Warmtepomp Bergen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Bergen? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Hij gebruikt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een zuinige en milieuvriendelijke oplossing om uw woning te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €240,00, ieder jaar weer. Doe je nu deze investering? In dit scenario kan je een aankoop doen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen allerlei elementen. Op ons warmtepomp-portaal tref je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Bergen.
warmtepomp-installateur-1861

 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Verkoeling in de zomer
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Weinig storingen
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBergen Noord-Holland
Postcode1861
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energiekosten€177

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Bergen

Het plaatsen van de warmtepomp is niet altijd eenvoudig. We hebben te maken met tal van oplossingen. Maar welk model past bij onze woning? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Bergen biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter inspecteert het verblijf en ontwikkeld een voorstel. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energievraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is de terugverdientijd?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Wil jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Bergen? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Met deze website bekijk jij bruikbare installateurs in je postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Daarmee worden de kosten een stuk lager. Dit werkt als volgt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (1861).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zaken als type en leeftijd woning, aangebrachte isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoeveel wil je uitgeven? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur het formulier. Na zo’n 5 werkdagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De pomp maakt slim gebruik van energie uit uit de lucht of het water wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming in de woning. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De gasketel werkt alleen zodra het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke installatie is geschikt voor elke situatie. Een belangrijk aspect is de isolatiewaarden. Op deze pagina tref jij praktische details m.b.t. actuele warmtepompen en wat aansluit op jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Bergen kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem heb je geen gas meer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken met oog voor het milieu. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €225,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.400 en €23.900. We noemen hieronder vier verschillende soorten installaties. Het duidelijkste verschil is de energietoevoer. Elk type heeft zijn eigen gebruikstoepassing, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing benut energie uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type onttrekt energie uit de buitenlucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt feitelijk samen met jouw reguliere CV-ketel. Een relatief goedkope oplossing om te besparen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de regel betreft dit de mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.550 en €6.775 bij een verwarmingsmonteur uit Bergen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-bergen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juni 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is initieel een kostbaar systeem. Gelukkig, het leidt tot flink lagere energiekosten. D.m.v. een flinke subsidie krijg jij een interessante terugverdientijd. Een full-electric pomp laat je al plaatsen voor €5500. Een hybride opstelling laat je al plaatsen voor €2800. De eindfactuur kan men berekenen met allerlei zaken als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13400 – €24900Hoge subsidie, hoge investering
Water-water€15000 – €24300Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4800 – €6400Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4700 – €6350Totaaloplossing, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2875 – €5600Zeer betaalbaar

Hoe interessant is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Bergen verbruikt om en nabij 1670 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een leverancier als Engie of Powerpeers. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De potentiële besparing ligt tussen de €220 tot €395. Bij hybride producten gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt dus iets lager, gemiddeld €200 per jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type systeemEnergiegebruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1025m3€719
Buitenlucht2325kWh€482€237
Bodemwarmte2075kWh€338€381
Hybride1475 kWh + 425 M3€518€201

Veelgestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of aarde. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan het CV-water. Deze hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Bergen?

Niet alle type woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er gelden enkele vereisten: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande huizen van na 1985), de woning bevat speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je gaat voor een hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat voor huizen met mechanische ventilatie. Het maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Deze manier is heel effectief en hierdoor zal je energierekening lager worden. Het apparaat is actief naast jouw normale gasgestookte HR-ketel, en vervangt op die manier de basis ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Bergen Noord-Holland?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Wacht niet te lang, want dan hebben we de aantrekkelijke groene lening van je gemeente Bergen Noord-Holland. Dit is een speciaal soort lening met een lage rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bekijk ook www.bergen-nh.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huren of leasen van een systeem.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed nieuws, normaal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Bergen. De hoogte van de tegemoetkoming hangt samen met het soort apparaat en vermogen van het product. De subsidies beginnen bij circa €1000 en lopen op tot wel €2350. Onderzoek doen naar de subsidie in juni 2024 die geldt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Bergen (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal zaken: het betreft een nieuwe installatie, hij is aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij een hybride warmtepomp (5,5 kW) heb je recht op zo’n €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht moet je rekenen op circa €1875.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product kan je uitgaan van minimaal grofweg €2350.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je nog eens extra terug (€250, bij het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
Alpha InnotecLWD 70A-HTD7 KW€2000,-
Itho DaalderopWPU 45co – 5G4 KW€2800,-
AermecANKI07011 KW€2250,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en profiteer je van een prettig klimaat in huis. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Verderop komen we met een praktisch stappenplan van de warmteservice Bergen aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Op die manier voorkom je dat de warmte naar buiten gaat. Goed toegepaste isolatie legt de basis voor een energieneutraal huis. Voorbeelden zijn vloerisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Genoeg ventileren

  Als de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat er genoeg wordt geventileerd. Slim ventileren is belangrijk voor een comfortabel klimaat in huis zonder verlies van warmte. Populaire vormen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Veruit het belangrijkste deel van de maandelijkse energienota vloeit voort uit de centrale verwarming en warm sanitair water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is daarom aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Apparaten zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De nodige elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Bergen Binnen, Bergen aan Zee, Buitengebied Bergen, Egmond aan Zee, Egmond-Binnen, Egmond aan den Hoef, Schoorl.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!