Warmtepomp Schoorl

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Schoorl? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Dit systeem maakt slim gebruik van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een zuinige en milieuvriendelijke benadering voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 reductie kan oplopen tot 60% en je profiteert van een besparing tot wel €175,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan profiteer je van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Past het ook bij mijn type huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit is afhankelijk van meerdere facetten. Op ons warmtepomp-portaal vind je verdere details over een warmtepomp kopen in Schoorl.
warmtepomp-installateur-1871

 • Kies voor een beter milieu
 • Ook koelen is mogelijk
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Veilig alternatief
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBergen Noord-Holland
Postcode1871
Netnummer072 (+3172)
Gas-verbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€177

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Schoorl

Het plaatsen van de warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Je kan kiezen uit velerlei installaties. Wat is nu goed voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Schoorl kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert uitvoerig het huis en brengt een warmteplan in kaart. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met issues zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat bespaar ik per jaar?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Zoek jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Schoorl? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Geholpen door onze website ontdek jij veelzijdige installateurs die werken in jouw postcodegebied. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de kosten. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (1871).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Voorbeelden zijn type en leeftijd woning, de manier van isoleren, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoe kijk je prijstechnisch? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend het formulier. Binnen een paar dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De warmtepomp neemt warmte uit buitenlucht, grond of water en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je CV-ketel start met werken als het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk apparaat kan je zomaar laten plaatsen. Dat probleem ontstaat vaak door de mate van isolatie. In de volgende paragraaf doorzoek jij samengestelde informatie die gaan over beschikbare warmtepompen en wat aansluit op jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Schoorl kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: je woning verwarmen en warm water om te douchen en wassen met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €275,00, ieder jaar weer. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.000 en €19.500. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type producten. Het cruciaalste verschil heeft te maken met de bron. Elke merk heeft weer individuele plus- en minpunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem profiteert van energie uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem benut warmte uit de aarde om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant neemt de warmte uit de lucht van buiten voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant neemt de energie uit de lucht van binnen en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing wordt aangesloten op jouw huidige gasgestookte HR-ketel. Een betaalbare oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de regel spreken we dan over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.425 en €4.500 bij een verwarmingsmonteur uit Schoorl (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-schoorl

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (mei 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is in eerste instantie best wel prijzig. Dat is niet voor niets, het draait uit op een significant lagere energierekening. Met behulp van een zeer aantrekkelijke subsidie krijg jij een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is er vanaf €5500. De hybride warmtepomp is er vanaf €2200. De uiteindelijke investering wordt berekend a.d.h.v. specifieke onderdelen als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14300 – €24300Veel vermogen, prijzig
Water-water€17000 – €21500Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€5300 – €6800Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€3600 – €6500Lage installatiekosten, veel stroomverbruik
Hybride€2025 – €6000Iedereen kan hier van profiteren

Hoe hoog is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Schoorl consumeert pakweg 1670 m3 gas p/jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een maatschappij als Eneco of Powerpeers. Dit verbruikt wel veel stroom. De besparing per jaar fluctueert tussen de €210 tot €375. Bij hybride producten gebruik je nog wel deels gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, plusminus €135 per 12 maanden. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een degelijk geïsoleerde woning:

Type installatieEnergieverbruikPrijzenBesparing
HR-ketel1025m3€721
Buitenlucht2625kWh€497€224
Bodemwarmte1825kWh€353€368
Hybride1400 kWh + 375 M3€534€187

Interessante vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een bron als buitenlucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het gesloten CV-circuit. De warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Schoorl?

Niet alle type woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden een paar eisen: een top-isolatie (recent gebouwde huis voldoet), in het huis zitten radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride oplossing dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Hij benut slim de warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Zo bespaar je veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Dit systeem sluit je aan op jouw reguliere gasketel, en vervangt op die manier de simpele ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Bergen Noord-Holland?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Wacht niet te lang, want dan is er een optie voor de interessante groene lening van je gemeente Bergen Noord-Holland. Het is een interessante lening met verwaarloosbare rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Check ook www.bergen-nh.nl. Je kunt ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed nieuws, doorgaans kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Schoorl. De hoogte van de tegemoetkoming komt tot stand door het type en het vermogen van het artikel. De hoogte van de subsidies starten bij €750 tot doorgaans €3100. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in mei 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Schoorl (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. We onderscheiden een aantal condities: het systeem is nieuw gekocht, het is volledig geïnstalleerd en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) vergeven ze circa €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergoeden ze plusminus €1850.
 • Bij systemen met een bodembron mag jij rekenen op minimaal pakweg €2325.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je nog eens extra terug (€200, let op het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
Alpha InnotecLWD 50A/SX-HMD 1S5 KW€1800,-
Itho DaalderopWPU 55c – 5G5 KW€2800,-
AermecANKI08015 KW€2650,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Verwarming en warm water zonder gas? In een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en behaal je een optimaal binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Verderop is er een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Schoorl aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Op die manier voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken binnenshuis blijft. Goed toegepaste isolatie is het startpunt voor een duurzaam huis. Wat veel toegepast wordt is isolatie van het dak en buitengevelisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Als goede isolatie aanwezig is, is het van belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Continu ventileren resulteert in een gezond wooncomfort zonder verspilling van energie. Populaire vormen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. CV-ketel vervangen

  Ruim 70% van de maandelijkse energienota komt voort uit de verwarming van ons huis en het genereren van warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas is daarom aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De stroom die het gebruikt kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Bergen Binnen, Bergen aan Zee, Buitengebied Bergen, Egmond aan Zee, Egmond-Binnen, Egmond aan den Hoef, Schoorl.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!