Warmtepomp Uitgeest

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Uitgeest? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie onttrekt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een economische en ecologische methode om uw woning en tapwater te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 25% – 50% en je bespaart al snel €255,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dit scenario heb je recht op een interessante subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit hangt af van diverse facetten. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk jij verdere details over een warmtepomp kopen in Uitgeest.
warmtepomp-installateur-1911

 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Onderhoudsarme investering
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieNoord-Holland
GemeenteUitgeest
Postcodegebied1911
Netnummer0251 (+31251)
Gas-gebruik M31310 M3
Stroom-gebruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Uitgeest

Het laten installeren van een warmtepomp is een moeilijke handeling. We onderscheiden tal van systemen. Maar welk model past bij onze woning? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Uitgeest biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter analyseert de woning / bedrijfspand en biedt advies op maat. Wat er aan isolatie gedaan is en de omvang van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vraagstukken als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe duur is het, en wat is de terugverdientijd?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Geïnteresseerd in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Uitgeest? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Via onze tool vind je snel en eenvoudig leveranciers en installateurs in jouw omgeving. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (1911).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zaken als type en leeftijd huis, wat er aan isolatie gedaan is, en stroom/gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoeveel wil je uitgeven? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend het formulier. Na 3-4 dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Dit innovatieve systeem neemt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hierna gaan we dieper in op de twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je CV-ketel start met werken zodra er sprake is van piekbelasting.

Niet elk apparaat kan altijd worden ingezet. Een belangrijk aspect is de staat van isolatie. Verderop vind jij handige aanbevelingen ten aanzien van populaire warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen en soort huis. De lokale verwarmingsinstallateur in Uitgeest heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: vloerverwarming aansturen en warm tapwater met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot daalt met 55% en de potentiële besparing ligt op €300,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.300 en €19.100. We spreken over 4 verschillende soorten producten. Het belangrijkste verschil valt samen met de bron. Elke installatie heeft relevante gebruikstoepassing, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem haalt warmte uit het grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is actief naast jouw reguliere gasketel. Een uitstekende manier om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Gemiddeld spreken we dan over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.250 en €7.400 bij een verwarmingsmonteur uit Uitgeest (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-uitgeest

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is allereerst best wel prijzig. Het betaalt zich wel uit, je realiseert veel lagere gaskosten. Geholpen door een zeer aantrekkelijke subsidie realiseer je een snelle terugverdientijd. Een full-electric variant is er vanaf €6100. De zogenaamde hybride pomp kan je aanschaffen vanaf €2800. De uiteindelijke investering wordt bepaald aan de hand van meerdere onderwerpen zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12300 – €25900Hoge subsidie, prijzig
Water-water€16700 – €23800Beste rendement
Lucht-lucht€4700 – €6050Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4200 – €6325Weinig onderhoud, geleverd met buitenunit
Hybride€2675 – €6050Geschikt voor bestaande bouw

Hoe hoog is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Uitgeest gebruikt ongeveer 1310 m3 gas p/jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een energieleverancier als Delta of Nuon. Je stroomverbruik neemt wel toe. De maximale besparing vinden we terug tussen de €240 tot €300. Met een hybride systeem behoud je jouw gasaansluiting. De gemiddelde besparing is iets minder, ongeveer €150 jaarlijks. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een normaal geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergiegebruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1025m3€695
Buitenlucht2700kWh€459€236
Bodemwarmte2000kWh€320€375
Hybride1500 kWh + 450 M3€493€202

Actuele vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verschillende bronnen als lucht of warmte in de aarde. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Uitgeest?

Niet alle type woningen renderen met een warmtepomp. Hiervoor gelden meerdere mitsen en maren: een goed geïsoleerd huis (bestaande huizen van na 1985), in het huis zitten vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Zodra je gaat voor een hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit product maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo ga je efficiënt met energie om en hierdoor zal je energierekening lager worden. Hij wordt aangesloten op jouw reguliere CV-ketel, en is een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Uitgeest?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je geen financiële ruimte? In dat geval hebben we een speciale groene lening in de gemeente Uitgeest. Het is een unieke lening met een scherpe rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bezoek ook www.uitgeest.nl. Een andere optie is het leasen of huren van een installatie.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Gelukkig, normaliter kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Uitgeest. De hoogte van de tegemoetkoming komt tot stand door de energieprestatie en vermogen van het product. De subsidies starten vanaf €975 en lopen op tot wel €3950. Interesse naar de maximale subsidie in mei 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Uitgeest (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. We onderscheiden een aantal voorwaarden: het is een origineel en nieuw model, hij is in werking en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4,5 kW) verstrekken ze ong. €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) verstrekken ze zo’n €1850.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product mag jij rekenen op minimaal zo’n €2250.
 • Voor een energiezuinig systeem wordt het nog iets lucratiever (€250, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
Itho DaalderopWPU 45C (545-0441)5 KW€2800,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC280KXZE1+Climate kit KX28023 KW€3600,-
ViessmannVitocal 200-A AWO 201.A109 KW€2200,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en krijg je een prettig wooncomfort. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Onderstaand komen we met een actueel stappenplan van de warmteservice Uitgeest aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Vergeet dit niet, want zo vermijd je dat de warmte in de woning niet naar buiten ontsnapt. Goede isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Je kunt denken aan dakisolatie en gevelisolatie.

 2. Ventileren

  In het geval dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het nodig dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Continu ventileren leidt tot een aangenaam leefklimaat zonder verlies van warmte. Voorbeelden zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Veruit het belangrijkste deel van de energie die we gebruiken kunnen we herleiden tot het verwarmen van onze woning en heet water uit de kraan. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is populair, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar werken met elektriciteit. De stroom die het gebruikt kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Uitgeest.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!