Warmtepomp Haarlo

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Haarlo? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De pomp benut de warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. We hebben het over een een voordelige en duurzame manier om je huis te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 60% en de potentiële besparing ligt op €250,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? In dit scenario heb je recht op een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn huis wel geschikt? En welk type past bij mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen meerdere elementen. Op onze website vind je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Haarlo.
warmtepomp-installateur-7273

 • Volledig van het gas af
 • Ook koelen is mogelijk
 • Toekomstbestendig
 • Eenvoudig te bedienen
 • Hoge subsidie

ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode7273
Netnummer0545 (+31545)
Gasgebruik M31610 M3
Stroom-verbruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Haarlo

Een warmtepomp laten installeren is een ingewikkelde bezigheid. Er bestaan verscheidene installaties. Maar welk model past bij onze woning? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Haarlo heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De leverancier of loodgieter analyseert jouw huis of kantoor en brengt een warmteplan in kaart. De manier van isoleren en het jaarlijkse energiegebruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat zijn de kosten, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Ben je op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Haarlo? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door gebruik te maken van onze website vergelijk jij eenvoudig (verwarmings)installateurs in je postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Door te vergelijken kan je flink geld besparen. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (7273).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Voorbeelden zijn soort huis, hoe je woning geïsoleerd is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat zijn financiële eisen? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur de gegevens. Na 3-4 dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De warmtepomp gebruikt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het CV-water. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je CV-ketel start met werken in het geval dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk type warmtepomp rendeert in jouw woning. Dat komt vooral door leeftijd woning, isolatiewaarden. Bijgaand lees jij praktische details omtrent de type warmtepompenen wat strookt met jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Haarlo kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem ben je vrij van aardgas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: vloerverwarming aansturen en water water leveren met het milieu vooropgesteld. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €215,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.800 en €12.600. We spreken over vier verschillende type systemen. Het voornaamste verschil is waar de energie vandaan komt. Elk apparaat heeft weer individuele voor- en nadelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem profiteert van warmte van het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing profiteert van energie uit de buitenlucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem benut energie uit de lucht van binnen en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt feitelijk samen met jouw reguliere gasgestookte HR-ketel. Een relatief goedkope oplossing om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de basis betreft dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.200 en €4.975 bij een verwarmingsmonteur uit Haarlo (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-haarlo

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is aanvankelijk een prijzige installatie. Het betaalt zich wel uit, het leidt tot een significant lagere energierekening. Via de hoge subsidie krijg jij een snelle terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je aanschaffen vanaf €6000. De hybride warmtepomp is beschikbaar vanaf €2400. De totaalprijs wordt vastgesteld door diverse onderwerpen zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12100 – €26200Hoge subsidie, dure installatie
Water-water€13700 – €22600Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4400 – €7225Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€4500 – €6150Lage installatiekosten, neemt ruimte buiten in
Hybride€2550 – €6850Iedereen kan hier van profiteren

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Haarlo verbruikt circa 1610 m3 gas p/jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een leverancier als Energiedirect of Qurrent. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De energiebesparing vinden we terug tussen de €275 tot €400. Bij hybride installaties blijf je wel iets gas gebruiken. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, zo’n €130 (per jaar). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een perfect geïsoleerd huis:

Type installatieEnergiegebruikOnkostenBesparing
HR-ketel1100m3€716
Buitenlucht2675kWh€473€243
Bodemwarmte2025kWh€329€387
Hybride1500 kWh + 600 M3€508€208

Populaire vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of aarde. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan het CV-water. De hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Haarlo?

Niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn een stuk of wat voorwaarden: een goed geïsoleerd huis (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je hebt speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je gaat voor het hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit model benut slim de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit bespaart veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Deze installatie is een aanvulling op jouw normale HR-ketel op gas, en is een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Berkelland?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In dit scenario bestaat er tegenwoordig de erkende groene lening bij de gemeenten Berkelland. Het is een unieke lening met een scherpe rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Zie ook www.gemeenteberkelland.nl. Een andere optie is de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, dikwijls is er de ISDE-subsidie Haarlo. De hoogte van dit bedrag hangt sterk af van zaken als energielabel en vermogen van het gekozen model. De subsidies starten vanaf €800 tot plusminus €2900. Interesse naar de huidige subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Haarlo (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal richtlijnen: het betreft een nieuwe installatie, het systeem is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) verstrekken ze ong. €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) heb je recht op ong. €1975.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen kan je uitgaan van minimaal zo’n €2075.
 • Voor een energiezuinig apparaat ligt het bedrag nog weer wat hoger (€225, let op het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
DaikinEBLQ016(**)6W110 KW€2150,-
SamsungDVM chiller 42kW AG042KSVANH/EU27 KW€3850,-
DaikinEVLQ08(**)V3 + EHYHBH08(**)V3 +NHYKOMB33(**)6 KW€1900,-

In vier stappen een gasvrije woning

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, stoot je significant minder CO2 uit en krijg je een optimaal klimaat in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Op warmtepomprevolutie.nl kan je aan de slag met een waardevol stappenplan van de warmteservice Haarlo aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Vergeet dit niet, want zo vermijd je dat de warmte in huis verloren gaat. Gedegen isolatie is de basis van een duurzaam huis. Wat veel toegepast wordt is bodemisolatie en zolderisolatie.

 2. Slim ventileren

  Zodra de isolatie gedaan is, is het noodzakelijk dat de woning constant geventileerd wordt. Een juiste ventilatie draait uit op een gezonde leefomgeving zonder verspilling van energie. Populaire vormen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. De gasketel de deur uit

  Veruit het belangrijkste deel van de maandelijkse energienota komt voort uit de centrale verwarming en warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Installaties zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen gas, maar werken met stroom. De gevraagde elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Borculo, Eibergen, Beltrum, Neede, Ruurlo.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!