Warmtepomp Babyloniënbroek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Babyloniënbroek? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Dit systeem gebruikt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het betreft een efficiënte en milieuvriendelijke manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €180,00 per jaar. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan kan je een aankoop doen met een royale subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit is afhankelijk van verscheidene randvoorwaarden. Op warmtepomprevolutie.nl vind je verdere details over een warmtepomp kopen in Babyloniënbroek.
warmtepomp-installateur-4269

 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAalburg
Postcode-regio4269
Netnummer0416 (+31416)
Gas-gebruik M31640 M3
Stroom-verbruik kWh3620 kWh
Gemiddelde energiekosten€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Babyloniënbroek

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een moeilijke handeling. Het aanbod omslaat diverse toepassingen. Wat past bij mijn situatie? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Babyloniënbroek heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De monteur of loodgieter bekijkt jouw woning en maakt een indicatie van de wensen. Wat er aan isolatie gedaan is en de grootte van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor issues zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is het rendement?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Behoefte aan een zuinige en goedkope warmtepomp in Babyloniënbroek? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Via de warmtepomp-vergelijker ontdek jij moeiteloos installateurs in jouw omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Daarmee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (4269).
 2. Omschrijf de woning. Zoals type huis, mate van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat zijn financiële eisen? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien het formulier in. Na 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De warmtepomp haalt warmte uit buitenlucht, grond of water wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming in de woning. Er bestaan 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel springt alleen bij zodra als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke installatie kan altijd worden ingezet. Dat probleem ontstaat vaak door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. In de paragraaf hierna doorzoek je omvangrijke info omtrent de type warmtepompenen wat aansluit op jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Babyloniënbroek kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: jullie huis verwarmen en warm sanitair water met een focus op duurzaamheid. De CO2 reductie kan oplopen tot 60% en de potentiële besparing ligt op €300,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. De prijs ligt tussen de €5.100 en €18.900. We gaan verder in op vier verschillende type modellen. Het duidelijkste verschil is de energietoevoer. Elke merk heeft relevante voordelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem gebruikt de energie uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem gebruikt de warmte uit de aardbodem om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type onttrekt warmte uit de lucht van buiten voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem haalt energie uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt slim samen met jouw bestaande CV-ketel. Een goede oplossing om de energierekening te reduceren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de praktijk spreken we dan over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.175 en €4.325 bij een verwarmingsmonteur uit Babyloniënbroek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-babylonienbroek

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is allereerst best wel prijzig. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het resulteert in flink lagere energiekosten. Via een royale subsidie heb je een snelle terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €6500. Een hybride variant is al op de markt vanaf €3300. Het prijskaartje wordt gecalculeerd door diverse facetten als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14700 – €26800Hoog rendement (COP), hoge investering
Water-water€13400 – €22200Beste rendement
Lucht-lucht€5150 – €6275Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€5200 – €6675Lage installatiekosten, geleverd met buitenunit
Hybride€2500 – €5000Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Babyloniënbroek consumeert ong. 1640 m3 gas op jaarbasis. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de jaarlijkse kosten bij een energiemaatschappij als Greenchoice of Vandebron. Je stroomverbruik neemt wel toe. De energiebesparing vinden we terug tussen de €275 tot €320. Met een hybride systeem verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt dus iets lager, om en nabij de €175 per 12 maanden. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een perfect geïsoleerd huis:

# SysteemEnergiegebruikEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1000m3€735
Buitenlucht2675kWh€500€235
Bodemwarmte1600kWh€353€382
Hybride1300 kWh + 500 M3€537€198

Populaire vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een natuurlijke bron als omgevingslucht of warmte uit de grond. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Babyloniënbroek?

Helaas, niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren enkele van deze vereisten: het betreft een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride opstelling is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Het systeem is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit bespaart veel energie en daalt je energierekening. De installatie is een aanvulling op jouw traditionele HR-ketel op gas, en vervangt op die manier de standaard ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Aalburg?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je geen financiële ruimte? In dat geval is er een optie voor de erkende groene lening in de regio Aalburg. Het gaat om een aantrekkelijke lening met een scherpe rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Voor meer info zie www.aalburg.nl. Een andere optie is het leasen of huren van een installatie.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een grote investering. Gelukkig, in de regel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Babyloniënbroek. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt af van het type en het vermogen van het artikel. De subsidies variëren van €750 en lopen op tot wel €1600. Informeren hoeveel subsidie je in juni 2024 krijgt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Babyloniënbroek (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel zijn er een aantal voorwaarden: de installatie is nieuw, het is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) vergeven ze circa €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergoeden ze pakweg €1675.
 • Bij systemen met een bodembron kan je uitgaan van minimaal plusminus €2025.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem profiteer je van een hoger bedrag (€200, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
Carrier30RQ026DX18 KW€2950,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-W85 VHA + EHPT20X-VM2C8 KW€2100,-
ATAGENERGION M COMPACT 77 KW€2000,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

De gasaansluiting de deur uit? In een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en profiteer je van een comfortabel wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl komen we met een praktisch stappenplan van de warmteservice Babyloniënbroek aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Dan zorg je dat de warmte je huis weer verlaat. Fatsoenlijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een duurzaam huis. Vaak gaat het om bodemisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het nodig dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goede ventilatie leidt tot een aangenaam klimaat in huis zonder dat je veel warmte verliest. Wat veel toegepast wordt is een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Zo’n 75% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we herleiden tot de centrale verwarming en warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de gas HR-ketel is daarom aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De nodige elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Wijk en Aalburg, Veen, Genderen, Eethen, Meeuwen, Drongelen, Babyloniënbroek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!