Warmtepomp Genderen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Genderen? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Een dergelijk systeem gebruikt warmte uit buitenlucht, grond of water. Het betreft een efficiënte en duurzame methode voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 55% en de potentiële besparing ligt op €350,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In dit scenario profiteer je van een hoge subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat ligt aan een aantal verschillende randvoorwaarden. Hierna bekijk jij meer info over een warmtepomp kopen in Genderen.
warmtepomp-installateur-4265

 • Minder CO-2 belasting
 • Ook in staat woning te koelen
 • Ruim aanbod in de regio
 • Hogere woningwaarde
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAalburg
Postcode-regio4265
Netnummer0416 (+31416)
Gas-verbruik M31640 M3
Stroomgebruik kWh3620 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Genderen

Een warmtepomp laten installeren doe je niet zomaar even. We hebben te maken met allerlei installaties. Wat is nu goed voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Genderen kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakman of loodgieter bestudeert jouw huis en kan een plan opstellen. Hoe je woning geïsoleerd is, en maandelijks energieverbruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor punten zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Behoefte aan een zuinige en goedkope warmtepomp in Genderen? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Met behulp van onze tool lees jij in een zeer korte periode leveranciers en installateurs uit de regio. Zet alle offertes op een rijtje. Op die manier bespaar je fors. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (4265).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Onder andere type en leeftijd woning, hoe je woning geïsoleerd is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat zijn financiële eisen? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend de aanvraag. In 4-5 dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De warmtepomp neemt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je CV-ketel start met werken op momenten dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk apparaat past bij jouw woning en situatie. Een belangrijk aspect is de manier van isoleren. Hierna vind jij handige details ten aanzien van de type warmtepompenen wat conformeert aan jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Genderen kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: het huis verwarmen en warm sanitair water op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €330,00, elk jaar opnieuw. Het is een volledig elektrische oplossing. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.900 en €21.500. We noemen hieronder vier verschillende soorten modellen. Het echte verschil is de energietoevoer. Elke leverancier heeft zijn eigen pluspunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant onttrekt energie uit het grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie maakt slim gebruik van energie uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem gebruikt de warmte uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing benut energie uit de lucht van buiten en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt samen met jouw traditionele HR-ketel op gas. Een relatief goedkope oplossing om de energierekening te reduceren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Gemiddeld gaat dit vaak over zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.725 en €5.075 bij een verwarmingsmonteur uit Genderen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-genderen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is in het begin beslist niet goedkoop. Dat is niet voor niets, het leidt tot een fors lagere energierekening. Met behulp van aantrekkelijk subsidies haal jij een beperkte terugverdientijd. 0is al op de markt vanaf €6500. Het hybride systeem is beschikbaar vanaf €2100. De uiteindelijke kostprijs is gebaseerd op meerdere facetten als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11000 – €25300Hoge besparing, hoge investering
Water-water€17200 – €23000Altijd constante temp.
Lucht-lucht€5100 – €7225Kan ook als airco werken
Lucht-water€5400 – €6700Aansluitbaar op CV, buitenunit maakt geluid
Hybride€2175 – €6250Snelle terugverdientijd

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Genderen verbruikt pakweg 1640 m3 gas p/jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een energie aanbieder als Energiedirect of Pure Energie. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De energiebesparing vinden we terug tussen de €240 tot €365. Bij een hybride installatie verbruik je zowel gas als stroom. Al met al bespaar je nog steeds, rond de €150 per 12 maanden. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# SysteemEnergiebehoeftePrijzenBesparing
HR-ketel1150m3€731
Buitenlucht2725kWh€512€219
Bodemwarmte1800kWh€366€366
Hybride1350 kWh + 575 M3€548€183

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit (natuurlijke) bronnen als lucht van buiten of bodem. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte over aan de centrale verwarming. Deze energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Genderen?

Niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een aantalrandvoorwaarden: het huis moet goed geïsoleerd zijn (bestaande woning van na 1980), de woning bevat vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je kiest voor een hybride opstelling moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Hij wint warmte terug uit ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit bespaart veel energie en daalt je energierekening. De installatie sluit je aan op jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel, en vervangt de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Aalburg?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er de milieu georiënteerde groene lening bij gemeente Aalburg. Kort gezegd een speciale lening met aanlokkelijke rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bezoek ook www.aalburg.nl. Een andere optie is huren of leasen van een systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een flinke investering. Echter, voor de meeste systemen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Genderen. Hoe hoog dat bedrag is hangt samen met model en vermogen van het gekozen model. Subsidiebedragen beginnen bij €925 tot gemiddeld €3300. Onderzoek doen naar de maximale subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Genderen (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal voorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het is netjes aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) krijg je om en nabij €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht heb je recht op zo’n €1800.
 • Voor een systeem met bodembron lopen de bedragen op vanaf ongeveer €2075.
 • Voor een energiezuinig apparaat wordt het nog iets lucratiever (€125, bij het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
Carrier30AWH015XD10 KW€2150,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW75 VHA + EHST20C-VM2C6 KW€1900,-
AT-TECAWP3-11B11 KW€2900,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Een woning zonder gas? Bij een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je ook nog eens een aangenaam klimaat in huis. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hieronder komen we met een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Genderen aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Belangrijk, want zo voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken de woning ontglipt. Een solide isolatie vormt de basis van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Voorbeelden zijn isolatie van het dak en gevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Op het moment dat de woning geïsoleerd is, is het van belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Continu ventileren zorgt voor een aangenaam wooncomfort zonder veel energieverlies. Voorbeelden zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Ruim 70% van de maandelijkse energienota kunnen we herleiden tot het verwarmen van onze woning en warm water om te koken en douchen. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Installaties zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen gas, maar werken met elektriciteit. De gevraagde elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Wijk en Aalburg, Veen, Genderen, Eethen, Meeuwen, Drongelen, Babyloniënbroek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!