Warmtepomp Woensdrecht

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een warmtepomp in Woensdrecht? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie neemt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een voordelige en ecologische methode om uw woning te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €280,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? In zo’n geval kan je het aanschaffen met een subsidie oplopend tot €2.100. Rendeert het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met allerlei randvoorwaarden. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Woensdrecht.
warmtepomp-installateur-4634

 • Minder vervuiling
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Veilig alternatief
 • Flinke subsidies

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoensdrecht
Postcode4634
Netnummer0164 (+31164)
Gas-verbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energiekosten€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Woensdrecht

Een warmtepomp laten installeren is een moeilijke handeling. Het aanbod omslaat meerdere versies. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Woensdrecht kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De installateur of loodgieter onderzoekt jouw huis of kantoor en biedt advies op maat. De manier van isoleren en de leefruimte spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor onduidelijkheden als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kost het, en wat is het rendement?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Wil jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Woensdrecht? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Via onze vergelijker check jij eenvoudig leveranciers en installateurs in je woonplaats. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Daarmee kan je fors bezuinigen op de investering. Dit werkt als volgt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (4634).
 2. Beschrijf jouw woning. Voorbeelden zijn categorie woning, isolatiewaarden, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoeveel wil je uitgeven? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur het formulier. Na uiterlijk een week ontvang je een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het apparaat neemt warmte uit grondwater, aarde of lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het verwarmingssysteem in je huis. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel gaat alleen aan als als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke oplossing is geschikt voor elke situatie. Veel hangt af van de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Op warmtepomprevolutie.nl ontdek je omvangrijke adviezen m.b.t. de soorten warmtepompen en wat past bij jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Woensdrecht heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je helemaal van het aardgas af. Het is een vervangen voor de HR-ketel: het huis verwarmen en water water leveren met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en je profiteert van een besparing tot wel €270,00 per jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kostprijs schommelt tussen de €5.400 en €21.200. We spreken over 4 verschillende soorten modellen. Het duidelijkste verschil is de energiebron. Elke vorm heeft relevante gebruikstoepassing, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem profiteert van energie uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem onttrekt warmte uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem haalt warmte uit de buitenlucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant onttrekt energie uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling sluit je aan op jouw reguliere gasketel. Een prima manier om de energiekosten terug te dringen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de regel heb je dan te maken met een combi van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.400 en €4.800 bij een verwarmingsmonteur uit Woensdrecht (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-woensdrecht

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is primair beslist niet goedkoop. Dat is niet voor niets, het draait uit op een fors lagere energierekening. Met behulp van aantrekkelijk subsidies krijg jij een korte terugverdientijd. Een full-electric variant koop je al vanaf €7300. Een hybride variant is er vanaf €2300. Het prijskaartje kan men berekenen met verscheidene facetten als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11500 – €25800Veel vermogen, lange terugverdientijd
Water-water€14500 – €24800Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€5250 – €6950Niet de duurste oplossing
Lucht-water€4900 – €6800Totaaloplossing, buitenunit in zicht
Hybride€2850 – €6500Eenvoudig aan te sluiten

Wat is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Woensdrecht gebruikt om en nabij 1510 m3 gas op jaarbasis. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de kosten bij een energieleverancier als Eneco of Qurrent. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De totale besparing vinden we terug tussen de €220 tot €315. Bij hybride modellen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt dus iets lager, plusminus €150 op jaarbasis. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een perfect geïsoleerd huis:

Soort installatieEnergieverbruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1200m3€654
Buitenlucht2425kWh€438€216
Bodemwarmte2050kWh€307€347
Hybride1425 kWh + 475 M3€471€183

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit een natuurlijke bron als buitenlucht, ventilatielucht of aardwarmte. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het koude water uit de cv-installatie. De hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Woensdrecht?

Niet alle woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er gelden enkele vereisten: het betreft een goed geïsoleerde woning (of bereid tot verbouwen), in het huis zitten vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je kiest voor een hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Hij profiteert van warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Deze manier is heel effectief en daalt je energierekening. De pomp is een aanvulling op jouw reguliere HR-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Woensdrecht?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Dan bestaat er tegenwoordig de interessante groene lening in de regio Woensdrecht. Het betreft een speciaal soort lening met een scherpe rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Voor meer info zie www.woensdrecht.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huur of lease van een van de besproken systemen.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Echter, voor de meeste systemen kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Woensdrecht. De omvang van de subsidie komt tot stand door de energieprestatie en vermogen van de installatie. De subsidies starten vanaf €825 tot doorgaans €3600. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in juni 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Woensdrecht (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal randvoorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, het is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 kW) ontvang je plusminus €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergoeden ze zo’n €1750.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product kan je uitgaan van minimaal om en nabij €2000.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je nog eens extra terug (€175, let op het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
InterClima-MTAHTAT 030 HE53 KW€6450,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDCW71VNX-A incl. HMA100V16 KW€1750,-
ViessmannVitocal 200-S AWB-E-AC 201.D1310 KW€2300,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? In een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en geniet je van een aangenaam binnenklimaat. Hoe bereik ik dit? In het volgende stukje is er een nuttig stappenplan van de warmteservice Woensdrecht aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Belangrijk, want zo voorkom je dat gewonnen warmte niet naar buiten ontsnapt. Degelijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energieneutraal huis. Populaire vormen zijn triple glas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventilatie

  Op het moment dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het nodig dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Permanent ventileren draait uit op een comfortabel wooncomfort zonder verspilling van warmte. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van de totale energierekening heeft te maken met verwarmen en warm water om te koken en douchen. Een duurzaam alternatief voor de gas HR-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De nodige stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Hoogerheide en Woensdrecht, Huijbergen, Ossendrecht, Putte.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente