Warmtepomp Winterswijk Kotten

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Winterswijk Kotten? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. Hij gebruikt energie uit buitenlucht, grond of water. Feitelijk dus een zuinige en verantwoorde manier om je huis te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €180,00 p/jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan krijg je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door meerdere zaken. Op ons warmtepomp-portaal bekijk je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Winterswijk Kotten.
warmtepomp-installateur-7107

 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Veel keuze in leveranciers
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Veel geld besparen

ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcodegebied7107
Netnummer0543 (+31543)
Gas-verbruik M31510 M3
Stroom-verbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Winterswijk Kotten

Een warmtepomp laten installeren is een ingewikkelde bezigheid. Tegenwoordig kun je kiezen uit fors wat producten. Wat is nu goed voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Winterswijk Kotten kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De installateur of loodgieter bekijkt het verblijf en maakt een indicatie van de wensen. Wat er aan isolatie gedaan is en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor onduidelijkheden als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe zit het met de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in Winterswijk Kotten? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Gebruikmakend van onze vergelijker vergelijk je eenvoudig de beste installateurs uit de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit werkt als volgt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (7107).
 2. Beschrijf jouw woning. Denk aan type en leeftijd woning, aangebrachte isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Naar welke tarieven kijk je? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur de gegevens. Na een paar dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. De warmtepomp neemt warmte uit buitenlucht, grond of water en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel ondersteunt zodra er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke warmtepomp rendeert in jouw woning. Dit wordt veroorzaakt door de isolatiewaarden. Onderstaand vind jij uitgebreide adviezen over de soorten warmtepompen en wat matcht met jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in Winterswijk Kotten heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warm huis en warm water om te douchen en wassen waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel circa 50% en je bespaart al snel €205,00 p/jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De totale investering ligt tussen de €3.500 en €14.100. Er bestaan in Nederland vier verschillende type systemen. Het voornaamste verschil is de input van energie. Elke pomp heeft weer individuele gebruikstoepassing en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant haalt warmte uit het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp onttrekt warmte uit de aardbodem om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem gebruikt de warmte uit de omgevingslucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp haalt warmte uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt samen met jouw normale gasgestookte HR-ketel. Een uitstekende manier om de energiekosten terug te dringen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. In de regel heb je dan te maken met de mix van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.525 en €5.300 bij een verwarmingsmonteur uit Winterswijk Kotten (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-winterswijk-kotten

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is initieel een vrij grote investering. Gelukkig, het draait uit op flink lagere energiekosten. Dankzij actuele subsidies krijg jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric pomp kan je aanschaffen vanaf €6500. De hybride warmtepomp kan je laten installeren voor €2700. De eindfactuur wordt gecalculeerd door allerlei randvoorwaarden als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14000 – €25900Veel vermogen, erg duur
Water-water€14400 – €24700Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4400 – €7000Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€4400 – €6775Hoge subsidie, maakt relatief veel geluid
Hybride€2100 – €6500Simpele oplossing voor thuis

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Winterswijk Kotten verbruikt plusminus 1510 m3 gas op jaarbasis. Via een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een leverancier van energie als Eneco of Powerpeers. Je verbruikt wel meer stroom. De totale besparing vinden we terug tussen de €265 tot €375. Bij hybride oplossingen blijf je altijd iets aan gas consumeren. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ongeveer €170 (jaarlijks). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd baserend op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# WerkingEnergiegebruikOnkostenBesparing
HR-ketel1250m3€674
Buitenlucht2675kWh€445€229
Bodemwarmte1600kWh€310€364
Hybride1575 kWh + 475 M3€479€195

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verscheidene bronnen als o.a. buitenlucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan afgiftesysteem in de woning. Deze warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Winterswijk Kotten?

Niet alle gebouwen en huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er zijn een stuk of wat mitsen en maren: de isolatie mag niets te wensen overlaten (recent gebouwde huis voldoet), je hebt vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. In het geval van een hybride variant is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Hij wint warmte terug uit ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. De energieconsumptie zal verminderen en hierdoor zal je energierekening lager worden. Hij werkt slim samen met jouw reguliere HR-ketel op gas, en vervangt de huidige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Winterswijk?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? In zo’n geval kan jij gebruik maken van een speciale groene lening bij gemeente Winterswijk. Het gaat om een speciale lening met een scherpe rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Voor meer info zie www.winterswijk.nl. Een andere optie is huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, in de meeste gevallen kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Winterswijk Kotten. De hoogte van de tegemoetkoming wordt gecalculeerd aan de hand van de energiezuinigheid en het vermogen van de geplaatste artikelen. Subsidiebedragen beginnen bij €725 tot ongeveer €3150. Benieuwd naar de huidige subsidie in september 2022 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Winterswijk Kotten (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel zijn er een aantal randvoorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is netjes aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 kW) vergeven ze plusminus €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) ontvang je grofweg €1725.
 • Bij systemen met een bodembron beginnen de bedragen bij plusminus €2325.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel profiteer je van een hoger bedrag (€125, let op het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
DaikinERLQ006(**)V + EHSHB08P30(**)5 KW€1800,-
RothThermoTerra 10 kW11 KW€2900,-
CTCEcoPart 412 + CTC Basic13 KW€3100,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je een comfortabel wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand komen we met een actueel stappenplan van de warmteservice Winterswijk Kotten aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Zodoende voorkom je dat warme lucht niet naar buiten ontsnapt. Grondige isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energieneutraal huis. Grote winst valt te behalen met bodemisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Voldoende ventileren

  Op het moment dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het nodig dat er schone en frisse lucht in huis is. Innovatief ventileren zorgt voor een optimaal binnenklimaat zonder energieverspilling. In de praktijk gaat het vaak om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Het grootste deel van het energiegebruik kunnen we herleiden tot de CV-installatie en het genereren van warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de HR-ketel op gas is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De elektra die het gebruikt kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Stad, Land.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!