Warmtepomp Winterswijk Ratum

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Winterswijk Ratum? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Deze installatie onttrekt warmte uit grondwater, aarde of lucht. We hebben het over een een voordelige en verantwoorde benadering uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 40% – 60% en de potentiële besparing ligt op €295,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan kan je een aankoop doen met een interessante subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit heeft te maken met allerlei aspecten. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Winterswijk Ratum.
warmtepomp-installateur-7106

 • Milieubewuste keuze
 • Aangenaam leefcomfort
 • Ruim aanbod in de regio
 • Weinig onderhoud nodig
 • Royale subsidies

ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode-regio7106
Netnummer0543 (+31543)
Gas-verbruik M31510 M3
Stroom-verbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energiekosten€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Winterswijk Ratum

Een warmtepomp goed installeren doe je niet zomaar even. Je hebt keuze uit meerdere producten. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Winterswijk Ratum kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De expert of loodgieter inspecteert jouw huis en ontwikkeld een voorstel. Hoe je woning geïsoleerd is, en het jaarlijkse energiegebruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met punten zoals:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat levert het op?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Zoek jij een erkende en goedkope warmtepomp in Winterswijk Ratum? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. D.m.v. onze website check jij eenvoudig (verwarmings)installateurs die actief zijn in jouw regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zodoende kan je flink geld besparen. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (7106).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Voorbeelden zijn type en leeftijd huis, de staat van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat is het budget? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 4-5 dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het apparaat onttrekt warmte uit bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het verwarmingssysteem in je huis. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elk systeem past bij jouw woning en situatie. Veel hangt af van wat er aan isolatie gedaan is. In de paragraaf hierna tref je bruikbare adviezen aangaande actuele warmtepompen en wat schikt naar jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Winterswijk Ratum kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: je woning verwarmen en warm tapwater op een duurzame manier. De CO2 uitstoot daalt met 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €325,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.100 en €24.200. We noemen hieronder 4 verschillende type modellen. Het doorslaggevende verschil is de input van energie. Elke vorm wordt gekenmerkt door kenmerken, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type profiteert van warmte uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van energie uit de buitenlucht om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant onttrekt energie uit de lucht van binnen en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel op gas. Een prima manier om maandelijkse lasten te verminderen met een CO2 reductie tot wel 40%. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Gemiddeld heb je dan te maken met zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.375 en €6.900 bij een verwarmingsmonteur uit Winterswijk Ratum (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-winterswijk-ratum

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is allereerst een kostbaar systeem. Maar het mooie is, het resulteert in flink lagere energiekosten. Aan de hand van de huidige subsidies geniet jij van een beperkte terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je laten installeren voor €5700. De zogenaamde hybride pomp is er vanaf €3000. De eindfactuur wordt gebudgetteerd middels diverse aspecten als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12300 – €27000Geen buitenunit, erg duur
Water-water€13600 – €21700Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4100 – €7050Goedkoopste oplossing, redelijk rendement
Lucht-water€4000 – €6900Koelende functie, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2100 – €6300Snel en goedkoop

Is het rendement aantrekkelijk?
Een familie met CV-ketel in Winterswijk Ratum gebruikt om en nabij 1510 m3 gas per jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een energieleverancier als Essent of Nuon. Dit verbruikt wel veel stroom. De uiteindelijke besparing vinden we terug tussen de €205 tot €320. Bij een hybride installatie gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt dus iets lager, rond de €155 per 12 maanden. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als basis een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# SysteemEnergieverbruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1100m3€673
Buitenlucht2550kWh€437€236
Bodemwarmte1925kWh€303€370
Hybride1350 kWh + 350 M3€471€202

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een bron als lucht of warmte in de aarde. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan afgiftesysteem in de woning. De hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Winterswijk Ratum?

Niet alle type woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er zijn een aantalvereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande woning van na 1980), je hebt vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Als het gaat om een hybride type is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem benut slim de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. De energieconsumptie zal verminderen en reken je af met de hoge energierekening. Deze installatie is een aanvulling op jouw bestaande gasgestookte CV-ketel, en vervangt de huidige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Winterswijk?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar is de investering nu te groot? In zo’n geval is er een optie voor een speciale groene lening via jouw gemeente Winterswijk. Kort gezegd een interessante lening met een scherpe rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Bezoek ook www.winterswijk.nl. Een ander alternatief: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een flinke investering. Gelukkig, meestal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Winterswijk Ratum. Hoe hoog dat bedrag is komt tot stand door het type en het vermogen van de installatie. De subsidies fluctueren tussen de €750 tot ongeveer €3400. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in september 2022 krijgt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Winterswijk Ratum (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er zijn een aantal richtlijnen: het is een origineel en nieuw model, het is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) ontvang je ong. €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht krijg je pakweg €1650.
 • Voor een systeem met bodembron mag jij rekenen op minimaal pakweg €2500.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets meer terug (€275, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
DaikinERLQ006(**)V3 + EHSH08P30(**)5 KW€1800,-
RothThermoTerra 8 kW9 KW€2800,-
CTCEcoPart 410 + CTC Basic11 KW€2900,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Geen gas meer verbruiken? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en behaal je een comfortabel leefklimaat. Hoe werkt dit? Bijgaand kan je aan de slag met een praktisch stappenplan van de warmteservice Winterswijk Ratum aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Zodoende voorkom je dat de warmte de woning ontglipt. Goed toegepaste isolatie is het fundament van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Voorbeelden zijn isolatie van de spouwmuur en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Wanneer de isolatie gedaan is, is het nodig dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Voldoende ventileren draait uit op een optimaal binnenklimaat zonder onnodig warmteverlies. Voorbeelden zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Ruim 70% van onze gas- en stroomconsumptie heeft te maken met de CV-installatie en heet water uit de kraan. Een duurzaam alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp ligt voor de hand, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of biomassaketel werken niet op basis van gas, maar werken op basis van stroom. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Stad, Land.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!