Warmtepomp Bergen Noord-Holland

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Bergen Noord-Holland? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie onttrekt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Dit is een zuinige en ecologische aanpak uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €175,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Dan kan je een aankoop doen met een interessante subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dit hangt af van verschillende variabelen. Op deze pagina ontdek je verdere details over een warmtepomp kopen in Bergen Noord-Holland.
warmtepomp-installateur-1931

 • Kies voor duurzame warmte
 • Comfortabel leefcomfort
 • Je woning van het gas af
 • Relatief weinig onderhoud
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBergen Noord-Holland
Postcode-regio1931
Netnummer072 (+3172)
Gas-verbruik M31670 M3
Stroom-gebruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energiekosten€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Bergen Noord-Holland

Het plaatsen van de warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. We hebben te maken met verscheidene toepassingen. Wat past bij mijn situatie? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Bergen Noord-Holland kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De monteur of loodgieter onderzoekt de woning / bedrijfspand en voorziet je van verdere info. De manier van isoleren en maandelijks energieverbruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met onduidelijkheden als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Interesse in een professionele goedkope warmtepomp in Bergen Noord-Holland? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Geholpen door deze pagina check jij moeiteloos installateurs uit de omgeving. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Hiermee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit werkt als volgt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (1931).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Aspecten als categorie huis, mate van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat is het budget? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen 7 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De pomp gebruikt energie uit uit de lucht of het water wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het verwarmingssysteem in je huis. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je CV-ketel start met werken op het moment dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke installatie is interessant voor jouw huis. Dit wordt veroorzaakt door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. In het volgende stukje lees jij actuele adviezen inzake de soorten warmtepompen en wat schikt naar jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Bergen Noord-Holland heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 40% – 60% en de besparing loopt op tot €170,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijs ligt tussen de €6.600 en €16.100. We gaan verder in op 4 verschillende soorten modellen. Het belangrijkste verschil heeft te maken met de bron. Elke merk heeft weer individuele voor- en nadelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem benut warmte van het grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp haalt warmte uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie gebruikt de energie uit de lucht van buiten om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp haalt energie uit de omgevingslucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt slim samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas. Een prima manier om te besparen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Standaard slaat dit op een combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.050 en €5.800 bij een verwarmingsmonteur uit Bergen Noord-Holland (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-bergen-noord-holland

Plaatsen in de omgeving:

Veel gekozen merken:


Wat zijn de kosten van een warmtepomp (mei 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is initieel een prijzige installatie. Maar, het mondt uit in veel minder stookkosten. Aan de hand van interessante subsidies heb je een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing kan je aanschaffen vanaf €5600. Een hybride opstelling koop je al vanaf €2400. Het prijskaartje wordt gecalculeerd door diverse onderwerpen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11600 – €25300Veel besparen, lange terugverdientijd
Water-water€17100 – €23100Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4400 – €6225Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€5000 – €7000Gemakkelijk plaatsen, hoog stroomgebruik
Hybride€2650 – €5550Snelle terugverdientijd

Wat is het gemiddelde rendement?
Een familie met CV-ketel in Bergen Noord-Holland verbruikt plusminus 1670 m3 gas p/jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Engie of NLE. Je verbruikt wel meer stroom. De maximale besparing komt uit tussen de €205 tot €330. Bij een hybride installatie blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt dus iets lager, rond de €160 (per jaar). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort systeem EnergiegebruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1100m3€662
Buitenlucht2750kWh€457€205
Bodemwarmte1650kWh€324€338
Hybride1450 kWh + 425 M3€490€172

Actuele vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verschillende bronnen als lucht of bodem. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het koude water uit de cv-installatie. Deze hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Bergen Noord-Holland?

Niet alle gebouwen en huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. We onderscheiden verschillende vereisten: een isolatieschil om de woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je beschikt over speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je gaat voor een hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Hij wint warmte terug uit ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. De energieconsumptie zal verminderen en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie is actief naast jouw bestaande HR-ketel, en vervangt de standaard ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Bergen Noord-Holland?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? In dit scenario is er de unieke groene lening bij gemeente Bergen Noord-Holland. Dit is een tijdelijke lening met een lage rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bekijk ook www.bergen-nh.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een grote investering. Goed om te weten, in algemene zin kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Bergen Noord-Holland. Hoe hoog dat bedrag is hangt sterk af van zaken als energielabel en vermogen van het systeem. De hoogte van de subsidies starten bij €525 en kunnen oplopen tot €3650. Interesse naar de huidige subsidie in mei 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Bergen Noord-Holland (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal zaken: je hebt een nieuw model gekocht, het is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 kW) heb je recht op om en nabij €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht verstrekken ze pakweg €1975.
 • Bij de bodembron installaties start de tegemoetkoming bij circa €2475.
 • Voor een energiezuinig systeem ontvang je iets meer (€150, bij het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
InterClima-MTAHOCT 05017 KW€3500,-
Mitsubishi Heavy IndustriesSRC60ZMX-S + vloerverwarmingskit5 KW€1800,-
ViessmannVitocal 222-S AWBT-M-E-AC 221.C065 KW€1800,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? In het geval van een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten krijg je een aangenaam leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand kan je aan de slag met een nuttig stappenplan van de warmteservice Bergen Noord-Holland aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De woning grondig isoleren. Vergeet dit niet, want zo zorg je dat warmte uit de woonvertrekken de woning ontglipt. Degelijke isolatie is het startpunt voor een NOM (nul op de meter) woning. In de praktijk gaat het vaak om spouwmuurisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Genoeg ventileren

  Als goede isolatie aanwezig is, is het cruciaal dat er schone en frisse lucht in huis is. Voldoende ventileren mondt uit in een prettige leefomgeving zonder dat je veel warmte verliest. Grote winst valt te behalen met balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Meer dan 65% van ons energieverbruik vloeit voort uit onze verwarming en warm water om te koken en douchen. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasinstallatie is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel elektriciteit nodig. De benodigde elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Bergen Binnen, Bergen aan Zee, Buitengebied Bergen, Egmond aan Zee, Egmond-Binnen, Egmond aan den Hoef, Schoorl.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente