Warmtepomp Winterswijk Huppel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Winterswijk Huppel? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie benut de energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een economische en verantwoorde oplossing om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 60% en de potentiële besparing ligt op €320,00 per jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dit scenario heb je recht op een subsidie oplopend tot €2.100. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit is afhankelijk van verscheidene variabelen. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Winterswijk Huppel.
warmtepomp-installateur-7105

 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Ook in staat woning te koelen
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Weinig storingen
 • Besparingen oplopend tot €325

ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7105
Netnummer0543 (+31543)
Gas-gebruik M31510 M3
Stroom-verbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Winterswijk Huppel

Een warmtepomp laten installeren is een moeilijke handeling. Je vindt tal van toepassingen. Wat is nu goed voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Winterswijk Huppel biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De specialist of loodgieter onderzoekt het huis en kan een plan opstellen. De isolatiewaarden en de energievraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe duur is het, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Winterswijk Huppel? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door gebruik te maken van onze tool bekijk jij snel en eenvoudig erkende installateurs uit de buurt. Zet alle offertes op een rijtje. Handig, want zo worden de kosten een stuk lager. Hoe werkt dit?

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (7105).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zaken als categorie huis, mate van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? En hoe dit het met de kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen 4-5 dagen volgt er een transparante offerte.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Dit innovatieve systeem haalt warmte uit lucht, bodem of grondwater wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We definiëren twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De gasketel werkt alleen op momenten dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk apparaat kan je zomaar laten plaatsen. Een belangrijk aspect is de mate van isolatie. Onderstaand vind jij praktische details ten aanzien van populaire warmtepompen en wat in lijn is met jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Winterswijk Huppel kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 25% – 50% en de besparing loopt op tot €185,00 p/jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kostprijs schommelt tussen de €4.800 en €11.900. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten producten. Het noemenswaardige verschil valt samen met de bron. Elk type heeft relevante voordelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie profiteert van energie uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant gebruikt de warmte uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie gebruikt de energie uit de omgevingslucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem benut warmte uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant sluit je aan op jouw reguliere HR-ketel op gas. Een betaalbare oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de praktijk betreft dit een mix van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.700 en €6.275 bij een verwarmingsmonteur uit Winterswijk Huppel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-winterswijk-huppel

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2022), en wat levert het op?

De warmtepomp is eerst even een prijzige installatie. Gelukkig, het leidt tot een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Middels de hoge subsidie realiseer je een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is beschikbaar vanaf €8000. Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €2600. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald door meerdere facetten als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10700 – €25200Geen buitenunit, lange terugverdientijd
Water-water€17700 – €21100Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4200 – €6775Lage aanschafprijs
Lucht-water€4500 – €6375Hoge subsidie, maakt relatief veel geluid
Hybride€2400 – €5450Ook voor bestaande bouw

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gezin met CV-ketel in Winterswijk Huppel verbruikt circa 1510 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de nota van een aanbieder van gas en stroom als Engie of Qurrent. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De energiebesparing fluctueert tussen de €255 tot €370. Bij hybride systemen blijf je wel iets gas gebruiken. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, gemiddeld €135 per jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een uitstekend geïsoleerde woning:

Type systeemEnergievraagKostenBesparingen
HR-ketel1125m3€672
Buitenlucht2625kWh€470€202
Bodemwarmte1600kWh€336€336
Hybride1550 kWh + 600 M3€504€168

Vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. De warmtewisselaar draagt warmte over aan het verwarmingssysteem in je huis. De energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Winterswijk Huppel?

Niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. We hanteren een stuk of wat vereisten: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het huis wordt verwarmd op basis van laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. In het geval van een hybride variant is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het benut slim de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo bespaar je veel energie en reken je af met de hoge energierekening. De pomp is actief naast jouw normale HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Winterswijk?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, want dan kan je profiteren van de unieke groene lening via de gemeente Winterswijk. Het betreft een speciaal soort lening met een scherpe rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Zie ook www.winterswijk.nl. Een ander alternatief: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Echter, meestal is er de ISDE-subsidie Winterswijk Huppel. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt sterk af van zaken als energielabel en vermogen van het product. De subsidies starten vanaf €750 tot doorgaans €2250. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in september 2022 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Winterswijk Huppel (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel zijn er een aantal randvoorwaarden: de installatie is nieuw, hij is actief en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 – 5 kW) verstrekken ze ong. €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht krijg je pakweg €1675.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen mag jij rekenen op minimaal om en nabij €2225.
 • Voor een zuinige pomp ontvang je iets meer (€175, kijk naar het A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
DaikinERLQ011(**)W1 + EHBH11(**)9W9 KW€2200,-
RothThermoTerra 6 kW7 KW€2800,-
CTCEcoPart 408 + CTC Basic9 KW€2800,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Verwarming en warm water zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval bespaar je flink op de energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en heb je een prettig wooncomfort. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierna is er een waardevol stappenplan van de warmteservice Winterswijk Huppel aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zodoende vermijd je dat de warmte binnenshuis blijft. Goede isolatie is het startpunt voor een energieneutraal huis. In de praktijk gaat het vaak om vloerisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventilatie

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het essentieel dat er genoeg wordt geventileerd. Een juiste ventilatie resulteert in een comfortabel binnenklimaat zonder onnodig warmteverlies. Vaak gaat het om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Veruit het belangrijkste deel van onze gas- en stroomconsumptie heeft te maken met de centrale verwarming en warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is daarom aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er is nog meer, bijvoorbeeld infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of pelletkachel hebben geen gas nodig, maar werken met stroom. Deze stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Stad, Land.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!