Warmtepomp Castricum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Castricum? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Hij onttrekt energie uit grondwater, aarde of lucht. Dit is een zuinige en verantwoorde oplossing uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €260,00, elk jaar opnieuw. Kies je nú voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan kan je een aankoop doen met een royale subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit is afhankelijk van verschillende elementen. Op warmtepomprevolutie.nl lees je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Castricum.
warmtepomp-installateur-1901

 • Geen fossiele brandstoffen
 • Zowel in staat om te verwarmen als koelen
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Weinig onderhoud
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieNoord-Holland
GemeenteCastricum
Postcodegebied1901
Netnummer0251 (+31251)
Gas-verbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€161,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Castricum

Het plaatsen van de warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere systemen. De vraag is; wat is de beste? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Castricum heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De monteur of loodgieter bekijkt jouw huis of kantoor en biedt advies op maat. De mate van isolatie en de energievraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij issues zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe zit het met de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Zoek jij een goede en goedkope warmtepomp in Castricum? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Met deze pagina tref jij snel en eenvoudig (verwarmings)installateurs uit jouw streek. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Hiermee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (1901).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals soort woning, mate van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat is het budget? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien de aanvraag in. In 3-4 dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De pomp neemt energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming in de woning. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je CV-ketel start met werken op momenten dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk systeem past bij jouw woning en situatie. Dit hangt af van aspecten als de staat van isolatie. Bijgaand lees jij handige adviezen met betrekking tot populaire warmtepompen en wat matcht met jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Castricum kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is gas niet langer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: het huis verwarmen en warm water om te douchen en wassen waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €190,00, ieder jaar weer. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €6.200 en €20.800. We differentiëren 4 verschillende soorten installaties. Het duidelijkste verschil is de bron van energie. Elke pomp heeft zijn eigen pluspunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant maakt slim gebruik van energie uit grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem profiteert van energie uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem gebruikt de energie uit de omgevingslucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem neemt de energie uit de omgevingslucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt samen met jouw reguliere HR-ketel op gas. Een voordelige manier om een lagere energienota te realiseren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de praktijk beslaat dit zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.525 en €6.625 bij een verwarmingsmonteur uit Castricum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-castricum

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in mei 2024?

De warmtepomp is in het begin een flinke kostenpost. Het betaalt zich wel uit, het resulteert in een significant lagere energierekening. Aan de hand van de hoge subsidie krijg je een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp is beschikbaar vanaf €5700. Het hybride systeem koop je al vanaf €3100. De uiteindelijke investering hangt af van diverse facetten als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11300 – €27300Hoge subsidie, relatief duur
Water-water€17800 – €25000Koelende functie
Lucht-lucht€4000 – €6225Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€5400 – €7150Ruimte subsidie, veel stroomverbruik
Hybride€2275 – €5500Hoge subsidie

Wat levert het op (rendement)?
Een huishouden met CV-ketel in Castricum verbruikt ong. 1470 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een leverancier van energie als Budget Energie of Pure Energie. Je verbruikt wel meer stroom. De uiteindelijke besparing fluctueert tussen de €210 tot €380. Met een hybride product blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing is nog steeds erg interessant, zo’n €160 (jaarlijks). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een degelijk geïsoleerde woning:

Type installatieEnergievraagEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1250m3€666
Buitenlucht2300kWh€446€220
Bodemwarmte1900kWh€313€353
Hybride1375 kWh + 375 M3€480€186

Populaire vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan bronnen uit de directe omgeving als lucht of uit de bodem. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan de bestaande cv-installatie. Deze energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Castricum?

Helaas, niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er zijn enkele van deze vereisten: een isolatieschil om de woning (recent gebouwde huis voldoet), het afgiftesysteem is speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. In het geval van een hybride variant is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het systeem maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Hij is actief naast jouw “ouderwetse” CV-ketel, en komt dus in plaats van de eenzijdige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Castricum?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Wacht niet te lang, want dan bestaat er tegenwoordig de unieke groene lening in de regio Castricum. Het gaat om een kortlopende lening met een scherpe rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Zie ook www.castricum.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een grote investering. Echter, meestal heb je recht op de ISDE-subsidie Castricum. De hoogte van dit bedrag komt tot stand door het soort apparaat en vermogen van het artikel. De subsidiebedragen schommelen tussen €850 tot gemiddeld €3500. Benieuwd naar de huidige subsidie in mei 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Castricum (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal randvoorwaarden: de installatie is nieuw, het is netjes aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (6 kW) verstrekken ze grofweg €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) ontvang je zo’n €1650.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen begint het subsidiebedrag bij pakweg €2200.
 • Voor een energiezuinig systeem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€300, let op het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
InterClima-MTAHOCT 15053 KW€7100,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC100VNX + vloerverwarmingskit12 KW€2500,-
ViessmannVitocal 222-S AWBT-E-AC 221.C1310 KW€2300,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Zonder gas verwarmen? In een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en behaal je een optimaal binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder komen we met een actueel stappenplan van de warmteservice Castricum aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Hiermee voorkom je dat warme lucht weer kan ontsnappen. Een solide isolatie legt de basis voor een duurzaam huis. Voorbeelden zijn isolatie van de bodem en isolatie van de kruipruimte.

 2. Goede ventilatie

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het cruciaal dat de woning constant geventileerd wordt. Innovatief ventileren betekent een gezond klimaat in huis zonder verspilling van energie. Je kunt denken aan een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Ruim 70% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we terugbrengen naar de verwarming en heet water uit de kraan. Een duurzaam alternatief voor de gas CV-ketel is dan ook zeker aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar sluit je aan op elektriciteit. De stroom die het gebruikt kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Centrum, Castricum-Noord, Castricum-Oost, Castricum-Zuid, Bakkum, Akersloot, De Woude, Limmen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente