Warmtepomp Borculo

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Borculo? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Een dergelijk systeem onttrekt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Dit is een relatief goedkope en milieuvriendelijke methode om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en de besparing loopt op tot €265,00, ieder jaar weer. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Wacht niet te lang, want dan ontvang je een hoge subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit is afhankelijk van meerdere randvoorwaarden. In het volgende kopje vind jij meer info over een warmtepomp kopen in Borculo.
warmtepomp-installateur-7271

 • Draag bij aan een milieu
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Weinig onderhoud nodig
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode-regio7271
Netnummer0545 (+31545)
Gasgebruik M31610 M3
Stroomgebruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energiekosten€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Borculo

Een warmtepomp goed installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Het aanbod omslaat velerlei oplossingen. Wat past bij mijn situatie? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Borculo kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter inspecteert de woonruimte en brengt een warmteplan in kaart. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de leefruimte zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kost het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Borculo? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Aan de hand van warmtepomprevolutie.nl bekijk je binnen enkele minuten verwarmingsinstallateurs in jouw omgeving. Maak een goede vergelijking van de offertes. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (7271).
 2. Specificeer de woning. Feiten zoals type woning, mate van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoe kijk je prijstechnisch? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 4-5 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De warmtepomp benut de energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het CV-water. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De gasketel werkt alleen op momenten dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk systeem past bij jouw woning en situatie. Een belangrijk aspect is de manier van isoleren. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk jij toepasbare adviezen inzake de soorten warmtepompen en wat schikt naar jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Borculo kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: vloerverwarming aansturen en water water leveren op een duurzame manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €275,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.900 en €17.600. We onderscheiden grofweg vier verschillende soorten systemen. Het voornaamste verschil heeft te maken met de bron. Elke leverancier heeft zijn eigen gebruikstoepassing, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing profiteert van energie uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem profiteert van warmte uit de lucht van buiten om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp gebruikt de warmte uit de buitenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt feitelijk samen met jouw moderne CV-ketel. Een laagdrempelige manier om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Vaak betreft dit de combi van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.525 en €4.825 bij een verwarmingsmonteur uit Borculo (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-borculo

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is in eerste instantie een forse investering. Maar, het draait uit op veel minder stookkosten. Met behulp van een royale subsidie profiteer je van een korte terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is al op de markt vanaf €5800. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €2800. De uiteindelijke investering wordt getekend door meerdere randvoorwaarden als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13400 – €25700Veel besparen, lange terugverdientijd
Water-water€16000 – €23200Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€5350 – €6150Niet de duurste oplossing
Lucht-water€3700 – €7275Goedkoop, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2725 – €5050Simpele oplossing voor thuis

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gezin met CV-ketel in Borculo gebruikt ongeveer 1610 m3 gas op jaarbasis. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een energieleverancier als Eneco of Pure Energie. Je stroomverbruik neemt wel toe. De uiteindelijke besparing ligt tussen de €210 tot €345. Bij hybride modellen gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt dus iets lager, om en nabij de €140 per jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een normaal geïsoleerd huis:

Type installatieEnergieverbruikOnkostenBesparing
HR-ketel1050m3€715
Buitenlucht2350kWh€465€250
Bodemwarmte1875kWh€322€393
Hybride1475 kWh + 450 M3€501€215

Recente vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een bron als ventilatielucht of aarde. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan de bestaande cv-installatie. De energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Borculo?

Helaas, niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een aantaleisen: een goed geïsoleerd huis (recent gebouwde huis voldoet), de woning wordt verwarmd met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie gebruikt de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo ga je efficiënt met energie om en ga je veel minder betalen voor energie. Het apparaat werkt samen met jouw bestaande HR-ketel op gas, en komt dus in plaats van de simpele ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Berkelland?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, want dan kan je profiteren van een speciale groene lening via de gemeente Berkelland. Het gaat om een interessante lening met een betaalbare rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bezoek ook www.gemeenteberkelland.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het leasen of huren van een installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Maar, normaliter kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Borculo. De hoogte van dit bedrag hangt sterk af van zaken als het soort apparaat en vermogen van het artikel. De subsidies fluctueren tussen de €750 tot doorgaans €3800. Interesse naar de subsidie in september 2022 die geldt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Borculo (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er gelden een aantal voorwaarden: het is een origineel en nieuw model, het is netjes aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) heb je recht op ongeveer €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht heb je recht op ongeveer €1625.
 • Bij systemen met een bodembron mag jij rekenen op minimaal ong. €2375.
 • Voor een energiezuinig apparaat ontvang je iets meer (€250, let op het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
DaikinEBLQ014(**)6W19 KW€2050,-
SamsungDVM S HighEfficiency 8pk + HT hydro unit (1 fase)16 KW€2750,-
DaikinEVLQ05(**)V3 + EHYHBH05(**)V3 +NHYKOMB33(**)4 KW€1700,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In het geval van een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, verminder je de uitstoot van CO2 en behaal je een gezond wooncomfort. Hoe kan ik dit verwezenlijken? In het volgende stukje komen we met een nuttig stappenplan van de warmteservice Borculo aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Dan voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken niet naar buiten ontsnapt. Goed toegepaste isolatie is de basis van een nul-op-de-meterwoning. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van de spouwmuur en isolatie van buitengevel.

 2. Ventilatie

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goede ventilatie is belangrijk voor een gezonde leefomgeving zonder verspilling van energie. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Om en nabij de 75% van ons energieverbruik wordt veroorzaakt door het verwarmen van onze woning en warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas is daarom aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Installaties zoals infraroodpanelen of een warmtepomp hebben geen gas nodig, maar werken op basis van stroom. Dit stukje stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Borculo, Eibergen, Beltrum, Neede, Ruurlo.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!