Warmtepomp Gelselaar

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Gelselaar? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Een dergelijk systeem haalt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Feitelijk dus een zuinige en ecologische manier om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van circa 50% en de besparing loopt op tot €295,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Dan heb je recht op een zeer aantrekkelijke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit is afhankelijk van diverse aspecten. Op warmtepomprevolutie.nl check jij verdere details over een warmtepomp kopen in Gelselaar.
warmtepomp-installateur-7275

 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Constante verwarming van de woning
 • Diverse erkende installateurs
 • Een zeer hoog rendement
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcodegebied7275
Netnummer0545 (+31545)
Gas-gebruik M31610 M3
Stroom-verbruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Gelselaar

Een warmtepomp laten installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Tegenwoordig kun je kiezen uit flink wat versies. Wat is nu goed voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Gelselaar kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter checkt grondig de woonruimte en brengt een warmteplan in kaart. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de leefruimte zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe duur is het, en wat levert het op?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Behoefte aan een praktische en goedkope warmtepomp in Gelselaar? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Gebruikmakend van onze tool vergelijk jij zonder problemen verwarmingsinstallateurs die actief zijn in jouw regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zodoende kan je fors bezuinigen op de investering. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (7275).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Denk aan type woning, de staat van isolatie, en energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoeveel wil je uitgeven? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur de gegevens. Na 3-4 dagen volgen de betreffende offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De gasketel werkt alleen op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Een belangrijk aspect is wat er aan isolatie gedaan is. Op deze website tref jij praktische info aangaande actuele warmtepompen en wat schikt naar jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Gelselaar heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. De gasketel kan helemaal uit je woning: jullie huis verwarmen en warm water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €255,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totale investering ligt tussen de €6.500 en €23.400. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten producten. Het onderscheid valt samen met de bron. Elke merk wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie onttrekt warmte uit het grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem haalt warmte uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem neemt de warmte uit de buitenlucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant profiteert van energie uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt feitelijk samen met jouw normale CV-ketel op gas. Een voordelige manier om een lagere energienota te realiseren en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de basis heb je dan te maken met zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.800 en €5.475 bij een verwarmingsmonteur uit Gelselaar (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-gelselaar

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is in het begin beslist niet goedkoop. Echter, je krijgt te maken met een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Middels een flinke subsidie heb jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is er vanaf €5800. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €2600. De uiteindelijke investering wordt vastgesteld door specifieke variabelen als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12900 – €25700Zeer efficiënt, lange terugverdientijd
Water-water€14800 – €20900Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4850 – €7150Verwarmen en koelen
Lucht-water€4100 – €6550Lage installatiekosten, veel elektriciteit nodig
Hybride€2100 – €5650Hoge subsidie

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Gelselaar verbruikt pakweg 1610 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de maandelijkse rekening van een maatschappij als Budget Energie of NLE. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De energiebesparing fluctueert tussen de €265 tot €355. Bij hybride modellen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De gemiddelde besparing is iets minder, plusminus €180 jaarlijks. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een degelijk geïsoleerde woning:

# WerkingEnergiegebruikKostenBesparing
HR-ketel1100m3€717
Buitenlucht2400kWh€480€237
Bodemwarmte1650kWh€337€380
Hybride1600 kWh + 475 M3€516€201

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verscheidene bronnen als o.a. de buitenlucht of uit de grond. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan het verwarmingssysteem in je huis. De hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Gelselaar?

Helaas, niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele voorwaarden: een isolatieschil om de woning (bestaande huizen van na 1985), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Bij een keuze voor het hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en hierdoor zal je energierekening lager worden. Hij werkt feitelijk samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel, en vervangt op die manier de basis ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Berkelland?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? In dat geval kan je profiteren van de erkende groene lening bij de gemeenten Berkelland. Dit is een interessante lening met een scherpe rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bezoek ook www.gemeenteberkelland.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een forse investering. Echter, in de meeste gevallen kan je profiteren van de ISDE-subsidie Gelselaar. De hoogte van de tegemoetkoming wordt gecalculeerd aan de hand van het type en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidiebedragen schommelen tussen €650 tot gemiddeld €3550. Benieuwd naar de maximale subsidie in september 2022 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Gelselaar (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er gelden een aantal randvoorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) vergoeden ze circa €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) moet je rekenen op ongeveer €1975.
 • Bij de grotere bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal om en nabij €2025.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem wordt het nog iets lucratiever (€175, bij het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
DaikinERGA04DV* icm EHV(H)(X)(Z)04S18D****6 KW€1900,-
SamsungDVM chiller 56kW AG056KSVANH/EU35 KW€4650,-
DaikinEVLQ08(**)V3 + EHYHBX08(**)V3 +NHYKOMB33(**)6 KW€1900,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? In een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en krijg je een optimaal wooncomfort. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Verderop is er een handig stappenplan van de warmteservice Gelselaar aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De woning grondig isoleren. Zodoende mag je ervan uitgaan dat de warmte in de woning niet naar buiten ontsnapt. Goed toegepaste isolatie is een goede uitgangspositie voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Populaire vormen zijn driedubbelglas en isolatie van de zolder.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goed ventileren leidt tot een gezond wooncomfort zonder verspilling van energie. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. CV-ketel vervangen

  Om en nabij de 75% van de energie die we gebruiken wordt veroorzaakt door de CV-installatie en heet water uit de kraan. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Installaties zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken niet op basis van gas, maar hebben wel stroom nodig. De nodige elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Borculo, Eibergen, Beltrum, Neede, Ruurlo.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!