Warmtepomp Winterswijk Miste

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Winterswijk Miste? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Hij benut de energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Erg populair, want het is een zuinige en duurzame aanpak voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €250,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan kan je het aanschaffen met een royale subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit hangt af van allerlei aspecten. Op ons warmtepomp-portaal tref je praktische info over een warmtepomp kopen in Winterswijk Miste.
warmtepomp-installateur-7109

 • Geen fossiele brandstoffen
 • Comfortabel leefcomfort
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcodegebied7109
Netnummer0543 (+31543)
Gasgebruik M31510 M3
Stroom-verbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Winterswijk Miste

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een moeilijke handeling. Tegenwoordig kun je kiezen uit tientallen oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Winterswijk Miste kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De aanbieder of loodgieter analyseert uitvoerig het verblijf en biedt advies op maat. De manier van isoleren en de grootte van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met issues zoals:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Geïnteresseerd in een goede en goedkope warmtepomp in Winterswijk Miste? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Door gebruik te maken van warmtepomprevolutie.nl bekijk je waardevolle leveranciers en installateurs in jouw omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Daarmee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (7109).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Denk aan categorie woning, hoe je woning geïsoleerd is, en energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat is het budget? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen 7 dagen volgt er een transparante offerte.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het apparaat onttrekt warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel ondersteunt zodra het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk type warmtepomp is perse interessant voor jou. Dit wordt veroorzaakt door de isolatiewaarden. Op deze pagina bekijk jij handige toelichtingen over alle verschillende warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Winterswijk Miste kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. De gasketel kan helemaal uit je woning: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan op een duurzame manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €305,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.700 en €20.400. We spreken over vier verschillende soorten producten. Het doorslaggevende verschil zit hem in de bron. Elk model heeft weer individuele kenmerken, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing neemt de warmte uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing onttrekt warmte uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem haalt energie uit de lucht van buiten om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing maakt slim gebruik van energie uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem sluit je aan op jouw reguliere HR-ketel. Een laagdrempelige oplossing om de energierekening te reduceren waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de regel betreft dit zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.125 en €7.100 bij een verwarmingsmonteur uit Winterswijk Miste (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-winterswijk-miste

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is in het begin beslist niet goedkoop. Gelukkig, het resulteert in flink lagere energiekosten. Dankzij een subsidie oplopend tot €2.100 krijg jij een goede terugverdientijd. Een full-electric model kan je aanschaffen vanaf €7600. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €2100. De uiteindelijke investering wordt bepaald aan de hand van specifieke aspecten zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11500 – €27700Hoog rendement, niet goedkoop
Water-water€14800 – €21600Kan ook koelen
Lucht-lucht€5050 – €6400Zeer betaalbaar
Lucht-water€3500 – €6250Aansluitbaar op CV, veel stroomverbruik
Hybride€2550 – €6750Ook voor oudere woning

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een familie met CV-ketel in Winterswijk Miste gebruikt ong. 1510 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energierekening van een leverancier als Delta of Powerpeers. Dit verbruikt wel veel stroom. De besparing per jaar varieert van €250 tot €395. Met een hybride oplossing blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt dus iets lager, om en nabij de €155 op jaarbasis. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een degelijk geïsoleerde woning:

# WerkingEnergiegebruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1175m3€676
Buitenlucht2700kWh€460€216
Bodemwarmte2050kWh€324€352
Hybride1600 kWh + 500 M3€493€183

Populaire vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit bronnen uit de directe omgeving als ventilatielucht of aarde. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de bestaande cv-installatie. De energie kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Winterswijk Miste?

Niet alle type woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren meerdere vereisten: een goed geïsoleerd huis (of bereid tot verbouwen), je hebt vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is plek voor een buffervat. Als het gaat om een hybride variant moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Hij wint warmte terug uit ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en reken je af met de hoge energierekening. Een dergelijk systeem sluit je aan op jouw traditionele HR-ketel op gas, en komt dus in plaats van de eenzijdige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Winterswijk?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval kan je kiezen voor de erkende groene lening in de regio Winterswijk. Het is een speciaal soort lening met lagere rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Zie ook www.winterswijk.nl. Mogelijk ook interessant: huren of leasen van een systeem.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Vergeet niet, normaal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Winterswijk Miste. De hoogte van de tegemoetkoming heeft te maken met energielabel en vermogen van het gekozen model. De subsidiebedragen schommelen tussen €925 en kunnen oplopen tot €2900. Benieuwd naar de oktober 2022 subsidie voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Winterswijk Miste (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Er zijn een aantal richtlijnen: het systeem is nieuw gekocht, hij is aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) moet je rekenen op zo’n €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergoeden ze ong. €1950.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product start de tegemoetkoming bij om en nabij €2300.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets meer terug (€250, kijk naar het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
DaikinERLQ006(**)V + EHSXB08P30(**)5 KW€1800,-
RothThermoTerra 14 kW15 KW€3300,-
CTCEcoPart 417 + CTC Basic19 KW€3700,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Een woning zonder gas? In een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je minder CO-2 uiten heb je een comfortabel klimaat in huis. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hieronder doorloop je een nuttig stappenplan van de warmteservice Winterswijk Miste aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Alles begint met een goede isolatie. Op die manier weet je zeker dat de warmte niet naar buiten ontsnapt. Goed toegepaste isolatie legt de basis voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Vaak gaat het om isolatie van de vloer en isolatie van de kruipruimte.

 2. Genoeg ventileren

  Op het moment dat goede isolatie aanwezig is, is het belangrijk dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Voldoende ventileren draait uit op een aangenaam binnenklimaat zonder verspilling van warmte. Voorbeelden zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. De gasketel de deur uit

  Zo’n 75% van onze gas- en stroomconsumptie heeft te maken met verwarmen en warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Installaties zoals een warmtepomp of zonneboiler werken (grotendeels) zonder gas maar worden gevoed door stroom. De nodige stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Stad, Land.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!