Warmtepomp Winterswijk Woold

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een warmtepomp in Winterswijk Woold? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Dit systeem haalt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een zuinige en verantwoorde manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 55% en de potentiële besparing ligt op €175,00 p/jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan kan je een aankoop doen met een subsidie oplopend tot €2.100. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit is afhankelijk van diverse factoren. In het volgende kopje tref je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Winterswijk Woold.
warmtepomp-installateur-7108

 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Los van de energieleverancier
 • Slechts sporadisch onderhoud
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7108
Netnummer0543 (+31543)
Gas-verbruik M31510 M3
Stroomgebruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energiekosten€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Winterswijk Woold

Het plaatsen van de warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. We onderscheiden diverse onderdelen. Wat is nu goed voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Winterswijk Woold biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De specialist of loodgieter onderzoekt de woonruimte en biedt advies op maat. De mate van isolatie en de grootte van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met punten zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Winterswijk Woold? Het vergelijken van de installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Middels warmtepomprevolutie.nl tref jij zonder moeite installateurs uit de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zodoende kan je fors bezuinigen op de investering. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (7108).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Voorbeelden zijn categorie huis, aangebrachte isolatie, en energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. En hoe dit het met de kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend het formulier. In 4-5 dagen volgen de betreffende offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De warmtepomp gebruikt warmte uit uit de lucht of het water wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel springt alleen bij als de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke installatie rendeert in jouw woning. Dit hangt af van aspecten als de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. In het volgende stukje doorzoek je praktische raadgeving met betrekking tot beschikbare warmtepompen en wat matcht met jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Winterswijk Woold heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie heb je geen gas meer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: je woning verwarmen en heet water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot daalt met 60% en het bespaart flink geld, tot wel €345,00, ieder jaar weer. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.400 en €21.700. We noemen hieronder 4 verschillende type installaties. Het echte verschil zit hem in de bron. Elke leverancier heeft relevante kenmerken, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type profiteert van energie uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem neemt de energie uit de lucht van buiten om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is een aanvulling op jouw moderne gasgestookte HR-ketel. Een voordelige manier om te besparen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Vaak gaat dit vaak over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.750 en €4.375 bij een verwarmingsmonteur uit Winterswijk Woold (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-winterswijk-woold

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is eerst even een kostbaar systeem. Dat is niet voor niets, je krijgt te maken met flink lagere energiekosten. D.m.v. aantrekkelijk subsidies krijg je een aantrekkelijke terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €6600. De hybride warmtepomp kan je aanschaffen vanaf €2400. De uiteindelijke kostprijs wordt getekend door specifieke randvoorwaarden als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11100 – €25000Hoog rendement, niet goedkoop
Water-water€13900 – €23300Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€3650 – €6075Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€3950 – €6850Koelende functie, hoog energiegebruik
Hybride€2325 – €6150Iedereen kan hier van profiteren

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Winterswijk Woold verbruikt plusminus 1510 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energienota van een maatschappij als Essent of Qurrent. Je verbruikt wel meer stroom. De energiebesparing ligt tussen de €245 tot €385. Bij hybride installaties verbruik je zowel gas als stroom. Al met al bespaar je nog steeds, ongeveer €155 (per jaar). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als basis een perfect geïsoleerd huis:

# SysteemEnergievraagEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1225m3€675
Buitenlucht2525kWh€452€223
Bodemwarmte2025kWh€317€358
Hybride1575 kWh + 375 M3€486€189

Recente vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit diverse bronnen zoals omgevingslucht of uit de bodem. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de centrale verwarming. De hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm sanitair water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Winterswijk Woold?

Helaas, niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er een aantalvoorwaarden: een top-isolatie (bestaande huizen van na 1985), je beschikt over vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Op het moment dat je kiest voor een hybride type moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit model wint warmte terug uit ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je de energienota flink reduceren. De installatie werkt samen met jouw bestaande CV-ketel op gas, en komt dus in plaats van de huidige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Winterswijk?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? In dat geval is er een optie voor de interessante groene lening bij gemeente Winterswijk. Het is een tijdelijke lening met lagere rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Voor meer info zie www.winterswijk.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed om te weten, in de meeste gevallen kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Winterswijk Woold. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt sterk af van zaken als de energieprestatie en vermogen van het gekozen model. De subsidiebedragen schommelen tussen €500 en kunnen oplopen tot €3150. Benieuwd naar de huidige subsidie in september 2022 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Winterswijk Woold (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal regels: het systeem is nieuw gekocht, hij is in werking en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 kW) vergeven ze grofweg €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht moet je rekenen op grofweg €1925.
 • Voor een systeem met bodembron beginnen de bedragen bij zo’n €2325.
 • Voor een energiezuinig apparaat ligt het bedrag nog weer wat hoger (€300, bij het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
DaikinERLQ006(**)V + EHSX08P30(**)5 KW€1800,-
RothThermoTerra 12 kW14 KW€3200,-
CTCEcoPart 414 + CTC Basic16 KW€3400,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten profiteer je van een optimale leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand komen we met een handig stappenplan van de warmteservice Winterswijk Woold aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Daarmee zorg je dat de warmte in de woning verloren gaat. Een solide isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een duurzaam huis. Voorbeelden zijn dakisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Ventilatie

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het van wezenlijk belang dat de woning constant geventileerd wordt. Goede ventilatie resulteert in een aangename leefomgeving zonder verspilling van energie. In de praktijk gaat het vaak om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Meer dan 65% van de energie die we gebruiken wordt veroorzaakt door de centrale verwarming en warm sanitair water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. Deze elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Stad, Land.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!