Warmtepomp Winterswijk Brinkheurne

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Winterswijk Brinkheurne? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het systeem neemt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Dit is een economische en duurzame methode om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €315,00, ieder jaar weer. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In zo’n geval ontvang je een zeer aantrekkelijke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit is afhankelijk van een aantal verschillende variabelen. Op ons warmtepomp-portaal bekijk jij meer info over een warmtepomp kopen in Winterswijk Brinkheurne.
warmtepomp-installateur-7115

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Ook in staat woning te koelen
 • Toekomstbestendig
 • Onderhoudsarme investering
 • Veel geld besparen

ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7115
Netnummer0543 (+31543)
Gasverbruik M31510 M3
Stroom-verbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Winterswijk Brinkheurne

Een warmtepomp goed installeren is een ingewikkelde bezigheid. Je hebt keuze uit flink wat oplossingen. Wat is voor mij het beste alternatief? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Winterswijk Brinkheurne kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakman of loodgieter analyseert het verblijf en kan een plan opstellen. De mate van isolatie en de omvang van de woning zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij punten zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat levert het op?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Behoefte aan een efficiënte en goedkope warmtepomp in Winterswijk Brinkheurne? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Via de warmtepomp-vergelijker vergelijk jij zonder moeite erkende installateurs uit de buurt. Maak een goede vergelijking van de offertes. Hiermee kan je fors bezuinigen op de investering. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (7115).
 2. Beschrijf jouw woning. Voorbeelden zijn soort woning, de staat van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat is het budget? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 3-4 dagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De warmtepomp maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er zijn 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De gasketel werkt alleen op momenten dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk soort installatie past bij jouw woning en situatie. Dit wordt veroorzaakt door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. In het volgende stukje vind jij accurate informatie inzake beschikbare warmtepompen en wat conformeert aan jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Winterswijk Brinkheurne heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is gas niet langer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warme woning en warm tapwater waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 reductie kan oplopen tot 60% en je profiteert van een besparing tot wel €170,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €6.800 en €10.700. We differentiëren 4 verschillende type modellen. Het noemenswaardige verschil is de energietoevoer. Elke merk wordt gekenmerkt door eigenschappen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant onttrekt energie uit de aardbodem voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant onttrekt energie uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem sluit je aan op jouw traditionele CV-ketel. Een laagdrempelige oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Gemiddeld spreken we dan over de combi van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.825 en €4.500 bij een verwarmingsmonteur uit Winterswijk Brinkheurne (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-winterswijk-brinkheurne

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (september 2022) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is eerst even een flinke kostenpost. Maar het mooie is, je realiseert een significant lagere energierekening. D.m.v. actuele subsidies geniet jij van een korte terugverdientijd. Een full-electric oplossing is er vanaf €7500. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €3100. De totaalprijs wordt mede bepaald door verscheidene onderwerpen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14600 – €23200Hoog rendement (COP), niet goedkoop
Water-water€15700 – €20900Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4100 – €6975Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€4300 – €6725Kan ook koelen, veel elektriciteit nodig
Hybride€2550 – €6950Iedereen kan hier van profiteren

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Winterswijk Brinkheurne verbruikt pakweg 1510 m3 gas p/jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een energiemaatschappij als Delta of Vandebron. Je stroomverbruik neemt wel toe. De besparing per jaar fluctueert tussen de €260 tot €300. Met een hybride systeem behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €190 per 12 maanden. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een stevig geïsoleerde woning:

Type systeemEnergiegebruikEnergieprijzenBesparing
HR-ketel1125m3€678
Buitenlucht2300kWh€475€203
Bodemwarmte1825kWh€339€339
Hybride1325 kWh + 425 M3€509€170

Veelgestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een natuurlijke bron als omgevingslucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Winterswijk Brinkheurne?

Helaas, niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Standaard zijn er enkele van deze vereisten: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), in het huis zitten vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. Als het gaat om een hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Hij profiteert van warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daalt je energierekening. Het systeem sluit je aan op jouw bestaande HR-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de huidige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Winterswijk?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval bestaat er tegenwoordig de duurzame groene lening in de regio Winterswijk. We hebben het over een een unieke lening met verwaarloosbare rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Bekijk ook www.winterswijk.nl. Een ander alternatief: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed om te weten, normaliter kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Winterswijk Brinkheurne. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt sterk af van zaken als het type en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies variëren van €775 tot maar liefst €3900. Onderzoek doen naar de september 2022 subsidie voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Winterswijk Brinkheurne (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal zaken: het systeem is nieuw gekocht, hij is in werking en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) verstrekken ze ongeveer €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht moet je rekenen op grofweg €1850.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product kan je uitgaan van minimaal ong. €2200.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets extra (€150, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
DaikinERLQ006(**)V + EHSHB08P50(**)5 KW€1800,-
RothThermoTerra 19 kW21 KW€3900,-
CTCEcoPart 425 + CTC Basic26 KW€4400,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? In een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en profiteer je van een prettig klimaat in huis. Hoe werkt dit? Bijgaand doorloop je een handig stappenplan van de warmteservice Winterswijk Brinkheurne aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Belangrijk, want zo voorkom je dat de warmte in huis de woning ontglipt. Goede isolatie is een goede uitgangspositie voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Wat veel toegepast wordt is isolatie van het dak en isolatie van buitengevel.

 2. Goede ventilatie

  Als de woning goed is geïsoleerd, is het van wezenlijk belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Innovatief ventileren resulteert in een optimaal binnenklimaat zonder veel energieverlies. In de praktijk gaat het vaak om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Ruim 70% van het gas en stroom dat we gebruiken komt voort uit verwarmen en warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte ketel is dan ook zeker aan te raden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar werken met elektriciteit. De benodigde stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Stad, Land.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!