Warmtepomp Rekken

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Rekken? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Deze installatie neemt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem. We hebben het over een een zuinige en milieuvriendelijke benadering de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €300,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dat geval kan je het aanschaffen met een subsidie oplopend tot €2.100. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit hangt af van verschillende zaken. Op ons warmtepomp-portaal vind je meer info over een warmtepomp kopen in Rekken.
warmtepomp-installateur-7157

 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Mogelijkheid tot koelen van de woning
 • Je woning van het gas af
 • Eenvoudig te bedienen
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcodegebied7157
Netnummer0545 (+31545)
Gas-gebruik M31610 M3
Stroom-gebruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energiekosten€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Rekken

Een installatie van een warmtepomp is een complex proces. Er zijn verscheidene oplossingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Rekken kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De vakman of loodgieter analyseert de woning / bedrijfspand en voorziet je van verdere info. De manier van isoleren en de grootte van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kost het, en wat bespaar ik per jaar?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Interesse in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Rekken? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Dankzij onze website ontdek je in een zeer korte periode erkende installateurs uit de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zodoende kan je flink geld besparen. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (7157).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Onder andere type huis, mate van isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Naar welke tarieven kijk je? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Dien het formulier in. Binnen een dag of 5 ontvang je de offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit uit de lucht of het water wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Er zijn 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De gasketel werkt alleen in het geval dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke soort warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Veel hangt af van wat er aan isolatie gedaan is. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk jij bruikbare aanbevelingen die gaan over beschikbare warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Rekken heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een aangenaam warm huis en warm tapwater met oog voor het milieu. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 30% – 55% en de besparing loopt op tot €270,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totale investering ligt tussen de €5.100 en €22.400. We gaan verder in op vier verschillende soorten modellen. Het noemenswaardige verschil is de bron van energie. Elk apparaat wordt gekenmerkt door eigenschappen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp profiteert van warmte van het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant benut energie uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing onttrekt energie uit de omgevingslucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant neemt de energie uit de buitenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant sluit je aan op jouw huidige CV-ketel op gas. Een uitstekende manier om de energierekening te reduceren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de regel hebben we het over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.350 en €5.075 bij een verwarmingsmonteur uit Rekken (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-rekken

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2023?

Zo’n warmtepomp is primair best wel prijzig. Maar, het mondt uit in een fors lagere energierekening. Geholpen door een zeer aantrekkelijke subsidie behaal jij een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem kan je aanschaffen vanaf €7100. Het hybride systeem is beschikbaar vanaf €3300. De factuur is gebaseerd op velerlei facetten zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13800 – €24900Veel besparen, niet goedkoop
Water-water€17900 – €24000Koelende functie
Lucht-lucht€3900 – €6950Werkt ook als een airco
Lucht-water€3900 – €6950Hoge subsidie, buitenunit in zicht
Hybride€2000 – €5550Eenvoudig aan te sluiten

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Rekken verbruikt circa 1610 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een energieleverancier als Energiedirect of Nuon. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De besparing per jaar fluctueert tussen de €255 tot €325. Met een hybride systeem gebruik je nog wel deels gas. De besparing is nog steeds erg interessant, gemiddeld €170 jaarlijks. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een perfect geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergiebehoefteKostenBesparingen
HR-ketel1150m3€689
Buitenlucht2525kWh€475€214
Bodemwarmte2025kWh€338€351
Hybride1400 kWh + 500 M3€510€179

Actuele vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als ventilatielucht of uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor heet tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Rekken?

Niet alle type woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele van deze mitsen en maren: een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), je hebt speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride type is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Deze manier is heel effectief en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het systeem is een aanvulling op jouw traditionele HR-ketel, en vervangt de standaard ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Berkelland?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Wacht niet te lang, want dan hebben we de milieu georiënteerde groene lening in de regio Berkelland. Kort gezegd een tijdelijke lening met lagere rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bekijk ook www.gemeenteberkelland.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, normaliter heb je recht op de ISDE-subsidie Rekken. Hoe hoog dat bedrag is komt tot stand door het type en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies variëren van €900 tot plusminus €2500. Informeren naar de huidige subsidie in september 2023 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Rekken (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal condities: het is een origineel en nieuw model, hij is aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) verstrekken ze ong. €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht krijg je circa €1675.
 • Bij de bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij om en nabij €2225.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets meer terug (€275, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
DaikinERLQ008(**)V3 + EHSH08P50(**)6 KW€1900,-
SamsungEco Heating System monobloc 16 kW (monofase)10 KW€2150,-
CTCEcoPart 406 + CTC EcoZenith 5507 KW€2800,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval dalen jouw maandelijkse energielasten fors, reduceer je de uitstoot van CO2 en behaal je een comfortabele leefomgeving. Hoe werkt dit? Onderstaand is er een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Rekken aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Hierdoor voorkom je dat de gerealiseerde warmte je huis weer verlaat. Grondige isolatie is de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Je kunt denken aan HR++ glas en kruipruimte isolatie.

 2. Goede ventilatie

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het van belang dat er genoeg wordt geventileerd. Innovatief ventileren zorgt voor een comfortabele leefomgeving zonder dat je veel warmte verliest. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Veruit het belangrijkste deel van de maandelijkse energienota wordt teweeggebracht door de verwarming van ons huis en het aanmaken van warm water. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op gas is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler hebben geen gas nodig, maar werken op basis van stroom. De gevraagde elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Borculo, Eibergen, Beltrum, Neede, Ruurlo.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!