Warmtepomp Texel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Texel? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Deze installatie haalt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een efficiënte en duurzame oplossing voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot daalt met 25% – 50% en het bespaart flink geld, tot wel €265,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dit scenario krijg je een zeer aantrekkelijke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dit heeft te maken met allerlei zaken. Hierna bekijk je verdere details over een warmtepomp kopen in Texel.
warmtepomp-installateur-1792

 • Groene investering
 • Ook in staat woning te koelen
 • Los van de energieleverancier
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieNoord-Holland
GemeenteTexel
Postcode1792
Netnummer0222 (+31222)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Texel

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een complex proces. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse versies. Maar wat is voor mij geschikt? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Texel heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter bekijkt het huis en kan een plan opstellen. De mate van isolatie en het jaarlijkse energiegebruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat bespaar ik per jaar?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Texel? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Dankzij warmtepomprevolutie.nl vergelijk jij in enkele stappen leveranciers en installateurs in je woonplaats. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Daarmee bespaar je enorm. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (1792).
 2. Omschrijf de woning. Denk aan categorie woning, aangebrachte isolatie, en energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? En hoe dit het met de kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend het formulier. Binnen een week volgt er een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie onttrekt energie uit bodem of buitenlucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je HR-ketel zal aanspringen in het geval dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk apparaat past bij jouw woning en situatie. Dat probleem ontstaat vaak door wat er aan isolatie gedaan is. Op deze website lees jij samengestelde gegevens inzake beschikbare warmtepompen en wat matcht met jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Texel kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing ben je vrij van aardgas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: het huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen op een bewuste manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €190,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.400 en €15.700. We onderscheiden grofweg vier verschillende type systemen. Het voornaamste verschil heeft te maken met de bron. Elk model wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem profiteert van energie uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie profiteert van energie uit de aarde voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing haalt energie uit de omgevingslucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant benut energie uit de lucht van binnen en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is actief naast jouw huidige gasgestookte HR-ketel. Een voordelige manier om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de regel betreft dit zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.425 en €5.550 bij een verwarmingsmonteur uit Texel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-texel

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Zo’n warmtepomp is eerst even een flinke kostenpost. Maar, het betekent een significant lagere energierekening. Dankzij een zeer aantrekkelijke subsidie krijg jij een interessante terugverdientijd. Een full-electric pomp kan je aanschaffen vanaf €7200. De hybride warmtepomp is beschikbaar vanaf €3400. De uiteindelijke kostprijs wordt gebudgetteerd middels specifieke aspecten als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14900 – €24500Geen geluid, lange terugverdientijd
Water-water€14900 – €21800Op basis van grondwater
Lucht-lucht€5150 – €6000Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€4100 – €7075Totaaloplossing, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2125 – €5450Goed voor EPC waarde

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Texel gebruikt plusminus 1450 m3 gas op jaarbasis. Door een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de rekening van een energie aanbieder als Greenchoice of NLE. Je stroomverbruik neemt wel toe. De totale besparing vinden we terug tussen de €280 tot €380. Bij hybride modellen gebruik je nog wel deels gas. De besparing is nog steeds erg interessant, rond de €150 per jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een degelijk geïsoleerde woning:

# WerkingEnergieverbruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1225m3€694
Buitenlucht2500kWh€451€243
Bodemwarmte2075kWh€312€382
Hybride1500 kWh + 600 M3€486€208

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een bron als lucht of uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het CV-water. De hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Texel?

Niet alle soorten woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er gelden enkele van deze vereisten: het huis moet goed geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), het afgiftesysteem is speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Bij een keuze voor het hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit systeem onttrekt warmte aan de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. De pomp wordt aangesloten op jouw bestaande CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Texel?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? In dat geval bestaat er tegenwoordig een speciale groene lening in de gemeente Texel. Dit is een aantrekkelijke lening met een lage rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. De voorwaarden vind je op www.texel.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, in de meeste gevallen kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Texel. De omvang van de subsidie heeft te maken met de energiezuinigheid en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies starten vanaf €925 tot maar liefst €3600. Interesse naar de hoogte van de subsidie in juli 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Texel (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal regels: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is netjes aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 kW) krijg je zo’n €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) heb je recht op ong. €1650.
 • Bij systemen met een bodembron lopen de bedragen op vanaf plusminus €2500.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt wordt het nog iets lucratiever (€225, kijk naar het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
Itho DaalderopWPU 45I (545-0440)5 KW€2800,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC224KXZXE1+Climate kit KX28018 KW€3100,-
ViessmannVitocal 200-A AWO-M 201.A108 KW€2100,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In het geval van een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en behaal je een aangenaam leefklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hieronder doorloop je een praktisch stappenplan van de warmteservice Texel aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Daarmee weet je zeker dat de gerealiseerde warmte verloren gaat. Degelijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een duurzaam huis. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de vloer en isolatie van de zolder.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het van belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goed ventileren draait uit op een aangenaam klimaat in huis zonder verspilling van warmte. Voorbeelden zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Ruim 70% van ons energieverbruik wordt teweeggebracht door de verwarming en het genereren van warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een uitstekende oplossing. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of pelletkachel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. Dit stukje elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Het Oude Land en duingebied, Het Nieuwe Land.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente