Warmtepomp Winterswijk Henxel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Winterswijk Henxel? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De installatie profiteert van warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het betreft een relatief goedkope en milieuvriendelijke oplossing om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €320,00, elk jaar opnieuw. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan kan je het aanschaffen met een subsidie oplopend tot €2.100. Werkt het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Dat wordt bepaald door verscheidene randvoorwaarden. Op warmtepomprevolutie.nl vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Winterswijk Henxel.
warmtepomp-installateur-7113

 • Geen fossiele brandstoffen
 • Zowel koelen als verwarmen
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Gemakkelijke installatie
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcodegebied7113
Netnummer0543 (+31543)
Gasverbruik M31510 M3
Stroom-verbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Winterswijk Henxel

Een warmtepomp laten installeren is niet altijd eenvoudig. We onderscheiden allerlei onderdelen. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Winterswijk Henxel kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter inspecteert het verblijf en maakt een indicatie van de wensen. De isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met onduidelijkheden als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat levert het op?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Behoefte aan een zuinige en goedkope warmtepomp in Winterswijk Henxel? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Gebruikmakend van onze website tref jij bruikbare de beste installateurs die werken in jouw postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Daarmee kan je flink geld besparen. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (7113).
 2. Specificeer de woning. Onder andere soort huis, isolatiewaarden, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat mag het project kosten? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien de aanvraag in. Na 3-4 dagen krijg je de offerte per mail.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het systeem benut de warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je CV-ketel start met werken als als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke oplossing kan je zomaar laten plaatsen. Dat komt vooral door leeftijd woning, isolatiewaarden. Hierna ontdek jij actuele raadgeving met betrekking tot de soorten warmtepompen en wat past bij jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Winterswijk Henxel kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie is gas niet langer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een warme woning en water water leveren met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €260,00 p/jaar. Dit werkt volledig op stroom. De prijs ligt tussen de €5.900 en €15.400. We werken op dit moment met vier verschillende type systemen. Het doorslaggevende verschil heeft te maken met de bron. Elke merk wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie onttrekt warmte uit het grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem haalt energie uit de aardbodem voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem neemt de warmte uit de buitenlucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt samen met jouw moderne CV-ketel op gas. Een goede manier om te besparen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Vaak spreken we dan over de combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.300 en €4.425 bij een verwarmingsmonteur uit Winterswijk Henxel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-winterswijk-henxel

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is initieel een flinke kostenpost. Dat is niet voor niets, het mondt uit in veel lagere gaskosten. Door middel van een interessante subsidie profiteer jij van een interessante terugverdientijd. 0koop je al vanaf €6200. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €3300. De eindfactuur wordt berekend a.d.h.v. meerdere onderwerpen zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10200 – €26300Hoog rendement, lange terugverdientijd
Water-water€13600 – €24200Uitstekend rendement
Lucht-lucht€5150 – €6775Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€4700 – €6575Totaaloplossing, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2475 – €6650Goed voor EPC waarde

Hoe hoog is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Winterswijk Henxel gebruikt circa 1510 m3 gas p/jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de maandelijkse rekening van een energie aanbieder als Delta of Pure Energie. Je verbruikt wel meer stroom. De jaarlijkse besparing schommelt tussen €250 tot €300. Bij hybride systemen blijf je wel iets gas gebruiken. De gemiddelde besparing is iets minder, ga uit van €180 per 12 maanden. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een degelijk geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiegebruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1000m3€677
Buitenlucht2750kWh€467€210
Bodemwarmte1850kWh€332€345
Hybride1550 kWh + 550 M3€501€176

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan velerlei bronnen zoals bijv. buitenlucht, ventilatielucht of uit de bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming in de woning. Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Winterswijk Henxel?

Helaas, niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden een paar zaken: het huis moet goed geïsoleerd zijn (recent gebouwde huis voldoet), de woning bevat vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Zodra je gaat voor een hybride oplossing is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit product wint warmte terug uit ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo ga je efficiënt met energie om en hierdoor zal je energierekening lager worden. Hij werkt slim samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas, en vervangt de reguliere ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Winterswijk?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, want dan hebben we de erkende groene lening in de regio Winterswijk. Het is een speciaal soort lening met lagere rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Ga ook naar www.winterswijk.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het leasen of huren van een installatie.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een flinke investering. Vergeet niet, meestal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Winterswijk Henxel. Hoeveel je krijgt heeft te maken met het max. vermogen en energielabel van het systeem. De subsidiebedragen schommelen tussen €625 tot gemiddeld €3250. Informeren naar de oktober 2022 subsidie voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Winterswijk Henxel (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal zaken: de installatie is nieuw, hij is in werking en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 – 5 kW) vergoeden ze grofweg €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergoeden ze grofweg €1800.
 • Bij systemen met een bodembron begint het subsidiebedrag bij zo’n €2225.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets meer terug (€225, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
DaikinERLQ006(**)V3 + EHSH08P50(**)5 KW€1800,-
RothThermoTerra 17 kW19 KW€3700,-
CTCEcoPart 424 + CTC Ecologic26 KW€4400,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en heb je een prettig klimaat in huis. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand tref je een nuttig stappenplan van de warmteservice Winterswijk Henxel aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Zodoende voorkom je dat de warmte in huis de woning ontglipt. Goede isolatie is een goede uitgangspositie voor een nul-op-de-meterwoning. Wat veel toegepast wordt is vloerisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Ventilatie

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het cruciaal dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Ventileren leidt tot een prettig wooncomfort zonder verspilling van energie. Wat veel toegepast wordt is ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Om en nabij de 75% van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we herleiden tot onze verwarming en heet water uit de kraan. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op gas is daarom aan te raden. De warmtepomp is populair, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel elektriciteit nodig. De benodigde stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Stad, Land.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!