Warmtepomp Meeuwen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Meeuwen? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De pomp gebruikt energie uit buitenlucht, grond of water. We hebben het over een een efficiënte en ecologische aanpak voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 60% en je bespaart al snel €310,00, elk jaar opnieuw. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan ontvang je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door een aantal verschillende factoren. Op deze pagina vind jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Meeuwen.
warmtepomp-installateur-4268

 • Duurzame warmte
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Los van de energieleverancier
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Lange levensduur

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAalburg
Postcodegebied4268
Netnummer0416 (+31416)
Gasgebruik M31640 M3
Stroomgebruik kWh3620 kWh
Gemiddelde energiekosten€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Meeuwen

Een warmtepomp laten installeren is een ingewikkelde bezigheid. Er zijn verschillende installaties. Wat past bij mijn situatie? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Meeuwen kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De installateur of loodgieter bekijkt jouw woning en bespreekt de details met je. De staat van isolatie en de energievraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor onduidelijkheden als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat zijn de kosten, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Behoefte aan een erkende en goedkope warmtepomp in Meeuwen? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door deze pagina vergelijk je direct de beste installateurs die actief zijn in jouw regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Handig, want zo bespaar je fors. Dit werkt als volgt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (4268).
 2. Omschrijf de woning. Zoals soort woning, hoe je woning geïsoleerd is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat zijn financiële eisen? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen 5 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De warmtepomp onttrekt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het CV-water. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel schakelt in op momenten dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk type warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dit wordt veroorzaakt door de manier van isoleren. In de volgende paragraaf bekijk je actuele details die gaan over de diverse warmtepompen en wat matcht met jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Meeuwen kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: jullie huis verwarmen en warm water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 30% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €285,00, elk jaar opnieuw. Het systeem werkt op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €5.500 en €18.000. We gaan verder in op 4 verschillende type producten. Het cruciaalste verschil is de energietoevoer. Elk type installatie heeft zijn eigen voordelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant benut energie uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant gebruikt de warmte uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem profiteert van warmte uit de omgevingslucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is actief naast jouw traditionele CV-ketel op gas. Een prima manier om een lagere energienota te realiseren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Vaak heb je dan te maken met een combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.200 en €6.275 bij een verwarmingsmonteur uit Meeuwen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-meeuwen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Zo’n warmtepomp is primair een vrij grote investering. Gelukkig, je realiseert een fors lagere energierekening. Dankzij een interessante subsidie heb je een goede terugverdientijd. 0kan je aanschaffen vanaf €6900. De zogenaamde hybride pomp is er vanaf €2100. Het prijskaartje is afhankelijk van diverse onderwerpen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11700 – €27600Zeer efficiënt, erg duur
Water-water€17700 – €21100Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4700 – €7375Werkt ook als een airco
Lucht-water€4850 – €7025Lage installatiekosten, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2275 – €5450Hoge subsidie

Wat levert het op (rendement)?
Een huishouden met CV-ketel in Meeuwen verbruikt pakweg 1640 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een energieleverancier als Delta of Qurrent. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De besparing per jaar schatten we op €240 tot €375. Met een hybride systeem gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt dus iets lager, plusminus €130 per jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# SysteemEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1075m3€734
Buitenlucht2775kWh€492€242
Bodemwarmte1800kWh€345€389
Hybride1400 kWh + 475 M3€528€206

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan het gesloten CV-circuit. Deze hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Meeuwen?

Niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een stuk of wat randvoorwaarden: een top-isolatie (bestaande huizen van na 1985), de woning bevat radiatoren (LTV) of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. In het geval van een hybride variant is ook een moderne HR-ketel nodig.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Dit maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Deze manier is heel effectief en hierdoor zal je energierekening lager worden. Hij is actief naast jouw moderne CV-ketel, en komt dus in plaats van de normale ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Aalburg?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan is er de aantrekkelijke groene lening in de gemeente Aalburg. We hebben het over een een speciaal soort lening met aanlokkelijke rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bekijk ook www.aalburg.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, in de regel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Meeuwen. De hoogte van de tegemoetkoming heeft te maken met het max. vermogen en energielabel van het gekozen model. De subsidies starten vanaf €550 en lopen op tot wel €3450. Interesse hoeveel subsidie je in juli 2024 krijgt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Meeuwen (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel zijn er een aantal randvoorwaarden: de installatie is nieuw, hij is in werking en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (6 kW) krijg je plusminus €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) verstrekken ze ongeveer €1975.
 • Bij de bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf circa €2300.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel profiteer je van een hoger bedrag (€150, bij een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
Carrier30RQ021DX12 KW€2350,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-W50 VHA + EHPT20X-VM2C4 KW€1700,-
ATAGENERGION M COMPACT 55 KW€1800,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en heb je een comfortabel binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierbij komen we met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Meeuwen aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De woning grondig isoleren. Daarmee mag je ervan uitgaan dat warme lucht niet naar buiten ontsnapt. Fatsoenlijke isolatie is het startpunt voor een woning met 0 op de meter. Je kunt denken aan isolatie van de vloer en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Wanneer de woning geïsoleerd is, is het cruciaal dat er schone en frisse lucht in huis is. Permanent ventileren draait uit op een prettig klimaat in huis zonder verlies van warmte. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Zo’n 75% van het energiegebruik komt voort uit het verwarmen van onze woning en het aanmaken van warm water. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken niet op basis van gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. Dit stukje elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Wijk en Aalburg, Veen, Genderen, Eethen, Meeuwen, Drongelen, Babyloniënbroek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!