Warmtepomp Drongelen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Drongelen? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie benut de energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Erg populair, want het is een relatief goedkope en ecologische oplossing uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €330,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dat geval profiteer je van een subsidie oplopend tot €2.100. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat wordt bepaald door meerdere randvoorwaarden. Op warmtepomprevolutie.nl check jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Drongelen.
warmtepomp-installateur-4267

 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Ook in staat woning te koelen
 • Ruim aanbod in de regio
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAalburg
Postcodegebied4267
Netnummer0416 (+31416)
Gasgebruik M31640 M3
Stroomgebruik kWh3620 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Drongelen

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een moeilijke handeling. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere installaties. Wat is nu goed voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Drongelen kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De monteur of loodgieter bestudeert de woning / bedrijfspand en voorziet je van verdere info. De manier van isoleren en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor issues zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is het rendement?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Drongelen? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door middel van onze tool doorzoek je moeiteloos de beste installateurs in jouw omgeving. Zet alle offertes op een rijtje. Daarmee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (4267).
 2. Omschrijf de woning. Feiten zoals type huis, aangebrachte isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoe kijk je prijstechnisch? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit bodem of buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het verwarmingssysteem in je huis. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk systeem rendeert in jouw woning. Dit hangt af van aspecten als hoe je woning geïsoleerd is. Verderop vind jij praktische info inzake de diverse warmtepompen en wat matcht met jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Drongelen heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je het helemaal af zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: radiatoren / vloerverwarming aansturen en water water leveren met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en de besparing loopt op tot €220,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €3.000 en €24.500. We differentiëren 4 verschillende type modellen. Het belangrijkste verschil valt samen met de bron. Elk systeem heeft weer individuele pluspunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem profiteert van warmte van het grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing gebruikt de energie uit de buitenlucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem benut warmte uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt samen met jouw reguliere HR-ketel op gas. Een uitstekende oplossing om de energiekosten terug te dringen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Vaak spreken we dan over de combi van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.825 en €6.075 bij een verwarmingsmonteur uit Drongelen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-drongelen

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is initieel een vrij grote investering. Het betaalt zich wel uit, het draait uit op lagere maandlasten door een lagere energienota. Met behulp van interessante subsidies realiseer je een snelle terugverdientijd. 0koop je al vanaf €6600. Een hybride systeem koop je al vanaf €3000. De factuur wordt getekend door verscheidene randvoorwaarden als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13700 – €26600Geen buitenunit, hoge investering
Water-water€15100 – €20500Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4650 – €6825Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€4200 – €7375goede performance, maakt relatief veel geluid
Hybride€2900 – €5950Zeer betaalbaar

Wat is het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Drongelen verbruikt plusminus 1640 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een leverancier als Eneco of Nuon. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De totale besparing komt uit tussen de €255 tot €325. Bij een hybride installatie blijf je wel iets gas gebruiken. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ga uit van €165 (per jaar). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een uitstekend geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergiebehoefteKostenBesparingen
HR-ketel1225m3€733
Buitenlucht2800kWh€484€249
Bodemwarmte1700kWh€337€396
Hybride1575 kWh + 550 M3€520€213

Actuele vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht of grondwater. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan het gesloten CV-circuit. De hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor heet tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Drongelen?

Helaas, niet alle huizen renderen met een warmtepomp. We hanteren enkele vereisten: een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), de woning bevat vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Bij een keuze voor een hybride oplossing is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze installatie benut slim de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daardoor gaat de energierekening omlaag. Een dergelijk systeem werkt feitelijk samen met jouw reguliere gasgestookte HR-ketel, en komt dus in plaats van de simpele ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Aalburg?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In dit scenario kan jij gebruik maken van de erkende groene lening in de gemeente Aalburg. Het is een unieke lening met een betaalbare rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bezoek ook www.aalburg.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed om te weten, dikwijls kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Drongelen. Hoe hoog dat bedrag is hangt samen met model en vermogen van het systeem. De subsidies variëren van €850 tot ongeveer €1950. Benieuwd naar de huidige subsidie in mei 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Drongelen (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er gelden een aantal zaken: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het systeem is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5,5 kW) ontvang je circa €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergoeden ze om en nabij €1900.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product mag jij rekenen op minimaal ong. €2500.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ontvang je iets meer (€300, met name A++ labels).
# MerkModelVermogenSubsidie
Carrier30RQ017DX9 KW€2050,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW120 YHA + EHST20C-VM2C11 KW€2400,-
ATAGENERGION M COMPACT 45 KW€1800,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Zonder gas verwarmen? In een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en profiteer je van een prettig leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand is er een nuttig stappenplan van de warmteservice Drongelen aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Dan weet je zeker dat warmte uit de woonvertrekken naar buiten gaat. Fatsoenlijke isolatie vormt de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Vaak gaat het om driedubbelglas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Voldoende ventileren

  Wanneer de woning goed is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Innovatief ventileren is belangrijk voor een gezond leefklimaat zonder verspilling van warmte. Je kunt denken aan een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Het grootste deel van de maandelijkse energienota kunnen we terugbrengen naar onze verwarming en warm water om te koken en douchen. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. De warmtepomp is populair, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar sluit je aan op elektriciteit. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Wijk en Aalburg, Veen, Genderen, Eethen, Meeuwen, Drongelen, Babyloniënbroek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!