Warmtepomp Wijk en Aalburg

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Wijk en Aalburg? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Deze installatie onttrekt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het gaat om een relatief goedkope en duurzame oplossing voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €280,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dat geval kan je het laten plaatsen met een royale subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen een aantal randvoorwaarden. Als je iets verders scrollt vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Wijk en Aalburg.
warmtepomp-installateur-4261

 • Milieuvriendelijke keuze
 • Aangenaam leefcomfort
 • Toekomstbestendig
 • Gemakkelijke installatie
 • Flinke subsidies mogelijk

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAalburg
Postcode-regio4261
Netnummer0416 (+31416)
Gasgebruik M31640 M3
Stroom-gebruik kWh3620 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Wijk en Aalburg

Een warmtepomp goed installeren is een hele klus. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van versies. Maar welk model past bij onze woning? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Wijk en Aalburg kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De installateur of loodgieter onderzoekt de woonruimte en ontwikkeld een voorstel. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij dilemma’s als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Bent u op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Wijk en Aalburg? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door deze website doorzoek je snel (verwarmings)installateurs in jouw omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Door te vergelijken worden de kosten een stuk lager. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (4261).
 2. Omschrijf de woning. Feiten zoals soort woning, de manier van isoleren, en energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat is het budget? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 5 dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het apparaat benut de energie uit bodem of buitenlucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je CV-ketel start met werken wanneer het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke soort warmtepomp is perse interessant voor jou. Dit wordt veroorzaakt door de staat van isolatie. Hieronder tref jij waardevolle informatie over de type warmtepompenen wat overeenstemt met jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Wijk en Aalburg heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je het helemaal af zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: het huis verwarmen en warm sanitair water met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en de besparing loopt op tot €295,00 per jaar. Het systeem werkt op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €3.200 en €24.100. We werken op dit moment met vier verschillende soorten modellen. Het voornaamste verschil zit hem in de bron. Elke merk wordt gekenmerkt door voordelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant gebruikt de warmte uit grondwater om de woning te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing gebruikt de warmte uit de buitenlucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt slim samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas. Een prima oplossing om te besparen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. In de regel slaat dit op de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.225 en €6.150 bij een verwarmingsmonteur uit Wijk en Aalburg (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-wijk-en-aalburg

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is primair best wel prijzig. Echter, het draait uit op veel minder stookkosten. D.m.v. de hoge subsidie behaal jij een goede terugverdientijd. Een full-electric pomp is er vanaf €5800. De hybride warmtepomp is er vanaf €2200. De totaalprijs hangt af van velerlei onderdelen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12700 – €23100Geen buitenunit, niet goedkoop
Water-water€14300 – €24200Kan ook koelen
Lucht-lucht€5350 – €6000Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€4100 – €6850Weinig onderhoud, buitenunit in zicht
Hybride€2250 – €6950Gemakkelijk te plaatsen

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Wijk en Aalburg verbruikt circa 1640 m3 gas p/jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de maandelijkse rekening van een maatschappij als Delta of Pure Energie. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De jaarlijkse besparing fluctueert tussen de €255 tot €360. Bij hybride producten behoud je jouw gasaansluiting. Al met al bespaar je nog steeds, ga uit van €175 per 12 maanden. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een degelijk geïsoleerde woning:

# SysteemEnergiegebruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1225m3€729
Buitenlucht2400kWh€496€233
Bodemwarmte1600kWh€350€379
Hybride1475 kWh + 350 M3€532€197

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. lucht van buiten of aarde. De warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het gesloten CV-circuit. De hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Wijk en Aalburg?

Helaas, niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We hanteren enkele vereisten: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), het afgiftesysteem is vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je kiest voor een hybride opstelling dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit model benut slim de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je de energienota flink reduceren. Hij werkt samen met jouw huidige gasgestookte HR-ketel, en is een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Aalburg?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Dan kan je kiezen voor de milieu georiënteerde groene lening via de gemeente Aalburg. Het is een kortlopende lening met een betaalbare rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Ga ook naar www.aalburg.nl. Mogelijk ook interessant: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Echter, gewoonlijk kan je profiteren van de ISDE-subsidie Wijk en Aalburg. Hoe hoog dat bedrag is hangt samen met de energieprestatie en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies beginnen bij circa €625 tot maar liefst €3800. Nieuwsgierig naar de juli 2024 subsidie voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Wijk en Aalburg (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal richtlijnen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het systeem is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4,5 kW) krijg je om en nabij €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht heb je recht op ong. €1875.
 • Bij de bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal ongeveer €2350.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ontvang je iets meer (€100, bij een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
Carrier30AWH012XD8 KW€1950,-
Mitsubishi ElectricSUHZ-SW45 VA + EHST20D-VM2C4 KW€1700,-
AT-TECAWP6-19-W19 KW€3700,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval houd je elke maand flink geld over, verminder je de uitstoot van CO2 en behaal je een prettig binnenklimaat. Hoe kan ik dit verwezenlijken? In het volgende stukje kan je aan de slag met een actueel stappenplan van de warmteservice Wijk en Aalburg aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Zodoende vermijd je dat de warmte naar buiten gaat. Goed toegepaste isolatie is het fundament van een woning met 0 op de meter. In de praktijk gaat het vaak om dakisolatie en zolderisolatie.

 2. Slim ventileren

  In het geval dat de isolatie gedaan is, is het belangrijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Voldoende ventileren betekent een optimaal leefklimaat zonder verlies van warmte. Voorbeelden zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Zo’n 75% van het gas en stroom dat we gebruiken heeft te maken met de CV-installatie en warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar sluit je aan op stroom. De gevraagde stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Wijk en Aalburg, Veen, Genderen, Eethen, Meeuwen, Drongelen, Babyloniënbroek.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!