Warmtepomp Winterswijk Meddo

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Winterswijk Meddo? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het apparaat neemt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het gaat om een relatief goedkope en verantwoorde oplossing de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €245,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je het laten plaatsen met een royale subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk type past bij mijn woning? Dat wordt bepaald door een aantal randvoorwaarden. Op deze pagina check je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Winterswijk Meddo.
warmtepomp-installateur-7104

 • Tot wel 60% CO2-reductie
 • Constante temperatuur
 • Klaar voor de toekomst
 • Veilige en regelbare warmte
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode-regio7104
Netnummer0543 (+31543)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomgebruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energiekosten€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Winterswijk Meddo

Een warmtepomp goed installeren is een complex proces. Er is keuze uit tientallen onderdelen. Wat past bij mijn situatie? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Winterswijk Meddo kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter analyseert de woning / bedrijfspand en ontwikkeld een voorstel. De manier van isoleren en het jaarlijkse energiegebruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat is de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Behoefte aan een goede en goedkope warmtepomp in Winterswijk Meddo? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is een relevante bezigheid. D.m.v. onze website ontdek je veelzijdige warmtepomp installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Op die manier bespaar je fors. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (7104).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Voorbeelden zijn soort huis, de staat van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? En hoe dit het met de kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Klik op verzenden. Na uiterlijk een week ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Hij onttrekt warmte uit uit de lucht of het water en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je CV-ketel start met werken zodra het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke installatie is interessant voor jouw huis. Een belangrijk aspect is wat er aan isolatie gedaan is. Op warmtepomprevolutie.nl doorzoek je toepasbare gegevens die gaan over de soorten warmtepompen en wat matcht met jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Winterswijk Meddo kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is gas niet langer nodig. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: jullie huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en je profiteert van een besparing tot wel €240,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De totaalprijs inclusief montage varieert van €3.000 en €12.600. We gaan verder in op 4 verschillende soorten producten. Het belangrijkste verschil is de input van energie. Elke merk heeft relevante eigenschappen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing onttrekt energie uit het grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing profiteert van energie uit de aardbodem om het huis lekker warm te stoken.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem haalt warmte uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp benut warmte uit de lucht van buiten en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is een aanvulling op jouw huidige gasketel. Een betaalbare manier om een lagere energienota te realiseren waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de regel slaat dit op de combi van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.025 en €7.100 bij een verwarmingsmonteur uit Winterswijk Meddo (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-winterswijk-meddo

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is aanvankelijk een kostbaar systeem. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het betekent veel minder stookkosten. Via een interessante subsidie realiseer je een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische pomp kan je laten installeren voor €7200. Een hybride variant is er vanaf €2600. Het prijskaartje is gebaseerd op verschillende aspecten zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13100 – €27600Passief koelen, relatief duur
Water-water€15300 – €22900Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4900 – €6150Redelijk betaalbaar
Lucht-water€4850 – €6425Weinig onderhoud, buitenunit maakt geluid
Hybride€2025 – €6150Interessante prijzen

Wat is het gemiddelde rendement?
Een woning met CV-ketel in Winterswijk Meddo verbruikt ongeveer 1510 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de maandelijkse rekening van een energieleverancier als Budget Energie of Pure Energie. Dit verbruikt wel veel stroom. De uiteindelijke besparing schommelt tussen €240 tot €335. Met een hybride systeem gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing is nog steeds erg interessant, ga uit van €160 (12 maanden). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een normaal geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergiegebruikOnkostenBesparing
HR-ketel1000m3€671
Buitenlucht2550kWh€463€208
Bodemwarmte1950kWh€329€342
Hybride1300 kWh + 425 M3€497€174

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht, ventilatielucht of bodem. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Winterswijk Meddo?

Helaas, niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een stuk of wat mitsen en maren: een goed geïsoleerd huis (of bereid tot verbouwen), de woning wordt verwarmd met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Als het gaat om een hybride type is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Deze gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo bespaar je veel energie en reken je af met de hoge energierekening. Het systeem werkt samen met jouw bestaande HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de normale ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Winterswijk?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar is de investering nu te groot? Wacht niet te lang, want dan hebben we de erkende groene lening van je gemeente Winterswijk. Het is een tijdelijke lening met een scherpe rente, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Alle info vind je op www.winterswijk.nl. Mogelijk ook interessant: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Vergeet niet, in algemene zin kan je profiteren van de ISDE-subsidie Winterswijk Meddo. Hoe hoog dat bedrag is hangt samen met het soort apparaat en vermogen van het artikel. De subsidies variëren van €775 en lopen op tot wel €3700. Informeren naar de subsidie in september 2022 die geldt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Winterswijk Meddo (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. We onderscheiden een aantal richtlijnen: het systeem is nieuw gekocht, hij is aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) krijg je om en nabij €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht krijg je om en nabij €1925.
 • Voor een systeem met bodembron starten de bedragen vanaf circa €2050.
 • Voor een energiezuinig systeem wordt het nog iets lucratiever (€300, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
DaikinERLQ011(**)W1 + EHBX11(**)3V9 KW€2200,-
RothThermoTerra 4 kW6 KW€2800,-
CTCEcoPart 406 + CTC Basic7 KW€2800,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een comfortabel klimaat in huis. Hoe bereik ik dit? Verderop tref je een handig stappenplan van de warmteservice Winterswijk Meddo aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Zo weet je zeker dat warmte uit de woonvertrekken verloren gaat. Goede isolatie is het startpunt voor een nul-op-de-meterwoning. Vaak gaat het om HR++ glas en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Op het moment dat de isolatie gedaan is, is het van wezenlijk belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Continu ventileren leidt tot een prettig leefklimaat zonder warmteverspilling. Je kunt denken aan een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. De gasketel de deur uit

  Zo’n 75% van de totale energierekening heeft te maken met de verwarming van ons huis en warm water om te koken en douchen. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn allerlei opties, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een pelletkachel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar sluit je aan op elektriciteit. De gevraagde elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Stad, Land.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!