Warmtepomp Gorinchem

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Gorinchem? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Dit systeem onttrekt warmte uit buitenlucht, grond of water. Dit is een efficiënte en ecologische methode om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €235,00 p/jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan profiteer je van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is mijn huis wel geschikt? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit heeft te maken met een aantal verschillende facetten. Op onze website lees jij verdere details over een warmtepomp kopen in Gorinchem.
warmtepomp-installateur-4201

 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Gemakkelijke installatie
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGorinchem
Postcodegebied4201
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31100 M3
Stroomgebruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Gorinchem

Een warmtepomp laten installeren is niet altijd eenvoudig. Er bestaan fors wat systemen. Wat past bij mijn situatie? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Gorinchem kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De specialist of loodgieter bekijkt jouw huis of kantoor en brengt een warmteplan in kaart. Hoe je woning geïsoleerd is, en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vragen als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Gorinchem? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Aan de hand van deze pagina vergelijk je waardevolle de beste installateurs uit jouw streek. Zet alle offertes op een rijtje. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de kosten. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (4201).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zaken als soort huis, de manier van isoleren, en energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Naar welke tarieven kijk je? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verstuur het formulier. Na een paar dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie haalt warmte uit lucht, bodem of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De gasketel werkt alleen in het geval dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke warmtepomp is perse interessant voor jou. Veel hangt af van de staat van isolatie. In de paragraaf hierna lees jij actuele aanbevelingen met betrekking tot populaire warmtepompen en wat strookt met jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Gorinchem kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een aangenaam warm huis en heet water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €335,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €4.700 en €21.300. Er bestaan in Nederland vier verschillende type producten. Het cruciaalste verschil is de energietoevoer. Elk type heeft zijn eigen gebruikstoepassing, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem profiteert van warmte uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp gebruikt de energie uit de lucht van buiten voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant haalt energie uit de lucht van binnen en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt samen met jouw huidige CV-ketel op gas. Een uitstekende oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Standaard gaat dit vaak over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.075 en €4.425 bij een verwarmingsmonteur uit Gorinchem (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-gorinchem

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is allereerst best wel prijzig. Maar het mooie is, het draait uit op een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Aan de hand van ISDE subsidie geniet je van een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrisch model koop je al vanaf €6000. Het hybride systeem koop je al vanaf €3200. De factuur is gebaseerd op verschillende onderdelen zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11900 – €27100Veel vermogen, relatief duur
Water-water€16100 – €20400Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4550 – €7100Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€4500 – €6475Lage installatiekosten, vraagt veel stroom
Hybride€2775 – €5800Voor veel woningen interessant

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huishouden met CV-ketel in Gorinchem verbruikt circa 1100 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Budget Energie of Oxxio. Je verbruikt wel meer stroom. De besparing per jaar vinden we terug tussen de €240 tot €345. Bij hybride producten behoud je jouw gasaansluiting. De gemiddelde besparing is iets minder, gemiddeld €135 jaarlijks. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een degelijk geïsoleerde woning:

# WerkingEnergievraagPrijzenBesparing
HR-ketel1150m3€680
Buitenlucht2625kWh€462€218
Bodemwarmte1950kWh€326€354
Hybride1375 kWh + 450 M3€496€184

Vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht of warmte in de aarde. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) afgiftesysteem in de woning. Deze warmte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Gorinchem?

Niet alle huizen zijn even interessant. Standaard zijn er een stuk of wat vereisten: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het huis wordt verwarmd op basis van laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er kan een buffervat geplaatst worden. Wanneer je gaat voor het hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit onttrekt warmte aan de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Deze manier is heel effectief en ga je veel minder betalen voor energie. Het systeem is actief naast jouw normale CV-ketel op gas, en vervangt op die manier de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Gorinchem?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kan je het nu niet betalen? Wacht niet te lang, want dan kan je kiezen voor de unieke groene lening bij de gemeenten Gorinchem. Het gaat om een aantrekkelijke lening met aanlokkelijke rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Zie ook www.gorinchem.nl. Mogelijk ook interessant: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Vergeet niet, in de meeste gevallen is er de ISDE-subsidie Gorinchem. De hoogte van dit bedrag hangt af van de energieprestatie en vermogen van het artikel. De subsidies variëren van €825 en lopen op tot wel €3250. Benieuwd naar de maximale subsidie in juli 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Gorinchem (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel zijn er een aantal randvoorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het is volledig geïnstalleerd en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (6 kW) vergoeden ze circa €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht heb je recht op zo’n €1800.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen begint het subsidiebedrag bij om en nabij €2100.
 • Voor een energiezuinig apparaat wordt het nog iets lucratiever (€200, bij een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
LennoxeComfort GAH05530 KW€4150,-
Stiebel-EltronWPL 25 IK-2 (231887)12 KW€2500,-
WaterkotteEco Touch Ai1 Geo 5008.5 (B/W)7 KW€2800,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Verwarming en warm water zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je een gezonde leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende stukje bieden we een praktisch stappenplan van de warmteservice Gorinchem aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De woning grondig isoleren. Dan zorg je dat warme lucht niet naar buiten ontsnapt. Goed toegepaste isolatie vormt de basis van een duurzaam huis. Wat veel toegepast wordt is vloerisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Ventilatie

  Indien het huis voldoet aan de isolatienormen, is het cruciaal dat de woning constant geventileerd wordt. Continu ventileren zorgt voor een aangename leefomgeving zonder dat je veel warmte verliest. In de praktijk gaat het vaak om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Zo’n 75% van de maandelijkse energienota kunnen we herleiden tot het verwarmen van onze woning en warm water om te koken en douchen. Een modern en verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of biomassaketel hebben geen gas nodig, maar wel stroom. Dit stukje elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Gorinchem binnenstad, Wijdschild, Lingewijk, Haarwijk, Stalkaarsen, Gildenwijk, Schelluinsestraat, Avelingen Oost, Avelingen West, Molenvliet, Laag Dalem, Dalem, Hoog Dalem, Bedrijventerrein Oost, Papland, Schotdeuren, Bedrijventerrein Noord, Landelijk gebied West, Landelijk gebied Noord, Landelijk gebied Oost, Landelijk gebied Zuid.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente