Warmtepomp Egmond aan den Hoef

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Egmond aan den Hoef? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het apparaat profiteert van energie uit buitenlucht, grond of water. Feitelijk dus een voordelige en verantwoorde aanpak om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en de besparing loopt op tot €285,00, elk jaar opnieuw. Doe je nu deze investering? Dan krijg je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit heeft te maken met meerdere factoren. Op deze pagina bekijk jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Egmond aan den Hoef.
warmtepomp-installateur-1934

 • Volledig van het gas af
 • In de zomer een koelende functie
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Relatief weinig onderhoud
 • Snel terugverdiend

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBergen Noord-Holland
Postcode-regio1934
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomgebruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energiekosten€177

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Egmond aan den Hoef

Een warmtepomp goed installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Er zijn flink wat oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Egmond aan den Hoef heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakman of loodgieter onderzoekt de woning en brengt een warmteplan in kaart. Wat er aan isolatie gedaan is en beschikbare ruimte/warmtevraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met punten zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kost het, en wat is de terugverdientijd?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in Egmond aan den Hoef? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Aan de hand van deze website lees je in enkele stappen verwarmingsinstallateurs in jouw omgeving. Zet alle offertes op een rijtje. Zodoende kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (1934).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Aspecten als type woning, de staat van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Naar welke tarieven kijk je? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien de aanvraag in. Na een paar dagen volgt er een transparante offerte.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De installatie benut de warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en de warmtewisselaar brengt dit over op het CV-water. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De gasketel werkt alleen zodra er sprake is van piekbelasting.

Niet elk systeem is interessant voor jouw huis. Dit heeft te maken met wat er aan isolatie gedaan is. Op deze website lees je accurate adviezen inzake de type warmtepompenen wat dan voldoet aan jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Egmond aan den Hoef kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warme woning en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €340,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De prijs ligt tussen de €3.900 en €22.100. We noemen hieronder 4 verschillende soorten modellen. Het voornaamste verschil zit hem in de bron. Elk apparaat wordt gekenmerkt door eigenschappen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie gebruikt de warmte uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie onttrekt energie uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem gebruikt de warmte uit de lucht van buiten om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant neemt de warmte uit de buitenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem sluit je aan op jouw traditionele gasgestookte HR-ketel. Een goede manier om de energierekening te reduceren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de basis gaat dit vaak over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.900 en €4.075 bij een verwarmingsmonteur uit Egmond aan den Hoef (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-egmond-aan-den-hoef

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (mei 2024) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is allereerst best wel prijzig. Gelukkig, het mondt uit in een significant lagere energierekening. Middels aantrekkelijk subsidies geniet je van een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing kan je laten installeren voor €5600. Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €2300. De factuur wordt berekend door specifieke randvoorwaarden als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14100 – €27400Hoog rendement, hoge investering
Water-water€17300 – €22400Altijd constante temp.
Lucht-lucht€3550 – €6475Lage aanschafprijs
Lucht-water€5250 – €6550Goedkope installatie, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2950 – €5950Goed voor EPC waarde

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Egmond aan den Hoef verbruikt ong. 1670 m3 gas op jaarbasis. Via een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een maatschappij als Eneco of Powerpeers. Je stroomverbruik neemt wel toe. De besparing per jaar ligt tussen de €215 tot €375. Met een hybride systeem blijf je altijd iets aan gas consumeren. Al met al bespaar je nog steeds, gemiddeld €160 (12 maanden). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met data van een perfect geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergiegebruikPrijzenBesparing
HR-ketel1100m3€726
Buitenlucht2625kWh€494€232
Bodemwarmte1750kWh€348€378
Hybride1325 kWh + 450 M3€530€196

Interessante vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een bron als ventilatielucht of uit de bodem. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven wat resulteert in warm tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Egmond aan den Hoef?

Niet alle soorten woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden meerdere voorwaarden: een goed geïsoleerd huis (of bereid tot verbouwen), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride variant is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het wint warmte terug uit ventilatielucht om je huis te verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en ga je veel minder betalen voor energie. Het apparaat werkt samen met jouw normale HR-ketel op gas, en vervangt zodoende de huidige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Bergen Noord-Holland?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Goed nieuws, want dan bestaat er tegenwoordig een speciale groene lening bij gemeente Bergen Noord-Holland. Kort gezegd een interessante lening met beperkte rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bekijk ook www.bergen-nh.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Echter, normaal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Egmond aan den Hoef. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt berekend a.d.h.v. model en vermogen van het systeem. De subsidies starten vanaf €800 tot doorgaans €2450. Informeren hoeveel subsidie je in mei 2024 krijgt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Egmond aan den Hoef (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal condities: het is een origineel en nieuw model, hij is actief en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) moet je rekenen op plusminus €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergeven ze ong. €1750.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product kan je uitgaan van minimaal om en nabij €2350.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel profiteer je van een hoger bedrag (€175, zoek naar een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
Alpha InnotecLWD 70A/SX-HTD S7 KW€1850,-
KensaEVO 7 kW8 KW€2800,-
AermecHMI140T10 KW€2300,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Zonder gas verwarmen? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval bespaar je flink op de energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en geniet je van een comfortabel klimaat in huis. Hoe werkt dit? Verderop tref je een handig stappenplan van de warmteservice Egmond aan den Hoef aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Hiermee mag je ervan uitgaan dat de warmte in de woning niet naar buiten ontsnapt. Een solide isolatie is het fundament van een energiezuinig huis of bedrijfspand. In de praktijk gaat het vaak om bodemisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de isolatie gedaan is, is het noodzakelijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Permanent ventileren draait uit op een gezond klimaat in huis zonder energieverspilling. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Om en nabij de 75% van de maandelijkse energienota vloeit voort uit de verwarming van ons huis en warm tapwater. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is daarom aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals infraroodpanelen of een warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar wel elektriciteit. Dit stukje elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Bergen Binnen, Bergen aan Zee, Buitengebied Bergen, Egmond aan Zee, Egmond-Binnen, Egmond aan den Hoef, Schoorl.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!