Warmtepomp Heiloo

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in Heiloo? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie haalt warmte uit buitenlucht, grond of water. Dit is een efficiënte en ecologische wijze om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 55% en de potentiële besparing ligt op €200,00, elk jaar opnieuw. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dat geval profiteer je van een zeer aantrekkelijke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type past bij mijn woning? Dit is afhankelijk van een aantal randvoorwaarden. Op onze website check jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Heiloo.
warmtepomp-installateur-1851

 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Bodemwarmtepomp kan ook voor verkoeling zorgen
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHeiloo
Postcode1851
Netnummer072 (+3172)
Gas-gebruik M31500 M3
Stroom-verbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Heiloo

Een installatie van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Je kan kiezen uit verscheidene systemen. Wat is voor mij het beste alternatief? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Heiloo kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De monteur of loodgieter analyseert het verblijf en kan een plan opstellen. De staat van isolatie en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Wil jij een goede en goedkope warmtepomp in Heiloo? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Op basis van deze pagina bekijk je in korte tijd installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (1851).
 2. Omschrijf de woning. Denk aan type en leeftijd woning, isolatiewaarden, en energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat mag het project kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien het formulier in. Binnen een dag of 5 ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De warmtepomp profiteert van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het verwarmingssysteem in je huis. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De gasketel werkt alleen wanneer het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk soort installatie is geschikt voor elke situatie. Veel hangt af van de staat van isolatie. Verderop lees je accurate raadgeving ten aanzien van de soorten warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Heiloo kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing ben je vrij van aardgas. De HR ketel heeft geen functie meer: je woning verwarmen en warm sanitair water op een bewuste manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €260,00 op jaarbasis. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.300 en €16.400. Er bestaan in Nederland vier verschillende type systemen. Het belangrijkste verschil is de input van energie. Elk model heeft zijn eigen gebruikstoepassing, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type benut energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant neemt de warmte uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant haalt energie uit de lucht van buiten om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem onttrekt energie uit de lucht van buiten en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is actief naast jouw bestaande HR-ketel op gas. Een goede manier om te besparen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de basis gaat het om zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.300 en €5.850 bij een verwarmingsmonteur uit Heiloo (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-heiloo

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is allereerst beslist niet goedkoop. Maar het mooie is, je realiseert een fors lagere energierekening. Middels een zeer aantrekkelijke subsidie haal jij een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrisch model kan je aanschaffen vanaf €6600. De zogenaamde hybride pomp laat je al plaatsen voor €2100. Het prijskaartje wordt gecalculeerd door velerlei variabelen zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11500 – €24500Hoog rendement, relatief duur
Water-water€14200 – €21300Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4400 – €6825Kan ook als airco werken
Lucht-water€4450 – €7400Goedkoop, veel stroomverbruik
Hybride€2275 – €5100Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Heiloo gebruikt pakweg 1500 m3 gas op jaarbasis. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de maandelijkse rekening van een energiemaatschappij als Greenchoice of Pure Energie. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De totale besparing fluctueert tussen de €270 tot €350. Bij hybride oplossingen behoud je jouw gasaansluiting. Al met al bespaar je nog steeds, gemiddeld €165 per 12 maanden. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een uitstekend geïsoleerde woning:

Type systeemEnergiebehoefteKostenBesparingen
HR-ketel1025m3€679
Buitenlucht2625kWh€462€217
Bodemwarmte1675kWh€326€353
Hybride1600 kWh + 375 M3€496€183

Meest gestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan diverse bronnen zoals lucht van buiten of warmte uit de grond. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan het CV-water. De warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Heiloo?

Helaas, niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er gelden een stuk of wat zaken: een isolatieschil om de woning (bestaande huizen van na 1985), je beschikt over laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er kan een buffervat geplaatst worden. Als het gaat om een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Hij is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en past dit toe op de verwarming. Deze manier is heel effectief en reken je af met de hoge energierekening. De installatie werkt slim samen met jouw normale HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Heiloo?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? Goed nieuws, want dan hebben we de erkende groene lening via de gemeente Heiloo. Dit is een kortlopende lening met een betaalbare rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Check ook www.heiloo.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed om te weten, dikwijls is er de ISDE-subsidie Heiloo. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt samen met model en vermogen van de aangeschafte spullen. De hoogte van de subsidies starten bij €500 tot wel €3700. Benieuwd hoeveel subsidie je in juni 2024 krijgt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Heiloo (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Voor de aanvraag gelden een aantal eisen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 kW) vergoeden ze grofweg €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht heb je recht op grofweg €1675.
 • Bij systemen met een bodembron start de tegemoetkoming bij grofweg €2500.
 • Voor een zuinige pomp wordt het nog iets lucratiever (€100, bij een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
InventumOptima 120 DC0 KW€1100,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDCW100VNX-A met HSB1008 KW€2100,-
ViessmannVitocal 222-S AWB-M-E-AC 221.C065 KW€1800,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Helemaal van het gas af? In een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, stoot je minder CO-2 uiten krijg je een gezond binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierbij komen we met een actueel stappenplan van de warmteservice Heiloo aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Zo mag je ervan uitgaan dat warme lucht verloren gaat. Fatsoenlijke isolatie is het fundament van een NOM (nul op de meter) woning. Wat veel toegepast wordt is spouwmuurisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren

  In het geval dat het huis voldoet aan de isolatienormen, is het cruciaal dat de woning constant geventileerd wordt. Ventileren leidt tot een comfortabel binnenklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. In de praktijk gaat het vaak om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Om en nabij de 75% van onze gas- en stroomconsumptie heeft te maken met de CV-installatie en warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de gas CV-ketel is een goede keuze. De warmtepomp ligt voor de hand, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar wel elektriciteit. Deze elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Blockhovepark, Heiloo Noord-West, Heiloo-Midden, Heiloo-West, Stationsomgeving, Ypestein, Heiloo-Oost, Heiloo Zuid-West.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!