Warmtepomp Eethen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Eethen? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Een dergelijk systeem benut de energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een relatief goedkope en verantwoorde wijze om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €180,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan krijg je een zeer aantrekkelijke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen verscheidene elementen. Verderop check jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Eethen.
warmtepomp-installateur-4266

 • Zet het milieu op 1
 • Verkoeling in de zomer
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Veilige oplossing
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAalburg
Postcode4266
Netnummer0416 (+31416)
Gas-gebruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3620 kWh
Gemiddelde energiekosten€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Eethen

Een installatie van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Er bestaan fors wat onderdelen. Wat past bij mijn situatie? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Eethen kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De installateur of loodgieter bestudeert de woonruimte en brengt een warmteplan in kaart. Hoe je woning geïsoleerd is, en de omvang van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor dilemma’s als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat zijn de kosten, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Zoek jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Eethen? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Dankzij deze pagina bekijk je direct installateurs uit jouw streek. Zet alle offertes op een rijtje. Zodoende bespaar je enorm. Dit werkt als volgt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (4266).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Onder andere type woning, de staat van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat is het budget? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien de aanvraag in. Na 4-5 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Hij onttrekt energie uit uit de aarde, grondwater en lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het CV-water. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel springt alleen bij zodra het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dit wordt veroorzaakt door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Hieronder check jij toepasbare toelichtingen ten aanzien van de diverse warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Eethen kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €190,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €4.900 en €24.000. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type producten. Het belangrijkste verschil is de energiebron. Elke merk heeft zijn eigen kenmerken, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type benut warmte van het grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp gebruikt de energie uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem benut warmte uit de buitenlucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type neemt de energie uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling sluit je aan op jouw normale HR-ketel op gas. Een uitstekende manier om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de regel spreken we dan over de combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.800 en €5.200 bij een verwarmingsmonteur uit Eethen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-eethen

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is in het begin beslist niet goedkoop. Maar, het draait uit op een fors lagere energierekening. Via de huidige subsidies krijg je een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische variant koop je al vanaf €6900. Het hybride systeem is al op de markt vanaf €2000. De eindfactuur wordt berekend a.d.h.v. velerlei zaken zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12100 – €26800Passief koelen, niet goedkoop
Water-water€17000 – €22200Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4200 – €6725Niet de duurste oplossing
Lucht-water€4700 – €7175goede performance, geleverd met buitenunit
Hybride€2525 – €6000Niet volledig van het gas af

Hoe interessant is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Eethen gebruikt grofweg 1640 m3 gas p/jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een energie aanbieder als Eneco of Vandebron. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De besparing per jaar vinden we terug tussen de €240 tot €380. Met een hybride systeem verbruik je zowel gas als stroom. De besparing ligt vaak wat lager, plusminus €180 per jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort systeem EnergieverbruikKostenBesparingen
HR-ketel1000m3€732
Buitenlucht2700kWh€476€256
Bodemwarmte1925kWh€329€403
Hybride1575 kWh + 600 M3€512€220

Vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit (natuurlijke) bronnen als ventilatielucht of grondwater. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarmingsinstallatie van de woning. De hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Eethen?

Niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er gelden een stuk of wat zaken: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), de woning bevat speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Bij een keuze voor het hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit model is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken om je huis te verwarmen. Deze manier is heel effectief en daalt je energierekening. De installatie werkt slim samen met jouw normale CV-ketel, en vervangt zodoende de eenzijdige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Aalburg?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan hebben we de interessante groene lening in de regio Aalburg. We hebben het over een een tijdelijke lening met aanlokkelijke rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Voor meer info zie www.aalburg.nl. Mogelijk ook interessant: huren of leasen van een systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, in algemene zin kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Eethen. Hoeveel je krijgt komt tot stand door het soort apparaat en vermogen van de installatie. Subsidiebedragen beginnen bij €850 tot doorgaans €1600. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in mei 2024 krijgt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Eethen (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel zijn er een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, hij is actief en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5,5 kW) vergeven ze pakweg €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht ontvang je circa €1650.
 • Bij de grotere bodembron installaties start de tegemoetkoming bij ongeveer €2150.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets extra (€175, let op het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
Carrier30AWH015XD910 KW€2150,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SW100 YHA + EHST20C-VM2C9 KW€2200,-
AT-TECAWP5-17B16 KW€3400,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en geniet je van een aangenaam wooncomfort. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand kan je aan de slag met een praktisch stappenplan van de warmteservice Eethen aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Dan voorkom je dat de warmte in de woning niet naar buiten ontsnapt. Gedegen isolatie is het startpunt voor een woning met 0 op de meter. Populaire vormen zijn dakisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat de woning constant geventileerd wordt. Continu ventileren resulteert in een comfortabel leefklimaat zonder veel energieverlies. Wat veel toegepast wordt is een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Bijna 80% van de maandelijkse energienota vloeit voort uit het verwarmen van onze woning en warm water om te koken en douchen. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een uitstekende oplossing. De warmtepomp ligt voor de hand, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of zonneboiler werken niet op basis van gas, maar sluit je aan op elektriciteit. Dit stukje elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Wijk en Aalburg, Veen, Genderen, Eethen, Meeuwen, Drongelen, Babyloniënbroek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!