Warmtepomp Rietmolen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Rietmolen? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het apparaat onttrekt energie uit buitenlucht, grond of water. Dit is een efficiënte en duurzame manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel circa 50% en de besparing loopt op tot €205,00, elk jaar opnieuw. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Wacht niet te lang, want dan heb je recht op een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Het antwoord hangt af van verschillende elementen. Op onze website bekijk jij verdere details over een warmtepomp kopen in Rietmolen.
warmtepomp-installateur-7165

 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Hogere woningwaarde
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcodegebied7165
Netnummer0545 (+31545)
Gasgebruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Rietmolen

Een warmtepomp laten installeren is een ingewikkelde bezigheid. Er zijn flink wat toepassingen. Maar welk model past bij onze woning? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Rietmolen kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De specialist of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis en voorziet je van verdere info. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energievraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de investering, en wat is de terugverdientijd?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Rietmolen? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Middels deze pagina doorzoek je snel installateurs in je postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Daarmee kan je flink geld besparen. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (7165).
 2. Omschrijf de woning. Zaken als soort huis, isolatiewaarden, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Hoe kijk je prijstechnisch? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien het formulier in. Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Dit innovatieve systeem haalt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel schakelt in op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk soort installatie past bij jouw woning en situatie. Dit hangt af van aspecten als leeftijd woning, isolatiewaarden. In het volgende stukje doorzoek jij praktische adviezen m.b.t. de type warmtepompenen wat schikt naar jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Rietmolen heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie ben je vrij van aardgas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: jullie huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken op een bewuste manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €215,00, ieder jaar weer. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.600 en €12.300. We spreken over vier verschillende soorten producten. Het doorslaggevende verschil is de energiebron. Elke installatie wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem profiteert van warmte van het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie haalt energie uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem benut warmte uit de omgevingslucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type neemt de energie uit de omgevingslucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is actief naast jouw bestaande CV-ketel. Een relatief goedkope manier om de energiekosten terug te dringen en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de regel betreft dit een mix van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.775 en €4.025 bij een verwarmingsmonteur uit Rietmolen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-rietmolen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (oktober 2022), en wat levert het op?

Een warmtepomp is in het begin een prijzige installatie. Echter, het mondt uit in veel lagere gaskosten. D.m.v. actuele subsidies heb je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric model is al op de markt vanaf €7300. De zogenaamde hybride pomp is al op de markt vanaf €2500. De uiteindelijke rekening wordt vastgesteld door verscheidene onderdelen als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14300 – €27500Hoog rendement, hoge investering
Water-water€17000 – €23200Koelende functie
Lucht-lucht€5500 – €6100Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€5400 – €6175Weinig onderhoud, verbruikt veel stroom
Hybride€2500 – €5500Geschikt voor bestaande bouw

Hoe hoog is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Rietmolen gebruikt circa 1610 m3 gas p/jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een energiemaatschappij als Essent of Powerpeers. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De jaarlijkse besparing varieert van €250 tot €310. Bij hybride modellen verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt dus iets lager, zo’n €160 op jaarbasis. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type installatieEnergieverbruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1025m3€691
Buitenlucht2725kWh€449€242
Bodemwarmte2000kWh€311€380
Hybride1350 kWh + 550 M3€484€207

Meest gestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan velerlei bronnen zoals bijv. de buitenlucht of bodem. De slimme warmtewisselaar draagt warmte over aan het koude water uit de cv-installatie. Deze warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Rietmolen?

Helaas, niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Hiervoor gelden verschillende eisen: het huis moet goed geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), de woning bevat vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride type dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze voor huizen met mechanische ventilatie. Het is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken als duurzame warmtebron voor verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je de energienota flink reduceren. Hij sluit je aan op jouw normale HR-ketel, en vervangt zodoende de huidige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Berkelland?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Dan kan jij gebruik maken van de milieu georiënteerde groene lening via jouw gemeente Berkelland. Kort gezegd een unieke lening met aanlokkelijke rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Ga ook naar www.gemeenteberkelland.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de huur of lease van zo’n installatie.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een flinke investering. Maar, voor de meeste systemen kan je profiteren van de ISDE-subsidie Rietmolen. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt sterk af van zaken als het type en het vermogen van het artikel. De hoogte van de subsidies starten bij €550 en lopen op tot wel €3100. Interesse naar de huidige subsidie in oktober 2022 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Rietmolen (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel zijn er een aantal randvoorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) heb je recht op plusminus €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) verstrekken ze grofweg €1600.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen beginnen de bedragen bij plusminus €2450.
 • Voor een energiezuinig systeem profiteer je van een hoger bedrag (€150, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
DaikinERLQ008(**)V + EHSX08P50(**)6 KW€1900,-
SamsungEco Heating System monobloc 9 kW (drie fase)5 KW€1800,-
CTCEcoPart 408 + CTC EcoZenith 25010 KW€2800,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Verwarming en warm water zonder gas? In een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en behaal je een comfortabel wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hieronder doorloop je een waardevol stappenplan van de warmteservice Rietmolen aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Op die manier zorg je dat de warmte in de woning de woning ontglipt. Goed toegepaste isolatie is de basis van een duurzaam huis. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de spouwmuur en isolatie van de zolder.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het nodig dat er schone en frisse lucht in huis is. Goede ventilatie draait uit op een optimaal leefklimaat zonder veel energieverlies. Grote winst valt te behalen met een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Om en nabij de 75% van het gas en stroom dat we gebruiken vloeit voort uit verwarmen en warm water. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is een goede keuze. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of pelletkachel werken (grotendeels) zonder gas maar worden gevoed door elektriciteit. Deze elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Borculo, Eibergen, Beltrum, Neede, Ruurlo.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!