Warmtepomp Veen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Veen? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een voordelige en milieuvriendelijke benadering uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €325,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dit scenario kan je een aankoop doen met een flinke subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type past bij mijn woning? Dit hangt af van verscheidene randvoorwaarden. Hierna ontdek je verdere details over een warmtepomp kopen in Veen.
warmtepomp-installateur-4264

 • Groene investering
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Voegt waarde toe aan uw woning
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAalburg
Postcode-regio4264
Netnummer0416 (+31416)
Gasgebruik M31640 M3
Stroomgebruik kWh3620 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Veen

Een warmtepomp laten installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Er zijn verschillende oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Veen kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert de woning / bedrijfspand en voorziet je van verdere info. De staat van isolatie en de energievraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij punten zoals:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Veen? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Gebruikmakend van onze website lees jij in een zeer korte periode installateurs die actief zijn in jouw regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zo worden de kosten een stuk lager. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (4264).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Onder andere categorie huis, hoe je woning geïsoleerd is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Naar wat voor producten zoek je? En hoe dit het met de kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Klik op verzenden. In 3-4 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Hij neemt energie uit grondwater, aarde of lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je CV-ketel start met werken in het geval dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dit heeft te maken met de staat van isolatie. Op deze website ontdek jij handige info over de soorten warmtepompen en wat past bij jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Veen kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warme woning en heet water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €330,00, ieder jaar weer. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.400 en €22.100. We noemen hieronder vier verschillende type producten. Het duidelijkste verschil valt samen met de bron. Elk type installatie wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing benut energie uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing profiteert van warmte uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem onttrekt warmte uit de lucht van buiten voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van warmte uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant sluit je aan op jouw reguliere HR-ketel op gas. Een laagdrempelige manier om maandelijkse lasten te verminderen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Gemiddeld beslaat dit de combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.225 en €6.500 bij een verwarmingsmonteur uit Veen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-veen

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in mei 2024?

De warmtepomp is allereerst een kostbaar systeem. Maar, je krijgt te maken met lagere maandlasten door een lagere energienota. Aan de hand van aantrekkelijk subsidies geniet je van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je aanschaffen vanaf €6400. Een hybride oplossing koop je al vanaf €2200. De eindfactuur wordt berekend a.d.h.v. velerlei onderwerpen als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13300 – €25800Hoge besparing, prijzig
Water-water€17100 – €21900Koelende functie
Lucht-lucht€4050 – €6200Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€3950 – €7425Goedkoop, geleverd met buitenunit
Hybride€2400 – €5850Goed voor EPC waarde

Wat levert het op (rendement)?
Een huis met CV-ketel in Veen gebruikt ongeveer 1640 m3 gas op jaarbasis. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een leverancier als Essent of Qurrent. Je stroomverbruik neemt wel toe. De maximale besparing varieert van €210 tot €325. Met een hybride systeem gaat het gasverbruik niet naar 0. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, om en nabij de €195 per 12 maanden. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een stevig geïsoleerde woning:

# SysteemEnergieverbruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1050m3€730
Buitenlucht2425kWh€504€226
Bodemwarmte1975kWh€358€372
Hybride1500 kWh + 350 M3€540€190

Populaire vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht van buiten of warmte in de aarde. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het verwarmingssysteem in je huis. De hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Veen?

Helaas, niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er verschillende voorwaarden: de isolatie mag niets te wensen overlaten (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Als het gaat om het hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit model maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo ga je efficiënt met energie om en ga je veel minder betalen voor energie. Hij is actief naast jouw traditionele gasketel, en vervangt de simpele ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Aalburg?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? In dat geval bestaat er tegenwoordig de erkende groene lening in de gemeente Aalburg. Kort gezegd een unieke lening met aanlokkelijke rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. De voorwaarden vind je op www.aalburg.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Echter, veelal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Veen. Hoe hoog dat bedrag is hangt af van het type en het vermogen van het gekozen model. Subsidiebedragen beginnen bij €900 en lopen op tot wel €2100. Benieuwd naar de subsidie in mei 2024 die geldt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Veen (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er gelden een aantal voorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) ontvang je ongeveer €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) verstrekken ze grofweg €1650.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen mag jij rekenen op minimaal circa €2450.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets extra (€300, bij het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
Carrier30AWH012XD98 KW€2100,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW50 VKA + EHST20D-VM2C4 KW€1700,-
AT-TECAWP2-6B6 KW€2800,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Helemaal van het gas af? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, reduceer je de uitstoot van CO2 en heb je een optimaal klimaat in huis. Hoe werkt dit? Onderstaand bieden we een handig stappenplan van de warmteservice Veen aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Dan weet je zeker dat de warmte in de woning binnenshuis blijft. Gedegen isolatie is een goede uitgangspositie voor een nul-op-de-meterwoning. Grote winst valt te behalen met isolatie van de vloer en zolderisolatie.

 2. Ventileren

  Wanneer de isolatie gedaan is, is het belangrijk dat de woning constant geventileerd wordt. Continu ventileren betekent een prettig wooncomfort zonder verlies van warmte. Je kunt denken aan een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Zo’n 75% van het energiegebruik kunnen we terugbrengen naar de centrale verwarming en warm sanitair water. Een modern en verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is populair, maar er zijn allerlei opties, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of pelletkachel hebben geen gas nodig, maar worden gevoed door elektriciteit. De elektra die hiervoor nodig is kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Wijk en Aalburg, Veen, Genderen, Eethen, Meeuwen, Drongelen, Babyloniënbroek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!