepompenen wat overeenstemt met jouw situatie. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Ruurlo kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warm huis en warm sanitair water op een bewuste manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 25% – 50% en je bespaart al snel €315,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijs ligt tussen de €3.300 en €23.100. We onderscheiden grofweg vier verschillende type systemen. Het cruciaalste verschil is de input van energie. Elke vorm wordt gekenmerkt door kenmerken en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem gebruikt de warmte uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp onttrekt warmte uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem benut warmte uit de lucht van buiten om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp gebruikt de warmte uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem sluit je aan op jouw “ouderwetse” gasketel. Een relatief goedkope manier om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Standaard gaat het om een combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.700 en €6.825 bij een verwarmingsmonteur uit Ruurlo (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ruurlo

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

De warmtepomp is primair een forse investering. Echter, het leidt tot lagere maandlasten door een lagere energienota. Dankzij een royale subsidie behaal jij een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing laat je al plaatsen voor €5700. Een hybride variant is beschikbaar vanaf €1900. De uiteindelijke rekening komt tot stand door verschillende facetten als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10300 – €23700Passief koelen, erg duur
Water-water€15700 – €21700Op basis van grondwater
Lucht-lucht€4500 – €6800Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€4750 – €7500Krachtige oplossing, veel stroomverbruik
Hybride€2500 – €5450Eenvoudig aan te sluiten

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Ruurlo verbruikt pakweg 1610 m3 gas op jaarbasis. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de nota van een energie aanbieder als Budget Energie of Vandebron. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De uiteindelijke besparing varieert van €245 tot €340. Bij hybride systemen gebruik je deels stroom in plaats van gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, gemiddeld €125 jaarlijks. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een hoge isolatiewaarde:

# WerkingEnergiegebruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1200m3€713
Buitenlucht2650kWh€492€221
Bodemwarmte1900kWh€349€364
Hybride1450 kWh + 375 M3€528€185

Actuele vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht of warmte in de aarde. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Ruurlo?

Helaas, niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Standaard zijn er een paar vereisten: isolatie moet goed voor elkaar zijn (of bereid tot verbouwen), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Bij een keuze voor het hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht om je huis te verwarmen. Dit bespaart veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Hij is een aanvulling op jouw traditionele gasketel, en is eigenlijk een vervanger voor de normale ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Berkelland?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar is het gewoon te duur? In dat geval bestaat er tegenwoordig de duurzame groene lening in de gemeente Berkelland. Het is een speciale lening met lagere rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Voor meer info zie www.gemeenteberkelland.nl. Mogelijk ook interessant: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een forse investering. Goed om te weten, in de regel heb je recht op de ISDE-subsidie Ruurlo. De hoogte van de tegemoetkoming hangt samen met het soort apparaat en vermogen van de geplaatste artikelen. Subsidiebedragen beginnen bij €625 tot gemiddeld €3350. Interesse naar de actuele subsidie in oktober 2022 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Ruurlo (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal condities: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is actief en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 – 6 kW) heb je recht op pakweg €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) verstrekken ze grofweg €1750.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product mag jij rekenen op minimaal grofweg €2175.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt profiteer je van een hoger bedrag (€275, let op het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
DaikinEDLQ016(**)6W110 KW€2150,-
SamsungDVM S mini Eco 5pk met HT hydro unit (mono fase)10 KW€2150,-
CTCEcoPart 435 + CTC EcoZenith 55040 KW€5650,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een woning zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je een minimale energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je ook nog eens een prettige leefomgeving. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Bijgaand bieden we een praktisch stappenplan van de warmteservice Ruurlo aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Zodoende verhinder je dat warmte uit de woonvertrekken de woning ontglipt. Goede isolatie is een goede uitgangspositie voor een nul-op-de-meterwoning. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de vloer en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het noodzakelijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Slim ventileren draait uit op een comfortabel wooncomfort zonder energieverspilling. Je kunt denken aan een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Bijna 80% van onze gas- en stroomconsumptie komt voort uit de verwarming van ons huis en warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. Dit stukje elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Borculo, Eibergen, Beltrum, Neede, Ruurlo.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!