Warmtepomp Egmond-Binnen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Egmond-Binnen? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Dit systeem maakt slim gebruik van energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Dit is een zuinige en ecologische manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 25% – 50% en de besparing loopt op tot €315,00, ieder jaar weer. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dit scenario kan je een aankoop doen met een hoge subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Het antwoord hangt af van verscheidene facetten. Als je iets verders scrollt tref je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Egmond-Binnen.
warmtepomp-installateur-1935

 • Geen fossiele brandstoffen
 • Kan het huis ook koelen
 • Diverse erkende installateurs
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBergen Noord-Holland
Postcodegebied1935
Netnummer072 (+3172)
Gas-verbruik M31670 M3
Stroom-verbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€177

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Egmond-Binnen

Het plaatsen van de warmtepomp is een complex proces. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei producten. Wat is voor mij het beste alternatief? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Egmond-Binnen kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De monteur of loodgieter inspecteert het verblijf en bespreekt de details met je. De mate van isolatie en de energievraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vraagstukken als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Zoek jij een erkende en goedkope warmtepomp in Egmond-Binnen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Gebruikmakend van onze website lees jij vandaag nog installateurs die actief zijn in jouw regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Handig, want zo bespaar je enorm. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (1935).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Onder andere categorie huis, isolatiewaarden, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? En hoe dit het met de kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend het formulier. Binnen 5 dagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De warmtepomp onttrekt energie uit lucht, bodem of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het CV-water. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De HR-ketel schakelt in op momenten dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke oplossing kan altijd worden ingezet. Veel hangt af van de isolatiewaarden. In de paragraaf hierna vind jij samengestelde gegevens die gaan over beschikbare warmtepompen en wat matcht met jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Egmond-Binnen kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je het helemaal af zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken op een milieuvriendelijke manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €185,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.700 en €24.100. We differentiëren vier verschillende type producten. Het noemenswaardige verschil is waar de energie vandaan komt. Elke merk heeft zijn eigen plus- en minpunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp neemt de energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie haalt energie uit de aardbodem om het CV-water op te warmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie haalt energie uit de omgevingslucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type haalt energie uit de omgevingslucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is een aanvulling op jouw traditionele HR-ketel. Een goede manier om direct te bezuinigen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Vaak spreken we dan over een mix van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.725 en €6.125 bij een verwarmingsmonteur uit Egmond-Binnen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-egmond-binnen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (april 2024) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is aanvankelijk een vrij grote investering. Maar het mooie is, het resulteert in een fors lagere energierekening. Middels een interessante subsidie profiteer je van een beperkte terugverdientijd. 0koop je al vanaf €7200. Een hybride opstelling kan je aanschaffen vanaf €2900. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald door meerdere facetten als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10500 – €26200Zeer efficiënt, lange terugverdientijd
Water-water€13700 – €23400Koelende functie
Lucht-lucht€5150 – €7175Eenvoudige installatie
Lucht-water€3500 – €6575Goedkoop, geplaatst met buitenunit
Hybride€2775 – €6000Ook voor bestaande bouw

Hoe hoog is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Egmond-Binnen gebruikt ong. 1670 m3 gas op jaarbasis. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een leverancier van energie als Essent of Oxxio. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De energiebesparing komt uit tussen de €235 tot €345. Met een hybride product behoud je jouw gasaansluiting. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ga uit van €180 per jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met data van een degelijk geïsoleerde woning:

# SysteemEnergievraagEnergieprijsBesparing
HR-ketel1100m3€727
Buitenlucht2625kWh€502€225
Bodemwarmte1875kWh€356€371
Hybride1575 kWh + 400 M3€538€189

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een natuurlijke bron als lucht van buiten of uit de grond. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor aangenaam warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Egmond-Binnen?

Niet alle type woningen zijn even interessant. Standaard zijn er meerdere vereisten: isolatie moet goed voor elkaar zijn (of bereid tot verbouwen), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je gaat voor het hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze installatie wint warmte terug uit ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Dit bespaart veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het apparaat werkt slim samen met jouw reguliere gasgestookte HR-ketel, en komt dus in plaats van de standaard ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Bergen Noord-Holland?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Goed nieuws, want dan hebben we de unieke groene lening van je gemeente Bergen Noord-Holland. We hebben het over een een kortlopende lening met een betaalbare rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Voor meer info zie www.bergen-nh.nl. Mogelijk ook interessant: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een grote investering. Goed nieuws, normaliter kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Egmond-Binnen. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt berekend a.d.h.v. energielabel en vermogen van de installatie. De subsidies variëren van €900 en lopen op tot wel €2200. Interesse naar de actuele subsidie in april 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Egmond-Binnen (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal eisen: het is een origineel en nieuw model, het is volledig geïnstalleerd en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) verstrekken ze om en nabij €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) krijg je plusminus €1975.
 • Bij de grotere bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal circa €2175.
 • Voor een energiezuinig apparaat profiteer je van een hoger bedrag (€225, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
Alpha InnotecLWD 5050A/RX-HMD 2R9 KW€2200,-
KensaEVO 9 kW9 KW€2800,-
AermecHMI160T11 KW€2400,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Zonder gas verwarmen? Bij een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je ook nog eens een optimaal binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende stukje kan je aan de slag met een actueel stappenplan van de warmteservice Egmond-Binnen aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Belangrijk, want zo zorg je dat de warmte verloren gaat. Grondige isolatie is het startpunt voor een energieneutraal huis. Grote winst valt te behalen met vloerisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het cruciaal dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Voldoende ventileren resulteert in een optimaal binnenklimaat zonder warmteverspilling. Vaak gaat het om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Duurzaam verwarmen

  Bijna 80% van de maandelijkse energienota kunnen we herleiden tot de CV-installatie en warm water. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas is een goede keuze. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar werken met elektriciteit. Deze elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Bergen Binnen, Bergen aan Zee, Buitengebied Bergen, Egmond aan Zee, Egmond-Binnen, Egmond aan den Hoef, Schoorl.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!