Warmtepomp Bergen aan Zee

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Bergen aan Zee? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het apparaat neemt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het betreft een zuinige en ecologische oplossing om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 60% en je bespaart al snel €335,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? In zo’n geval krijg je een royale subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen een aantal verschillende elementen. Als je iets verders scrollt ontdek jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Bergen aan Zee.
warmtepomp-installateur-1865

 • Een verantwoorde keuze
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Veel keuze in leveranciers
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Royale subsidies

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBergen Noord-Holland
Postcode-regio1865
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energiekosten€177

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Bergen aan Zee

Het inregelen van een warmtepomp doe je niet zomaar even. We onderscheiden meerdere producten. Wat is voor mij het beste alternatief? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Bergen aan Zee kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter onderzoekt jouw huis en maakt een indicatie van de wensen. De manier van isoleren en de grootte van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vraagstukken als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Interesse in een praktische en goedkope warmtepomp in Bergen aan Zee? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Via de warmtepomp-vergelijker ontdek jij in korte tijd verwarmingsinstallateurs uit de regio. Zet alle offertes op een rijtje. Handig, want zo worden de kosten een stuk lager. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (1865).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Aspecten als type huis, aangebrachte isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat mag het project kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 3-4 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De pomp benut de warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je CV-ketel start met werken op momenten dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke warmtepomp kan altijd worden ingezet. Dat komt vooral door de isolatiewaarden. Op warmtepomprevolutie.nl tref jij praktische info met betrekking tot de soorten warmtepompen en wat aansluit op jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Bergen aan Zee heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een aangenaam warm huis en warm water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot daalt met 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €185,00, elk jaar opnieuw. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.500 en €23.800. We gaan verder in op vier verschillende type installaties. Het voornaamste verschil heeft te maken met de bron. Elk type installatie wordt gekenmerkt door eigenschappen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem haalt warmte uit het grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp profiteert van energie uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant benut energie uit de omgevingslucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie onttrekt energie uit de buitenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt samen met jouw normale CV-ketel. Een voordelige manier om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de regel beslaat dit zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date CV-ketel. De prijs ligt tussen de €2.525 en €6.300 bij een verwarmingsmonteur uit Bergen aan Zee (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-bergen-aan-zee

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is in het begin een vrij grote investering. Gelukkig, het leidt tot een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Met behulp van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs profiteer je van een hele scherpe terugverdientijd. 0is er vanaf €7100. Een hybride opstelling kan je laten installeren voor €2100. De uiteindelijke investering wordt berekend door diverse facetten als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13000 – €23100Hoog rendement (COP), erg duur
Water-water€13200 – €21800Uitstekend rendement
Lucht-lucht€5050 – €6250Lage aanschafprijs
Lucht-water€4150 – €6625Ruimte subsidie, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2750 – €5250Combinatiesysteem

Is het rendement aantrekkelijk?
Een familie met CV-ketel in Bergen aan Zee gebruikt circa 1670 m3 gas op jaarbasis. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de maandelijkse rekening van een energieleverancier als Engie of Powerpeers. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De maximale besparing fluctueert tussen de €250 tot €385. Bij hybride systemen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt dus iets lager, rond de €160 (per jaar). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een hoge isolatiewaarde:

Type systeemEnergievraagOnkostenBesparing
HR-ketel1150m3€720
Buitenlucht2375kWh€490€230
Bodemwarmte1700kWh€346€374
Hybride1450 kWh + 500 M3€526€194

Populaire vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een bron als omgevingslucht, ventilatielucht of aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan het gesloten CV-circuit. Deze energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Bergen aan Zee?

Niet alle woningen renderen met een warmtepomp. We hanteren meerdere vereisten: een hoge isolatiewaarde (bestaande huizen van na 1985), je beschikt over vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Het maakt gebruik van de warme ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit bespaart veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Een dergelijk systeem werkt samen met jouw moderne HR-ketel, en komt dus in plaats van de basis ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Bergen Noord-Holland?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar is de investering nu te groot? In dit scenario hebben we de milieu georiënteerde groene lening van je gemeente Bergen Noord-Holland. Het is een speciaal soort lening met aanlokkelijke rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bezoek ook www.bergen-nh.nl. Je kunt ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Gelukkig, vaak kan je profiteren van de ISDE-subsidie Bergen aan Zee. Hoeveel deze tegemoetkoming is heeft te maken met het type en het vermogen van het gekozen model. De subsidies variëren van €625 tot gemiddeld €2100. Nieuwsgierig naar de mei 2024 subsidie voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Bergen aan Zee (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal zaken: het betreft een nieuwe installatie, hij is actief en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 kW) moet je rekenen op ongeveer €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit ontvang je pakweg €1550.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen kan je uitgaan van minimaal circa €2075.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ontvang je iets meer (€150, bij het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
Alpha InnotecLWD 5050A/SX-HMD 210 KW€2300,-
Itho DaalderopWPU 55i – 5G5 KW€2800,-
AermecANKI07513 KW€2450,-

In vier stappen een gasvrij huis

De gasaansluiting de deur uit? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je ook nog eens een gezonde leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende stukje kan je aan de slag met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Bergen aan Zee aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Hierdoor vermijd je dat de gerealiseerde warmte binnenshuis blijft. Gedegen isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Voorbeelden zijn HR++ glas en isolatie van buitengevel.

 2. Slim ventileren

  Indien de woning geïsoleerd is, is het nodig dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goede ventilatie zorgt voor een gezond klimaat in huis zonder energieverspilling. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Meer dan 65% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we terugbrengen naar de centrale verwarming en warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een uitstekende oplossing. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar wel stroom. De elektra die hiervoor nodig is kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Bergen Binnen, Bergen aan Zee, Buitengebied Bergen, Egmond aan Zee, Egmond-Binnen, Egmond aan den Hoef, Schoorl.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!