Warmtepomp Egmond aan Zee

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Egmond aan Zee? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Deze installatie onttrekt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. We hebben het over een een relatief goedkope en duurzame methode om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en de potentiële besparing ligt op €285,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dat geval heb je recht op een hoge subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit hangt af van verschillende variabelen. Hierna bekijk jij verdere details over een warmtepomp kopen in Egmond aan Zee.
warmtepomp-installateur-1931

 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Constante verwarming
 • Het verwarmen van morgen
 • Weinig onderhoud
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBergen Noord-Holland
Postcodegebied1931
Netnummer072 (+3172)
Gas-gebruik M31670 M3
Stroom-verbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energiekosten€177

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Egmond aan Zee

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen doe je niet zomaar even. Je vindt verscheidene onderdelen. De vraag is; wat is de beste? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Egmond aan Zee biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De specialist of loodgieter analyseert het huis en bespreekt de details met je. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energieconsumptie zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Egmond aan Zee? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Geholpen door deze pagina bekijk jij direct erkende installateurs uit jouw streek. Zet alle offertes op een rijtje. Handig, want zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (1931).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zaken als categorie woning, de staat van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. En hoe dit het met de kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur het formulier. Na 4-5 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De installatie profiteert van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel schakelt in in het geval dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke warmtepomp rendeert in jouw woning. Dit wordt veroorzaakt door de isolatiewaarden. Verderop tref je bruikbare details over populaire warmtepompen en wat strookt met jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Egmond aan Zee kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: het huis verwarmen en warm sanitair water op een bewuste manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 30% – 55% en je bespaart al snel €195,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.600 en €22.600. We gaan verder in op 4 verschillende type producten. Het cruciaalste verschil heeft te maken met de bron. Elke merk heeft weer individuele pluspunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem maakt slim gebruik van energie uit grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant haalt warmte uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp haalt energie uit de buitenlucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van binnen en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt samen met jouw bestaande gasgestookte CV-ketel. Een betaalbare manier om te bezuinigen op de energierekening met een CO2 reductie tot wel 40%. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Vaak heb je dan te maken met zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.250 en €4.300 bij een verwarmingsmonteur uit Egmond aan Zee (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-egmond-aan-zee

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is primair best wel prijzig. Het betaalt zich wel uit, je realiseert een significant lagere energierekening. Door middel van een royale subsidie geniet je van een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische variant koop je al vanaf €6500. De zogenaamde hybride pomp kan je aanschaffen vanaf €2500. De uiteindelijke kostprijs kan men berekenen met meerdere zaken zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12200 – €25100Passief koelen, relatief duur
Water-water€17900 – €21900Beste rendement
Lucht-lucht€4050 – €7400Relatief lage investering
Lucht-water€5300 – €7150Ruimte subsidie, hoog stroomgebruik
Hybride€2000 – €5250Snelle terugverdientijd

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Egmond aan Zee verbruikt pakweg 1670 m3 gas p/jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een maatschappij als Engie of Pure Energie. Je stroomverbruik neemt wel toe. De potentiële besparing komt uit tussen de €205 tot €330. Bij hybride oplossingen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing is nog steeds erg interessant, gemiddeld €125 (jaarlijks). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een degelijk geïsoleerde woning:

Type systeemEnergieverbruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1125m3€725
Buitenlucht2500kWh€486€239
Bodemwarmte2000kWh€341€384
Hybride1450 kWh + 350 M3€522€203

Recente vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. lucht of uit de bodem. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de bestaande cv-installatie. Deze energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Egmond aan Zee?

Niet alle type woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er een stuk of wat randvoorwaarden: een top-isolatie (bestaande huizen van na 1985), er wordt gewerkt met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Zodra je gaat voor het hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit gebruikt de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo ga je efficiënt met energie om en ga je veel minder betalen voor energie. Hij is een aanvulling op jouw bestaande gasgestookte CV-ketel, en vervangt op die manier de standaard ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Bergen Noord-Holland?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is het gewoon te duur? In zo’n geval bestaat er tegenwoordig de interessante groene lening van je gemeente Bergen Noord-Holland. Het is een speciale lening met een lage rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bekijk ook www.bergen-nh.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de huur of lease van zo’n installatie.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed om te weten, veelal is er de ISDE-subsidie Egmond aan Zee. Hoeveel je krijgt wordt berekend a.d.h.v. het max. vermogen en energielabel van het product. De subsidies variëren van €725 tot maar liefst €2300. Onderzoek doen naar de mei 2024 subsidie voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Egmond aan Zee (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, het is volledig geïnstalleerd en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5,5 kW) krijg je om en nabij €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) krijg je om en nabij €1625.
 • Voor een systeem met bodembron kan je uitgaan van minimaal grofweg €2200.
 • Voor een zuinige pomp ontvang je iets meer (€175, bij een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
Alpha InnotecLWD 70A/SX-HMD 1S7 KW€1850,-
KensaShoebox 6kW (S6-P)6 KW€2650,-
AermecHMI16011 KW€2400,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Geen gas meer verbruiken? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en heb je een aangenaam wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Hierna bieden we een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Egmond aan Zee aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De woning grondig isoleren. Op die manier weet je zeker dat de gerealiseerde warmte naar buiten gaat. Goed toegepaste isolatie legt de basis voor een energieneutraal huis. Vaak gaat het om isolatie van de vloer en isolatie van de zolder.

 2. Goede ventilatie

  In het geval dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het nodig dat er schone en frisse lucht in huis is. Slim ventileren betekent een optimaal leefklimaat zonder veel energieverlies. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Ruim 70% van het energiegebruik vloeit voort uit onze verwarming en warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de gas CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel stroom nodig. De nodige elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Bergen Binnen, Bergen aan Zee, Buitengebied Bergen, Egmond aan Zee, Egmond-Binnen, Egmond aan den Hoef, Schoorl.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!