Warmtepomp Winterswijk Corle

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Winterswijk Corle? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Deze installatie haalt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een efficiënte en ecologische manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €210,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan krijg je een zeer aantrekkelijke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Het antwoord hangt af van verscheidene zaken. In het volgende kopje bekijk je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Winterswijk Corle.
warmtepomp-installateur-7119

 • Een energieneutrale woning
 • Beschikt over koelende functie
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Weinig onderhoud nodig
 • Lagere energierekening

ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode-regio7119
Netnummer0543 (+31543)
Gasgebruik M31510 M3
Stroomgebruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energiekosten€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Winterswijk Corle

Een warmtepomp goed installeren is een complex proces. Het aanbod omslaat honderden onderdelen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Winterswijk Corle kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De monteur of loodgieter inspecteert de woonruimte en biedt advies op maat. De isolatiewaarden en de grootte van de woning spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met dilemma’s als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat levert het op?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Interesse in een goede en goedkope warmtepomp in Winterswijk Corle? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Op basis van onze tool doorzoek jij snel leveranciers en installateurs die actief zijn in jouw regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Daarmee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (7119).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Voorbeelden zijn soort woning, de staat van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat is het budget? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend de aanvraag. Na zo’n 5 werkdagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De pomp neemt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het verwarmingssysteem in je huis. Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De gasketel werkt alleen op momenten dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk type warmtepomp rendeert in jouw woning. Dit wordt veroorzaakt door leeftijd woning, isolatiewaarden. Onderstaand check je bruikbare info m.b.t. de type warmtepompenen wat conformeert aan jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Winterswijk Corle kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: jullie huis verwarmen en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 25% – 50% en de besparing loopt op tot €215,00, ieder jaar weer. Dit werkt volledig op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.600 en €12.200. We differentiëren vier verschillende type systemen. Het echte verschil is de energietoevoer. Elk model heeft zijn eigen gebruikstoepassing en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp haalt energie uit het grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type haalt energie uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type neemt de warmte uit de buitenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp sluit je aan op jouw moderne gasgestookte CV-ketel. Een betaalbare oplossing om de energiekosten terug te dringen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Standaard slaat dit op zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.150 en €7.450 bij een verwarmingsmonteur uit Winterswijk Corle (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-winterswijk-corle

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

De warmtepomp is primair een vrij grote investering. Echter, het leidt tot veel minder stookkosten. Via interessante subsidies behaal je een snelle terugverdientijd. 0laat je al plaatsen voor €8000. Een hybride opstelling is al op de markt vanaf €2600. De uiteindelijke rekening wordt mede bepaald door allerlei onderdelen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12000 – €23900Hoog rendement, dure installatie
Water-water€13300 – €22500Koelende functie
Lucht-lucht€3650 – €6500Relatief lage investering
Lucht-water€5300 – €7175goede performance, verbruikt veel stroom
Hybride€2375 – €6850Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Winterswijk Corle verbruikt ongeveer 1510 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een leverancier van energie als Delta of Vandebron. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De potentiële besparing schatten we op €280 tot €370. Bij hybride installaties gebruik je deels stroom in plaats van gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, ga uit van €125 per jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd baserend op een degelijk geïsoleerde woning:

Type systeemEnergievraagEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1225m3€679
Buitenlucht2750kWh€441€238
Bodemwarmte1725kWh€306€373
Hybride1300 kWh + 475 M3€475€204

Vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht of bodem. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming in de woning. Deze warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Winterswijk Corle?

Niet alle type woningen zijn even interessant. Er wordt gewerkt met enkele vereisten: een hoge isolatiewaarde (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), er wordt gewerkt met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. De pomp sluit je aan op jouw moderne gasgestookte CV-ketel, en vervangt op die manier de standaard ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Winterswijk?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? In zo’n geval kan je kiezen voor de erkende groene lening in de regio Winterswijk. Dit is een speciaal soort lening met een lage rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Ga ook naar www.winterswijk.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed om te weten, normaliter kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Winterswijk Corle. Hoeveel je krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van het type en het vermogen van het gekozen model. De subsidies variëren van €575 tot wel €3850. Benieuwd naar de september 2022 subsidie voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Winterswijk Corle (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, hij is in werking en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (4,5 kW) heb je recht op ongeveer €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht krijg je ong. €1775.
 • Voor een systeem met bodembron starten de bedragen vanaf circa €2000.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets extra (€125, zoek naar een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
DaikinERLQ006(**)V + EHSX08P50(**)5 KW€1800,-
RothThermoTerra BF 6 kW6 KW€2800,-
CTCEcoPart 430 + CTC Basic32 KW€5000,-

In vier stappen een gasvrije woning

De gasaansluiting de deur uit? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, daalt de CO2 uitstoot met de helft en behaal je een aangename leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Onderstaand tref je een nuttig stappenplan van de warmteservice Winterswijk Corle aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Hierdoor vermijd je dat de warmte binnenshuis blijft. Grondige isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. In de praktijk gaat het vaak om bodemisolatie en gevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Als het huis voldoet aan de isolatienormen, is het cruciaal dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goede ventilatie draait uit op een prettige leefomgeving zonder energieverspilling. Populaire vormen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Zo’n 75% van ons energieverbruik komt voort uit verwarmen en warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede stap voorwaarts. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar wel stroom. De gevraagde elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Stad, Land.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!