Warmtepomp Oud-Vossemeer

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Oud-Vossemeer? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De installatie neemt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. We hebben het over een een zuinige en verantwoorde manier om uw woning te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €340,00, ieder jaar weer. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dat geval kan je een aankoop doen met een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn huis wel geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Hieraan ten grondslag liggen diverse randvoorwaarden. Op onze website tref je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Oud-Vossemeer.
warmtepomp-installateur-4698

 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • In de zomer een koelende functie
 • Ruim aanbod in de regio
 • Relatief weinig onderhoud
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieZeeland
GemeenteTholen
Postcode4698
Netnummer0166 (+31166)
Gas-verbruik M31310 M3
Stroomgebruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Oud-Vossemeer

Een warmtepomp goed installeren is een hele klus. Je hebt keuze uit tientallen producten. Wat past bij mijn situatie? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oud-Vossemeer heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert uitvoerig jouw huis of kantoor en biedt advies op maat. Wat er aan isolatie gedaan is en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met dilemma’s als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat zijn de kosten, en wat bespaar ik per jaar?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Zoek jij een professionele goedkope warmtepomp in Oud-Vossemeer? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Op basis van onze tool lees jij waardevolle erkende installateurs in jouw omgeving. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zodoende bespaar je fors. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (4698).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Onder andere type huis, hoe je woning geïsoleerd is, en je energieconsumptie.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Hoe kijk je prijstechnisch? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend de aanvraag. Na 4-5 dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het systeem neemt warmte uit uit de aarde, grondwater en lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je CV-ketel start met werken wanneer het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk type warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Een belangrijk aspect is hoe je woning geïsoleerd is. Hieronder doorzoek je bruikbare informatie m.b.t. beschikbare warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen en soort huis. De erkende verwarmingsinstallateur in Oud-Vossemeer kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: radiatoren / vloerverwarming aansturen en water water leveren op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €260,00 p/jaar. Dit werkt volledig op stroom. De totale investering ligt tussen de €3.400 en €21.300. We differentiëren vier verschillende soorten systemen. Het echte verschil is waar de energie vandaan komt. Elke merk heeft zijn eigen voordelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem benut warmte van het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing neemt de warmte uit de aardbodem om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem neemt de warmte uit de buitenlucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing maakt slim gebruik van energie uit de lucht van binnen en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is een aanvulling op jouw traditionele HR-ketel. Een relatief goedkope oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Gemiddeld heb je dan te maken met een combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.500 en €6.175 bij een verwarmingsmonteur uit Oud-Vossemeer (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oud-vossemeer

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is initieel beslist niet goedkoop. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je realiseert veel lagere gaskosten. Met behulp van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs haal je een beperkte terugverdientijd. Een full-electric pomp is al op de markt vanaf €7300. Het hybride systeem is beschikbaar vanaf €3400. De uiteindelijke rekening kan men berekenen met allerlei aspecten als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13600 – €26700Hoog rendement (COP), niet goedkoop
Water-water€14400 – €20600Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€4800 – €6675Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€4350 – €6025Aansluitbaar op CV, verbruikt veel stroom
Hybride€2125 – €6150Zeer betaalbaar

Is het rendement aantrekkelijk?
Een familie met CV-ketel in Oud-Vossemeer gebruikt ong. 1310 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energierekening van een maatschappij als Engie of Powerpeers. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De besparing per jaar komt uit tussen de €280 tot €395. Bij hybride installaties blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt vaak wat lager, ongeveer €150 (per jaar). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd baserend op een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# InstallatieEnergievraagEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1200m3€665
Buitenlucht2725kWh€452€213
Bodemwarmte2050kWh€319€346
Hybride1600 kWh + 600 M3€485€180

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verschillende bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of grondwater. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan het koude water uit de cv-installatie. De warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Oud-Vossemeer?

Niet alle type woningen zijn even interessant. We onderscheiden een paar mitsen en maren: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande woning van na 1980), in het huis zitten laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride opstelling is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het systeem wint warmte terug uit ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Dit beperkt het verbruik van energie en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie is een aanvulling op jouw reguliere CV-ketel, en is een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Tholen?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? In dit scenario kan je profiteren van de interessante groene lening van je gemeente Tholen. Het gaat om een speciaal soort lening met een scherpe rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bekijk ook www.tholen.nl. Mogelijk ook interessant: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een forse investering. Goed nieuws, in algemene zin kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Oud-Vossemeer. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van het type en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies starten vanaf €825 en lopen op tot wel €3250. Interesse naar de huidige subsidie in juni 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Oud-Vossemeer (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er gelden een aantal voorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is in werking en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) vergoeden ze circa €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht moet je rekenen op plusminus €1950.
 • Bij de grotere bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal ongeveer €2300.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ontvang je iets meer (€175, let op het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
CIATGEOCIAT Power 50H11 KW€2900,-
Mitsubishi Heavy IndustriesFDC450KXZRE1+ 2X Climate kit KX28035 KW€4800,-
Carrier30RQV-017CM8 KW€1950,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Zonder gas verwarmen? In het geval van een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, reduceer je de uitstoot van CO2 en geniet je van een optimaal wooncomfort. Maar hoe realiseer ik dit? Hierna doorloop je een handig stappenplan van de warmteservice Oud-Vossemeer aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Op die manier vermijd je dat warmte uit de woonvertrekken weer kan ontsnappen. Grondige isolatie is de basis van een woning met 0 op de meter. In de praktijk gaat het vaak om HR++ glas en gevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het nodig dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Slim ventileren zorgt voor een gezonde leefomgeving zonder dat er veel energie verloren gaat. Voorbeelden zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Ruim 70% van de totale energierekening kunnen we terugbrengen naar de centrale verwarming en warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasinstallatie kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar worden gevoed door stroom. Dit stukje elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Tholen, Poortvliet, Scherpenisse, Sint-Maartensdijk, Stavenisse, Sint-Annaland, Oud-Vossemeer, Sint Philipsland.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!