Warmtepomp Beltrum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Beltrum? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De pomp maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, grond of water. We hebben het over een een efficiënte en milieuvriendelijke oplossing de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €335,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Dan krijg je een royale subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Hieraan ten grondslag liggen diverse aspecten. In het volgende kopje vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Beltrum.
warmtepomp-installateur-7156

 • Tot wel 60% CO2-reductie
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcodegebied7156
Netnummer0544 (+31544)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energiekosten€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Beltrum

Een warmtepomp goed installeren is een complex proces. Je kan kiezen uit tientallen toepassingen. De vraag is; wat is de beste? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Beltrum biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert de woning / bedrijfspand en ontwikkeld een voorstel. De mate van isolatie en de energieconsumptie zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij dilemma’s als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Beltrum? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. D.m.v. onze tool ontdek jij zonder problemen warmtepomp installateurs uit de buurt. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zodoende kan je flink geld besparen. Dit werkt als volgt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (7156).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Feiten zoals categorie huis, de manier van isoleren, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. En hoe dit het met de kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend het formulier. Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Dit innovatieve systeem benut de energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je HR-ketel zal aanspringen wanneer de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke warmtepomp rendeert in jouw woning. Dit heeft te maken met de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek je uitgebreide raadgeving met betrekking tot de diverse warmtepompen en wat strookt met jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Beltrum kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. De gasketel kan helemaal uit je woning: het huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken met een focus op duurzaamheid. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €350,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijs ligt tussen de €4.700 en €17.800. We spreken over 4 verschillende type modellen. Het noemenswaardige verschil is de energiebron. Elk type installatie wordt gekenmerkt door voor- en nadelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing neemt de warmte uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant gebruikt de energie uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp haalt warmte uit de lucht van buiten om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem benut energie uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is actief naast jouw bestaande gasgestookte CV-ketel. Een voordelige manier om de energiekosten terug te dringen en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Gemiddeld beslaat dit een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.700 en €4.075 bij een verwarmingsmonteur uit Beltrum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-beltrum

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is in het begin een forse investering. Echter, het leidt tot flink lagere energiekosten. Door gebruik te maken van de huidige subsidies profiteer je van een snelle terugverdientijd. 0koop je al vanaf €7000. Het hybride systeem is er vanaf €3400. De totaalprijs is afhankelijk van meerdere randvoorwaarden als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13900 – €23000Zeer efficiënt, hoge investering
Water-water€15600 – €22900Op basis van grondwater
Lucht-lucht€3900 – €6900Buiten- en binnenunit
Lucht-water€4550 – €6800Laagdrempelig, geplaatst met buitenunit
Hybride€2500 – €6400Snel te plaatsen

Hoe hoog is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Beltrum verbruikt ong. 1610 m3 gas op jaarbasis. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een leverancier van energie als Delta of Vandebron. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De potentiële besparing komt uit tussen de €220 tot €320. Bij hybride systemen gaat het gasverbruik niet naar 0. Al met al bespaar je nog steeds, plusminus €165 op jaarbasis. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een uitstekend geïsoleerde woning:

Type systeemEnergiebehoeftePrijzenBesparingen
HR-ketel1075m3€688
Buitenlucht2450kWh€468€220
Bodemwarmte1600kWh€330€358
Hybride1500 kWh + 525 M3€502€186

Vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht of uit de grond. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de bestaande cv-installatie. Deze warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Beltrum?

Niet alle gebouwen en huizen renderen met een warmtepomp. We onderscheiden een stuk of wat zaken: een isolatieschil om de woning (bestaande woning van na 1980), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie wint warmte terug uit ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De pomp werkt feitelijk samen met jouw traditionele CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de eenzijdige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Berkelland?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? Dan hebben we de duurzame groene lening in de gemeente Berkelland. Het betreft een unieke lening met een lage rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Alle info vind je op www.gemeenteberkelland.nl. Een ander alternatief: huur of lease van een van de besproken systemen.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed om te weten, vaak kan je profiteren van de ISDE-subsidie Beltrum. De hoogte van dit bedrag hangt af van model en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies variëren van €525 tot maar liefst €1700. Benieuwd naar de maximale subsidie in september 2022 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Beltrum (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, het is volledig geïnstalleerd en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (6 kW) verstrekken ze grofweg €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht krijg je zo’n €1725.
 • Bij systemen met een bodembron starten de bedragen vanaf circa €2025.
 • Voor een energiezuinig systeem profiteer je van een hoger bedrag (€225, let op het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
DaikinERLQ008(**)V + EHSXB08P30(**)6 KW€1900,-
SamsungEco Heating System monobloc 16 kW (driefase)10 KW€2150,-
CTCEcoPart 406 + CTC EcoZenith i3507 KW€2800,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je nauwelijks energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je ook nog eens een prettig wooncomfort. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? In het volgende stukje komen we met een actueel stappenplan van de warmteservice Beltrum aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De woning grondig isoleren. Zo zorg je dat de gerealiseerde warmte je huis weer verlaat. Fatsoenlijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een nul-op-de-meterwoning. Vaak gaat het om isolatie van de vloer en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren

  Zodra de isolatie gedaan is, is het cruciaal dat er schone en frisse lucht in huis is. Goede ventilatie betekent een optimaal klimaat in huis zonder dat er veel energie verloren gaat. Voorbeelden zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Bijna 80% van de totale energierekening heeft te maken met verwarmen en warm water. Een duurzaam alternatief voor de gas CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De gevraagde elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Borculo, Eibergen, Beltrum, Neede, Ruurlo.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!