Warmtepomp Neede

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Neede? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het apparaat profiteert van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een relatief goedkope en milieuvriendelijke methode de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 60% en het bespaart flink geld, tot wel €255,00, ieder jaar weer. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In zo’n geval profiteer je van een royale subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Het antwoord hangt af van meerdere aspecten. Op onze website tref je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Neede.
warmtepomp-installateur-7161

 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Flinke besparing

ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode-regio7161
Netnummer0545 (+31545)
Gasverbruik M31610 M3
Stroom-gebruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Neede

Het laten installeren van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Er bestaan tal van versies. Wat is voor mij het beste alternatief? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Neede biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter checkt grondig de woonruimte en brengt een warmteplan in kaart. De manier van isoleren en het jaarlijkse energiegebruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Wil jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Neede? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Op basis van onze website ontdek jij waardevolle (verwarmings)installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Hiermee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (7161).
 2. Omschrijf de woning. Zaken als categorie huis, wat er aan isolatie gedaan is, en energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat zijn financiële eisen? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend het formulier. Binnen 5 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het apparaat onttrekt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem en de warmtewisselaar brengt dit over op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je CV-ketel start met werken als de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke installatie is geschikt voor elke situatie. Veel hangt af van de manier van isoleren. Op deze website bekijk je veelzijdige aanbevelingen over beschikbare warmtepompen en wat conformeert aan jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Neede kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een aangenaam warm huis en warm sanitair water waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €290,00, elk jaar opnieuw. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.800 en €17.400. We gaan verder in op vier verschillende soorten modellen. Het noemenswaardige verschil is de energiebron. Elk model wordt gekenmerkt door eigenschappen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie benut warmte uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing haalt warmte uit de omgevingslucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie onttrekt warmte uit de lucht van binnen en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp wordt aangesloten op jouw traditionele CV-ketel op gas. Een laagdrempelige manier om direct te bezuinigen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Standaard slaat dit op zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.125 en €6.700 bij een verwarmingsmonteur uit Neede (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-neede

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een prijzige installatie. Maar, het leidt tot veel lagere gaskosten. Met behulp van actuele subsidies krijg je een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing koop je al vanaf €7100. Het hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €3400. De uiteindelijke rekening wordt vastgesteld door velerlei onderwerpen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13200 – €27500Veel vermogen, niet goedkoop
Water-water€15500 – €22300Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€3500 – €7125Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€5050 – €6550Weinig onderhoud, verbruikt veel stroom
Hybride€2300 – €6350Goede tussenoplossing

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huishouden met CV-ketel in Neede gebruikt ong. 1610 m3 gas per jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de kosten bij een leverancier van energie als Engie of Qurrent. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De totale besparing komt uit tussen de €230 tot €360. Bij hybride modellen gaat het gasverbruik niet naar 0. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ongeveer €140 per 12 maanden. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als fundament een hoge isolatiewaarde:

Type systeemEnergiegebruikKostenBesparing
HR-ketel1175m3€690
Buitenlucht2325kWh€483€207
Bodemwarmte1850kWh€345€345
Hybride1550 kWh + 600 M3€518€173

Recente vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht, ventilatielucht of aarde. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan de bestaande cv-installatie. De hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Neede?

Niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Standaard zijn er enkele van deze mitsen en maren: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride oplossing is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het maakt gebruik van de warme ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Hij is actief naast jouw bestaande CV-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de normale ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Berkelland?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? In zo’n geval kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening via jouw gemeente Berkelland. Het is een tijdelijke lening met een scherpe rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Voor meer info zie www.gemeenteberkelland.nl. Mogelijk ook interessant: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed om te weten, in de meeste gevallen kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Neede. De omvang van de subsidie komt tot stand door de energiezuinigheid en het vermogen van het systeem. De subsidies starten vanaf €850 tot plusminus €3900. Onderzoek doen naar de actuele subsidie in oktober 2022 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Neede (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er gelden een aantal eisen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is volledig geïnstalleerd en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) vergeven ze ong. €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergoeden ze ong. €1750.
 • Bij systemen met een bodembron start de tegemoetkoming bij ong. €2275.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je nog eens extra terug (€175, met name A++ labels).
# MerkVariantKrachtSubsidie
DaikinERLQ008(**)V + EHSHB08P50(**)6 KW€1900,-
SamsungEco Heating System monobloc 5 kW (monofase)5 KW€1800,-
CTCEcoPart 408 + CTC Ecologic9 KW€2800,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? In een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je ook nog eens een prettig klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand kan je aan de slag met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Neede aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Vergeet dit niet, want zo mag je ervan uitgaan dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Gedegen isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energieneutraal huis. Je kunt denken aan triple glas en isolatie van de zolder.

 2. Ventilatie

  In het geval dat de woning goed is geïsoleerd, is het belangrijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Continu ventileren mondt uit in een optimaal binnenklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Populaire vormen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Zo’n 75% van ons energieverbruik komt voort uit de centrale verwarming en warm water om te koken en douchen. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of pelletkachel werken (grotendeels) zonder gas maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De gevraagde stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Borculo, Eibergen, Beltrum, Neede, Ruurlo.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!