Warmtepomp Groet

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Groet? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De pomp haalt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een voordelige en verantwoorde benadering voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €200,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je het aanschaffen met een hoge subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit is afhankelijk van verscheidene elementen. Als je iets verders scrollt check jij praktische info over een warmtepomp kopen in Groet.
warmtepomp-installateur-1873

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Verwarmen en koelen
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Weinig onderhoud
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBergen Noord-Holland
Postcode1873
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31670 M3
Stroom-verbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€177

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Groet

Een warmtepomp goed installeren is niet altijd eenvoudig. Het aanbod omslaat tal van versies. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Groet kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakman of loodgieter onderzoekt de woning / bedrijfspand en kan een plan opstellen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vraagstukken als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Bent u op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Groet? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Dankzij deze website vergelijk je in enkele stappen leveranciers en installateurs uit de buurt. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zodoende worden de kosten een stuk lager. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (1873).
 2. Beschrijf jouw woning. Feiten zoals type woning, de staat van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoe kijk je prijstechnisch? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur de gegevens. Na 3-4 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Hij benut de energie uit bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het verwarmingssysteem in je huis. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De gasketel werkt alleen op momenten dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke installatie is geschikt voor elke situatie. Dit hangt af van aspecten als bouwjaar en isolatie. Op deze pagina check jij toepasbare aanbevelingen m.b.t. actuele warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Groet kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: jullie huis verwarmen en water water leveren met het milieu vooropgesteld. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €245,00, ieder jaar weer. De basis van dit systeem is elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.700 en €16.500. We onderscheiden grofweg vier verschillende type systemen. Het echte verschil heeft te maken met de bron. Elk type installatie heeft weer individuele voordelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing onttrekt warmte uit het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem gebruikt de warmte uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp gebruikt de energie uit de buitenlucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp gebruikt de warmte uit de omgevingslucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is een aanvulling op jouw reguliere gasgestookte CV-ketel. Een prima oplossing om te bezuinigen op de energierekening en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Standaard slaat dit op een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.450 en €7.425 bij een verwarmingsmonteur uit Groet (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-groet

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is initieel beslist niet goedkoop. Dat is niet voor niets, je realiseert een fors lagere energierekening. Dankzij een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs behaal jij een beperkte terugverdientijd. Een full-electric pomp is beschikbaar vanaf €7300. Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €3300. De uiteindelijke rekening komt tot stand door diverse randvoorwaarden zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12200 – €25100Hoge subsidie, prijzig
Water-water€14400 – €21900Beste rendement
Lucht-lucht€3850 – €6500Eenvoudige installatie
Lucht-water€4500 – €6125Kan ook koelen, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2925 – €6850Gemakkelijk te plaatsen

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gezin met CV-ketel in Groet gebruikt grofweg 1670 m3 gas p/jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de kosten bij een energie aanbieder als Essent of Vandebron. Je verbruikt wel meer stroom. De jaarlijkse besparing schatten we op €240 tot €385. Bij hybride installaties blijf je wel iets gas gebruiken. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, zo’n €180 (12 maanden). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met data van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type systeemEnergieverbruikEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1225m3€722
Buitenlucht2375kWh€505€217
Bodemwarmte1925kWh€361€361
Hybride1450 kWh + 400 M3€542€181

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan bronnen uit de directe omgeving als ventilatielucht of bodem. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het koude water uit de cv-installatie. De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor heet tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Groet?

Niet alle gebouwen en huizen zijn even interessant. Standaard zijn er enkele van deze eisen: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), het afgiftesysteem is vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride type is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze installatie onttrekt warmte aan de ventilatielucht voor de verwarming en warm water. Dit beperkt het verbruik van energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie wordt aangesloten op jouw huidige CV-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de eenzijdige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Bergen Noord-Holland?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kan je het nu niet betalen? Dan is er een optie voor de milieu georiënteerde groene lening in de regio Bergen Noord-Holland. Het is een kortlopende lening met verwaarloosbare rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Check ook www.bergen-nh.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, in de regel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Groet. De hoogte van dit bedrag heeft te maken met het type en het vermogen van het systeem. De subsidies fluctueren tussen de €975 en lopen op tot wel €1850. Benieuwd naar de juni 2024 subsidie voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Groet (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal eisen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) vergoeden ze zo’n €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht verstrekken ze om en nabij €1950.
 • Bij systemen met een bodembron starten de bedragen vanaf plusminus €2000.
 • Voor een zuinige pomp krijg je nog eens extra terug (€200, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
Alpha InnotecLWD 50A/SX-HTD S5 KW€1800,-
Itho DaalderopWPU 55co – 5G5 KW€2800,-
AermecANLI10123 KW€3450,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en krijg je een gezond klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Hierna doorloop je een actueel stappenplan van de warmteservice Groet aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Belangrijk, want zo vermijd je dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Gedegen isolatie is het startpunt voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Voorbeelden zijn isolatie van de bodem en gevelisolatie.

 2. Ventileren

  Zodra de isolatie gedaan is, is het cruciaal dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Innovatief ventileren mondt uit in een aangenaam binnenklimaat zonder verlies van warmte. Grote winst valt te behalen met een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Om en nabij de 75% van onze gas- en stroomconsumptie komt voort uit verwarmen en warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gas CV-ketel is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is populair, maar er is meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar werken met elektriciteit. De gevraagde stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Bergen Binnen, Bergen aan Zee, Buitengebied Bergen, Egmond aan Zee, Egmond-Binnen, Egmond aan den Hoef, Schoorl.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!